Hyvää oloa ryhmäliikuntatunneilta

Panosta hyvään oloon ja liiku aktiivisesti Peurungan liikuntaryhmissä

Valittavana on paljon eri lajeja. Tutustu, löydä suosikkisi ja tule mukaan!

 • Tarjolla mm. Spinning-tunteja, kuntosali-circuit ja paljon muuta!
 • Treenaa pitkäjänteisesti: Jäsenyyksien kautta edullisemmat hinnat ja lisäetuja palveluihimme.
 • Meille käy myös maksutavat mm. Smartum, Virikeseteli (ei mobile), Eazybreak, Edernet, ePassi (ei mobile)

Ryhmäliikuntatunnit, kevät 2024

Ryhmät 30.5.2024 saakka.

Maanantai

17.30 Spinfit 45′, Mette

18.30 LesMills BODYPUMP®, Mette

Tiistai

17.30 RVP, Salla

17.30 Vahva Selkä, Jarmo

18.30 Kuntosalicircuit, Kari

 

Keskiviikko

17.30 Voima-tunti kuntosalilla, Salla

17.30 Jooga, Kari (siirtyy 6.4 alkaen lauantaille)

18.30 SpinSport 55, Kari

Torstai

17.30 Spinfit 45′, Kari

18.30 Kuntosalicircuit, Kari

 

Lauantai

11.45 Kuntosalicircuit, Kari

13.00 Joogaa jokaiselle, Kari L

 

Sunnuntai

13.30 Toiminnallinen kuntosaliharjoitus; Kari

14.30 Pilates; Elina

KESÄLLÄKIN LIIKUTAAN!

Ryhmäliikuntatunnit, kesä 2024

Kesän ryhmäliikuntatunnit järjestetään ajalla 3.-30.6. sekä 29.7.-30.8.

Maanantai

17.30 Spinfit 45`

18.30 LesMills Bodypump (29.7 eteenpäin Vahva selkä)

Tiistai

17.30 Pilates

Keskivikko

17.30 Peurunkakahva

Torstai

17.30 Spinfit 45`

18.30 Kuntosalicircuit

Ryhmäliikuntatuntien varaukset

Tehoa liikkumiseen!

Hydrohex-allasjumpat

Monipuolinen ja hauska Hydrohex-treeni on tehokasta ja turvallista. Vedenalainen videokuva esittelee selkeästi oikean tekniikan vaikeimpiinkin harjoituksiin!

 • Virtuaalijumpat isolla screenillä tiettyinä aikoin, katso aikataulut alta.
 • Hemmottelualtaan Hydrohex on käytettävissä omatoimisesti, huomioithan että arkipäivisin klo 16.00 saakka hemmotteluallas voi olla varattuna ryhmäkäyttöön.
 • Jumpat sisältyvät kylpyläkäynnin hintaan.
Maanantai

Klo 12.00 Move  (Move)

Tiistai, keskiviikko ja torstai

Klo 8.15 Hydrohex
Ti: Move, Ke: Cardio, To: Beat

Perjantai

Klo 19.00 Beat

Lauantai ja sunnuntai

La 8.15 Beat
Su 9.00 Move

Tuntikuvaukset

 •  

  BODYPUMP®

  BODYPUMP® on musiikin tahtiin suunniteltu lihaskuntotreeni, jossa haastat sekä itsesi että voimatasosi. Tunnin aikana treenataan läpi kaikki kehon isot lihasryhmät levytankoa apuna käyttäen. Valitset itse juuri sinulle sopivat ja omaa voimatasoasi haastavat painot. BODYPUMP® on tieteellisesti todistettu olevan positiivisia vaikutuksia mm kehonkoostumukseen pitkällä aikavälillä.

   

 • Kehonhuoltotunteja, joissa keskitytään erilaisin tekniikoin oman kehon kuunteluun, venyttelyihin ja rentoutumiseen. Sopivat yksittäisiksi tunneiksi tai yhdistettäväksi toisen ryhmäliikuntatunnin kanssa.

  FasciaMethod

  FasciaMethod on suomalaisten fysioterapeuttien kehittämä kehonhuoltomenetelmä. FasciaMe – konseptissa yhdistyvät myofaskiaalinen liikkuvuusharjoittelu, dynaaminen täsmävenyttely kireille lihaksille, liikehallintaharjoittelu ja faskiakäsittely pallolla.

  Lempeä Jooga

  Lempeä jooga on rauhallinen koko kehoa huoltava ja samalla mieltä rentouttava tunti. Virtaava, pehmeä liike tuo lämpöä sekä joustavuutta ja pidemmät yin-jooga tyyliset venytykset tunnin lopussa rauhoittavat hermostoa sekä lisäävät liikkuvuutta. Tunti päättyy loppurentoutukseen. Keskiössä koko tunnin ajan on oman kehon kuuntelu ja kunnioitus.

  Joogaa jokaiselle

  Lempeää ja helppoa joogaa, jossa pohjana ovat Hathayogan periaatteet. Tunti sopii hyvin ensi kontaktin joogaan haluaville, sillä tunnilla on huomioitu alkuasennoissa ja liikkeiden valinnassa eri malliset, kokoiset ja liikkuvuudeltaan erilaiset osallistujat. Sopii hyvin myös tyhy-tunniksi.

  Jousiammunta

  Opetellaan sisällä teoriassa ja käytännössä vastakaarijousella ampumista. Ryhmän kanssa sopien voidaan jokunen kerta toteuttaa myös ulkona. Kehittää lihashallintaa ja keskittymistä. Ryhmässä kerralla korkeintaan 12 henkilöä.

  Kehonhuoltotunti

  Lempeä ja tehokas kehoa huoltava tunti, joka hengityksen oikeaa rytmittämistä hyödyntäen muistuttaa ajoittain pilatesta ja joogaa. Sisältää paljon venyttelyjä ja keskivartaloa vahvistavia liikkeitä. Ajoittain välineenä käytetään myös Trigger-rullia tai pilatesrullia. Tämä on tunti joka pitäisi kuulua niin himokuntoilijoiden kuin sohvaperunankin ohjelmistoon ainakin kerran viikossa. Sopii kaikille, jotka pääsevät lattiatasoon.

  Pilates®

  Pilates on kehonhallintamenetelmä, jonka pääasiallisena tavoitteena on kehittää optimaalista toiminnallista ryhtiä vahvistamalla vartalon keskialuetta, oppimalla fysiologisesti oikeaoppisia liikeratoja ja hengityksen syventämistä. Tunti sisältää tehokkaita pilates-harjoitteita, jotka lisäävät keskivartalon hallintaa ja vahvistavat kehon syviä lihaksia tehokkaan hengitystekniikan avulla. Soveltuu erittäin hyvin lihashuolloksi esimerkiksi selkäongelmaisille.

  Saunayoga ®

  30 min. Saunayoga on eri joogalajeihin pohjautuva puolen tunnin mittainen harjoitus, joka tehdään Peurungassa noin 50-asteisessa infrapunasaunassa saunan lauteilla istuen. Vaikutus on syvä ja rentouttava, verenkiertoa ja aineenvaihduntaa vilkastuttava. Varustuksena puhtaat shortsit tai lyhyet trikoot, toppi tai hihaton paita, hikipyyhe ja juomapullo. Suihku ennen ja jälkeen harjoituksen.

  Liikkuvuus

  Rauhallisia venyttelyjä sisältävä liikuntatuokio, joka sopii erinomaisesti lenkin tai muun liikunnan päätteeksi palauttavaksi harjoitukseksi tai yksittäiseksi liikkuvuutta parantavaksi harjoitteeksi. Tunnilla voidaan hyödyntää pilatespalloja, rullia tai keppejä.

  Stretch & Relax

  Rauhallisia venyttelyjä sisältävä liikuntatuokio, joka sopii erinomaisesti lenkin tai muun liikunnan päätteeksi palauttavaksi harjoitukseksi tai yksittäiseksi liikkuvuutta parantavaksi harjoitteeksi. Tunnin lopussa loppurentoutus.

  Trigger-rullaus

  Tunti koostuu itsehoito-, liikkuvuus- ja tasapainoharjoitteista. Apuvälineenä käytetään pääasiallisesti foam rolleria, jonka avulla avataan kehosta trigger-, acu-, ja kipupisteitä. Harjoituksen avulla keho palautetaan optimaaliseen tilaan, jossa on mahdollisimman vähän tukoksia. Sopii erittäin hyvin palauttavaksi lihashuolloksi.

  Vahvista & vetreytä

  Tunnilla vahvistetaan kehoa ja lisätään liikkuvuutta hyödyntämällä staattisia ja dynaamisia venytyksiä. Tunnilla vahvistetaan tärkeitä rankaamme tukevia lihaksia, lisätään liikkuvuutta, helpotetaan lihaskireyksiä ja nopeutetaan palautumista. Ryhtisi paranee ja olosi on vetreämpi ja vahvempi. Tunti sopii kaikille, erinomainen myös istumatyötä tekiville!

  Äijäjooga

  Äijätkin taipuvat – mutta eivät välttämättä samalla tavalla kuin naisporukka. Äijäjooga on helppoa Hathajoogan periaatteita hyödyntävää joogaa, jossa on alkuasennoissa ja liikkeiden valinnassa huomioitu erityisesti miesvaltainen osallistujajoukko. Tunti sopii hyvin myös sinulle, joka tunnet itsesi rautakangeksi ja kuitenkin kaipaisit vetreämpää oloa. Suosittu tyhy-tuntina.

 • Voimallisilla tunneilla kehität lihaskuntoasi monipuolisesti matalan kynnyksen Kuntosali circuiteista aina vaativamman treenarin Crossi- ja Hiitti-tunteihin.

  BODYPUMP®

  BODYPUMP® on musiikin tahtiin suunniteltu lihaskuntotreeni, jossa haastat sekä itsesi että voimatasosi. Tunnin aikana treenataan läpi kaikki kehon isot lihasryhmät levytankoa apuna käyttäen. Valitset itse juuri sinulle sopivat ja omaa voimatasoasi haastavat painot. BODYPUMP® on tieteellisesti todistettu olevan positiivisia vaikutuksia mm kehonkoostumukseen pitkällä aikavälillä.

  RVP- reisipeppuvatsa- jumppa

  Tällä tunnilla keskivartalo ja pakarat saavat kyytiä! Tunnilla tehdään harjoitteita lihasmassaa ja kestovoimaa kehittävillä alueilla. Tavoitteena on parantaa keskitetysti core ja pakara alueiden lihasten hermotusta, eri osa-alueiden tunnistamista ja lihasten aktivoitumista osaksi luonnollista liikettä.

  Circuit
  Erilaisin välinein toteutettavaa kuntopiirimäistä koko vartalon lihaskuntoharjoittelua, jossa sykkeen kohotus tapahtuu intervallityyppisesti. Soveltuu siksi monenkuntoiselle. Tunti sisältää lyhyen alkuverryttelyn ja loppuvenyttelyt

  Crossi
  Kuntoilumuoto, jossa tavoitteena on kehittää tasaisesti kaikkia fyysisiä ominaisuuksia. Siihen kuuluu niin lihasvoima-, kestävyys-, nopeus- kuin notkeusharjoitteitakin. Crossi on suuren suosion saaneen CrossFitin serkku Peurungasta. Harjoitteiden haastavuus ja rasitustaso on helposti muunneltavissa eri kuntoisille liikkujille.

  Fitnessbag ®-treeni muutettu Bägitreeniksi
  Fitnessbag/Bägitreeni on nyrkkeilysäkkimäinen 5, 10, 15 tai 20 kg kuntoiluväline, jossa yhdistyvät toiminnalliseen harjoitteluun niin kahvakuulan, kuntopallon, painotangon kuin nyrkkeilysäkin parhaat ominaisuudet. Liikevoiman ja kiertojen ansiosta Fitnessbagilla voi jäljitellä monia niin arkielämässä kuin urheilusuorituksissakin esiintyviä liikkeitä. Välineen etuja on se, että se on hyvin monipuolinen ja sopii myös aloittelijoille. Tunnin liikkeet koostuvat kolmen liikkeen sarjoista, joissa perusliikettä aina versioidaan eteenpäin kolmanteen vaiheeseen. Loogista, helppoa ja tehokasta, ei askelsarjoja. Tule rohkeasti kokeilemaan!

  Kehonpainoharjoittelu                                                                                                                                                                                Kehonpainoharjoittelussa yhdistetään tehokkaita ja monipuolisia kehoa haastavia liikkeitä. Tunnilla pääset haastamaan omaa fysiikkaa kehonhallintaharjoitteiden kautta, oman kuntotason mukaan. Tunnilla kehität etenkin keskivartalon lihasten hallintaa, tasapainokykyä, lihasten yhteistyökykyä sekä dynaamista liikkuvuutta liikkeiden avulla. Mikäli kehonpainoharjoittelu ei ole sinulle ennestään tuttua, tulet löytämään ”uusia” lihaksia harjoittelun myötä! Harjoitteita tehdään myös parin kanssa. Harjoitteet toteutetaan kimmoisalla painimatolla. Tunnille kannattaa ottaa mukaan rento asenne ja pilke silmäkulmaan!

  Kuntonyrkkeily
  Tehokas ja usein hikinen kuntoilutunti, jossa tyrmätään kaloreita, hankitaan ketteryyttä ja annetaan ylävartalon lihaksille niiden kaipaamaa dynaamista liikettä. Yhteisen intervallityyppisen lämmittelyn jälkeen seuraa tekniikkaosio ja sitä lihaskunto-osio usein kuntopiirimäisesti sekä lyhyet loppuvenyttelyt tai –rentoutus. Sopii erinomaisesti niska-hartiaoireisille rentouttamaan ja irrottelemaan kroppaa ja päätä työpäivän päätteeksi.

  Peurunka Kahva
  Kahvakuulia käyttävä ja useimmiten musiikin mukaan toteutettava monipuolinen ja erittäin tehokas voimaharjoittelumuoto, jossa tuloksia syntyy nopeasti. Vahvistaa niin raajojen kuin keskivartalon lihaksia. Sopii erityisesti niille, jotka haluavat haastetta liikkumiseensa, mutta 4-32 kg kuula lähtee ylös myös tahdon voimalla! PeurunkaKahva ei ole kilpakahvailua vaan jokanaisen ja -miehen kokonaisvaltaista toiminnallisuutta kehittävä kuntoilutunti.

  Power- lihaskuntotunti

  Power tunti on helppo ja tehokas kehoa kokonaisvaltaisesti vahvistava tunti. Tunti sopii kaikille, ei sisällä askelsarjoja tai koreogarfioita. Tunnilla hyödynntetään erilaisia välineitä kuten jättipalloja, käsipainoja, kahvakuulia, kuminauhoja, pumppitankoja ja kuntopalloja.

  Vahva selkä
  Erityisesti kehon ydintä ”corea” eli keskivartalon lihaksia (selän lihakset, poikittainen vatsalihas, suora ja vinot vatsalihakset) vahvistava tehokas lihaskuntotunti. Soveltuu monenkuntoiselle. Tunti sisältää noin 10-15 min loppuvenyttelyt.

 • Kuntosalicircuit
  Kuntosalilla toteutettava pääosin kuntosalilaitteisiin tukeutuva kuntopiirimäinen lihaskuntoharjoittelutunti, joka sisältää tunnin alussa toimipisteopastuksen laitteisiin, yhteisen alkuverryttelyn, ohjatun kuntopiirin sekä lopussa yhteisen jääähdyttelyn/loppuvenyttelyt. Matalan kynnyksen ryhmä, rohkeasti mukaan. Kesto 50 tai 60 min.

  Kuntosaliopastus
  Peurungan ohjaaja näyttää laitteet ja kertoo kuntosalityöskentelyn periaatteista. Ohjaaja paikalla sovitun ajan antamassa vinkkejä. Suosittu tyhy-tuokiona.

  Seniorikuntosali
  Lihaskuntoharjoittelu ehkäisee monia iän mukanaan tuomia terveysongelmia. Vaikka Peurungan kaikki Kuntosalicircuitit sopivat myös varttuneemmalle väelle, joskus on miellyttävämpää harjoitella oman ikäisten parissa. Tässä ryhmässä opastetaan laitteiden käyttöön kädestä pitäen ja edistymisen myötä tehdään ohjattuja kuntosalilaitepiirejä. Matalan kynnyksen ryhmä, jonne ovat tervetulleita kaikki ryhmään rohkenevat. Tästä on hyvä jatkaa Aamuiseen allasjumppaan.

  Toiminnallinen kuntosaliharjoitus

  Toiminnallinen kuntosaliharjoittelu on treenimuoto joka kehittää samanaikaisesti lihaskuntoa, kestävyyttä, tasapainoa, koordinaatiota ja liikkuvuutta. Perusharjoittelua se ei kuitenkaan korvaa, vaan toiminnallinen harjoittelu vie treenaamisesi uudelle tasolle! Saat uusia haasteita ja sitä kautta lisäintoa harjoitteluusi. Opit hallitsemaan paremmin kehoasi ja keskikehosi vahvistuu myös kehonosien harjoitusliikkeissä. Miltä kuulostaisi harjoitus, jossa teet sitä mitä teit mahdollisesti joka päivä lapsena… käveleminen, juokseminen, hyppääminen, kiipeäminen, nostaminen ja kantaminen. Liikkeissä edetään helpoista kohti haastavampia vaihtoehtoja, keskittyen suorituspuhtauteen ei toistojen laskemiseen. Tunnilla hyödynnetään oman kehonpainon lisäksi kahvakuulia, kuntopalloja, köysiä, levypainoja ja käsipainoja.

 • Indoor Cycling eli sisäpyöräily kehittää hengitys- ja verenkiertoelimistöä, polttaa tehokkaasti rasvaa, parantaa erityisesti reisi- ja pakaralihasten kuntoa.
  Meillä on ,odernit Tomahawk – Spinningpyörät 24 kpl + 1 ohjaajan pyörä, rautaiset ja innovatiiviset vetäjät, mahtava äänentoisto.

  Iisi Spin 25´, 30´ tai 45´
  Sisäpyöräilytuntien aloittaminen on helppoa Iisi Spin -tunneilta, joissa seisten poljettavia jaksoja on vähemmän kuin muilla tunneilla. Tunnilla vuorottelevat lyhyin syklein rasitusosuudet ja palautteluosuudet. Tunnin pituus voi olla joko 25 min tai 30 min tai jopa 45 min. Pisimpään tuntiin kuuluu 7-10 min venyttelyt, muissa venyttelyosuus lyhyempi. Tunnit sopivat mainiosti lämmittelyksi muihin lajeihin tai päivän päätteeksi jäähdyttelyksi tai palauttavaksi harjoitukseksi.

  Spin Fit 25´, 30´ tai 45´
  Tämä tunti on kuntoa kohottava tunti, jossa pärjää myös vähäisemmälläkin pyöräilykokemuksella. Suurin osa kunnon kehittämistunneista ovat rasittavuudeltaan tätä tasoa. Pyöräilyn tempoa ja vastusta sekä ajoasentoa muuttamalla tunnista saadaan niin liikkuneille kuin vähemmän liikkuneille sopiva kuormitustaso ja tunnissa riittää haastetta, olematta silti liian rankka. Rasitusosuudet tehdään suurimmaksi osaksi istuen, mutta myös seisten tulee Iisi-tuntia enemmän osuuksia.

  Spin Fit 30´+ Circuit 45´

  Hyvin suosittu tuntiyhdistelmä – toimivaksi ja tehokkaaksi todettu. Sisältää aluksi 30 min Spin Fit -lämmittelyn pyöräillen, jossa tavoitteena on saada syke hieman kohoamaan ja hengitys liikkeelle. Tämän jälkeen on 45 min Circuit -tuokio, jossa on lihaskuntoa kehittävä kuntopiiriosuus sekä 5-10 min loppuvenyttelyt.

  Spin Fit 45´ + Core 15

  Kysytty tuntiyhdistelmä, jonne kannattaa varata paikka hyvissä ajoin. Tunti alkaa 45 minuutin Spin Fit-tuokiolla pyörällä polkien niin, että saadaan aikaan intervalityypisesti hengästymistä ja hikoilua. Tämän jälkeen on 15 min tehokas keskivartaloa vahvista Core-osuus. Tunnin lopuksi tehdään lyhyet ja palauttavat venyttelyt.

  Spin Sport 45´ tai 55´

  Teholtaan jo kohtuullinen / kohtuullisen raskas tehokas sisäpyöräilytunti, jota kannattaa rohkeasti kokeilla vähäisemmälläkin pyöräilykokemuksella – jokainen säätää kuitenkin vastuksensa itse! Työkuormien osuudet ovat selkeästi pidemmät kuin Fit-tunneilla ja seisten tehtäviä osuuksia on enemmän kuin muilla tunneillamme. Tällaisia treenejä kehomme kaipaa saattamaan aineenvaihdunnan liikkeelle. Nautitaan treenistä!

   

 • Barre® (ohjelmistossa syksyllä 2024)

  Barre on supertehokas koko kehon treeni, joka tehdään balettitankoa eli barrea apuna käyttäen. Erityisesti pakarat, reidet ja keskivartalo pääsevät töihin. Barre-tunnilla liikkeet tehdään musiikin mukana, mikä tuo treeniin energiaa ja iloa ja auttaa jaksamaan myös ne viimeiset toistot. Tunnilla ei käytetä kenkiä, suosittelemme jarrusukkia, mutta paljainjaloinkin voi olla.

  Kuntotanssi
  Hauska ja tehokas tanssillinen tunti, jossa voit antautua rytmien vietäväksi. Kunto kohoaa latino-, pop-, rock- ja jazz- musiikin siivittämänä. Tunnilla jokainen voi tehdä taitotasonsa mukaan omalla tyylillä ja teholla. Tunnilla on tavoitteena kehittää lihaskuntoa, etenkin jalkojen voimaa ja hakea notkeutta ja rentoutta keskivartaloon. Tunnilla tulee taatusti hiki – ja siellä on hauskaa.

  Lattarimix
  Tanssitaan lattarirytmejä hauskalla tavalla tutustuen eri lajeihin. Tunnilla tanssitaan kerrallaan vain kaksi eri lajia ja kasataan koreografia tunnin aikana. Tällä tunnilla tulee taatusti lämmin!

  PeurunkaHumppa- lavatanssijumppa
  Jumppatunti perustuu tanssilavoilta tuttujen lavatanssiaskeleiden ja jumpan yhdistelmään. Tällä tunnilla kuka tahansa voi kohentaa kuntoa ja hankkia hyvää mieltä lavoilta tutun tanssimusiikin tahtiin. Musiikkia on aina humpasta jenkkaan ja cha chaasta rokkiin. Et tarvitse tanssiparia, tunnilla jorataan pääsääntöisesti yksin.

  Step-jumppa
  Step-jumppa eli askellus matalien lautojen päälle on erinomainen liikuntamuoto vahvistaa alaraajojen luustoa. Step-jumppa on yksi Osteoporoosiyhdistyksen suosittelemista liikuntamuodoista. Luusto kaipaa terveellisiä tönäisyjä saadakseen aikaan luun uudismuodostusta. Lisäksi helppo askeltaminen musiikin tahtiin on hauskaa. Tunti sisältää lihaskunto-osion ja venyttelyt. Ajoittain mukana viikko-ohjelmistossa, sekä aina tilauksesta.

   

Varaa paikka ryhmäliikuntatunneille

TUNTIVARAUKSET

Tuntien varaus tapahtuu sähköisen ajanvarausohjelman kautta. Toimi seuraavasti:

 • Rekisteröidy (kirjoita kenttiin vaaditut tiedot; nimi, osoite, sähköpostiosoite ym.
 • Tämän jälkeen pääset varaamaan tunteja ”VARAA TUNTISI TÄSTÄ”
 • Ongelmatilanteissa Bistro Nemo auttaa, p. 020 751 6802.

Tunnille tullessasi

Vahvista osallistuminen varaamallesi tunnille viimeistään 10 min ennen tunnin alkua Bistro Nemon palvelutiskin kosketusnäyttöpäätteellä tai puhelimella omien varausten kautta.

Kertakäyntiasiakkaan tulee maksaa tunti etukäteen Bistro Nemon kassaan, jossa paikka tunnille varataan.

 

Tutustu myös näihin!