Verso (aikuisten kurssi)

  • 5+5+5 vrk 12 kk aikana
  • Kela

Kohderyhmänä ovat mielenterveyden häiriöitä pitkään sairastaneet aikuiset, jotka ovat opiskelemassa, työelämässä, palaamassa työhön, kuntoutustuella tai poissa työelämästä. Sairaudesta aiheutuu moniammatillisesti toteutettavan kurssimuotoisen kuntoutuksen tarve.

Edellytyksenä on, että työ- ja toimintakykyä sekä asiakkaan aktiivisuutta ja osallisuuttavoidaan turvata tai parantaa suunnitellulla kuntoutuksella. Kuntoutustarpeen tulee olla todettu julkisessa terveydenhuollossa tai yksityisessäterveydenhuollossa.

Verso-kursseille valitaan asiakkaita, jotka ovat sairastaneet pitkään skitsofreniaa ja/tai muita psykooseja, hoito on toteutettu hyvän hoitokäytännön mukaisesti terveydenhuollossa ja lisäksi tarvitaan kuntoutuksellisia toimia. Asiakkaat ovat sairastaneet pitkään vaikeaa tai psykoottista masennusta tai pakko-oireista häiriötä tai toimintakykyä merkittävästi alentavia ahdistuneisuushäiriöitä. Asiakkailla on voimassa oleva hoito- ja kuntoutussuunnitelma, johon kuntoutuskurssi niveltyy.

 

Kuntoutukseen hakeudutaan Kelan kautta täyttämällä Kelan hakulomake KU132(harkinnanvarainen kuntoutus) tai KU104 (vaativa kuntoutus) sekä liitteeksi lääkärin B-lausunto. Kela vastaa kuntoutuspäätöksistä.

Lisätietoja

Sanna Rossi

Tuotevastaava, työfysioterapeutti

Kysy heti saatavuus

020 751 601

Jaa sivu: