Kylpylän huoltotauko
Kylpylässämme on huoltotauko 7.-21.4.2024, jolloin kylpylän allasosasto saunoineen on täysin pois käytöstä. 

Majoittuville asiakkaille lämmitetään päivittäin aamu- ja iltasauna.

Palvelumme toimivat muutoin normaalisti, mm. ravintolan palvelut kuten tanssit ja keikat sekä erilaiset ruokailumahdollisuudet.  Myös kokouspalvelut ja tyhy-päivät toteutuvat normaalisti ilman kylpylää. Liikuntapalvelut kuten ryhmäliikuntatunnit, kuntosali, välinevuokraus sekä keilarata ovat käytössä.

Tervetuloa kuntoutukseen Peurunkaan!

Peurungan kuntoutuskurssit toteutetaan ryhmämuotoisena ja yksilöllisesti.
Kuntoutuksen tarkoitus on tukea jokaista tekemään omasta arjestaan toimivampaa, kun sairaus tai vamma on tuonut siihen muutoksia tai elämäntilanne edellyttää uuden suunnan hakemista.
Kuntoutus on ohjausta, tietoa, tukea ja vertaisuutta.

 

Kuntoutuspalvelut

Peurunka osaa kuntoutustoiminnan

Peurungan kuntoutustoiminta perustuu vuosikymmenten kokemukseen, tieteellisen tutkimuksen soveltamiseen sekä omaan, aktiiviseen tutkimustoimintaan.

Peurunka toimii edelläkävijänä ja luo uusia toimintamalleja kuntoutukseen. Peurunka on aktiivinen kuntoutuksen asiantuntijaorganisaatio ja suunnan näyttäjä. Luomme uusia toimintamalleja sekä ylläpidämme omaan toimintaan liittyvää tutkimustoimintaa. Toimimme tavoitteellisessa yhteistyössä yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen kanssa. Yhteistyön tarkoituksena on toiminnan kehittäminen soveltavan tieteellisen tutkimuksen avulla.

Peurunka on yksi Suomen johtavista kuntoutuspalveluiden tuottajista.

Meille voit ohjata kuntoutumaan mm.

 • työikäisiä
 • ikääntyneitä
 • vaativaa lääkinnällistä kuntoutusta tarvitsevia.

Muistathan, että kuntoutusjaksolle osallistuminen on aina osallistujalle ilmainen!

Peurunkaan kuntoutuskurssille?

 

Peurunka on ihanteellinen kuntoutuskurssien järjestäjä:

 • Kuntoutushenkilöstömme on osaavaa ja moniammatillista
 • Meillä on toimivat tilat ja laitteet kuntoutustoimintaan
 • Esteettömät tilat ja esteettömyys on huomioitu myös palveluissamme
 • Peurungan sijainti järven rannalla upeissa luontoympäristössä tekevät Peurungasta ihanteellisen kuntoutuskohteen.

 

Vapaa-ajan tekemistäkin on: liikunta-aktiviteetit, kahvila, ravintola, tapahtumia, day span hemmotteluhoidot jne., joten kuntoutusjakso sujuu Peurungassa mukavasti.

Kelan järjestämä kuntoutus on yleensä maksutonta. Kuntoutuksen ajalta sinulla saattaa olla oikeus myös kuntoutusrahaan. Voit hakeutua kuntoutukseen myös omalla kustannuksella.

Kuntoutuksen tavoitteet, kesto ja myönnettävät palvelut määräytyvät tarpeidesi mukaan. Vaihtoehtoja on muutaman päivän kuntoutustarpeen arvioinnista pidempiaikaiseen kuntoutukseen.

Olet lämpimästä tervetullut Peurunkaan kuntoutukseen!

Miten kuntoukseen pääsee?

Kuntoutuskursseille hakeudutaan omatoimisesti. Neuvoa ja tukea kannattaa kysyä terveydenhuollon ammattilaisilta, mm. työterveydestä.

Kuntoutustarpeen taustalla täytyy olla aina kuntoutuksen tarve. Kursseja on kymmeniä erilaisia, eri tarpeisiin. Kurssivaihtoehtoja löydät sivuiltamme sekä myös Kelan kuntoutus-sivustolta.

Kun huomaat, että kuntoutus voisi auttaa sinua tilanteessasi, ota yhteys lääkäriin. Lääkäri arvioi tarpeen ja kirjoittaa lausunnon. Tämän jälkeen pääset hakemaan kuntoutuskurssille.

1

Useimmat kuntoutuskurssimme Peurungassa ovat Kelan kustantamia ja kuntoutuskurssille haetaan Kelan kautta. Hakemuksen liitteeksi tarvitaan useimmiten lääkärin kirjoittama B-lausunto.

2

Kuntoutuksen maksajana voi olla myös vakuutusyhtiö, esimerkiksi tapaturmatilanteissa. Siinä tapauksessa vakuutusyhtiö toimittaa sinulle maksusitoumuksen. Ota meihin suoraan yhteyttä kuntoutuksen ajankohdan sopimiseksi.

3

Veteraanikuntoutuksesta vastaa Valtiokonttori, ja kuntoutusprosessi käynnistyy ottamalla sinne yhteyttä.

4

Voit osallistua kuntoutuskurssille myös itse maksaen. Tällöin suunnittelemme kuntoutuksen sinun kanssasi yksilöllisen tarpeesi mukaan.

Yhteystiedot

Johanna Helkala

Kuntoutusajanvaraus | Palvelukoordinaattori

 

Peurunka
Peurungantie 85, 41340 Laukaa

Vaihde 020 751 601
Puhelumaksu 8,35 snt/puh + 16,69 snt/min

Kuntoutuskurssi valitaan tarpeesi mukaan

Kuntoutus auttaa elämään sairauden tai vamman kanssa, jatkamaan töissä tai palaamaan työelämään.

Kuntoutuksellasi voi olla esimerkiksi seuraavia tavoitteita:

 • fyysisen toimintakyvyn ylläpitäminen ja palauttaminen
 • työelämässä jatkaminen tai työelämään pääseminen
 • sopeutuminen elämään sairauden tai vamman kanssa.

Peurungan kuntoutuskurssit toteutetaan ryhmämuotoisena ja yksilöllisesti.
Kuntoutuksen tarkoitus on tukea jokaista tekemään omasta arjestaan toimivampaa, kun sairaus tai vamma on tuonut siihen muutoksia tai elämäntilanne edellyttää uuden suunnan hakemista. Kuntoutus on ohjausta, tietoa, tukea ja vertaisuutta.

 

Kuntoutuksen tavoitteet, kesto ja myönnettävät palvelut määräytyvät sinun tarpeidesi mukaan. Vaihtoehtoja on muutaman päivän kuntoutustarpeen arvioinnista pidempiaikaiseen kuntoutukseen. Tarve arvioidaan yhdessä lääkärin kanssa.

Voit etsiä kuntoutuskurssien ajankohtia Kelan sivuilta:

 • Klikkaa linkki alla
 • laita hakusanaksi ”Peurunka”
 • näet Peurungassa järjestettävät kurssit sekä muut hakukriteerit.
 • Kelan sivuilta samasta paikasta löydät myös kurssikohtaiset hakuohjeet ja lisätietoja kursseista.
Kelan kuntoutuskurssihaku

Näin haet kuntoutukseen

1. Lääkärin vastaanotolle

Ota yhteyttä hoitavaan lääkäriisi työterveydessä tai terveyskeskuksessa.

Kuntoutukseen hakijalla tulee olla:

 • B-lausunto hoitavalta lääkäriltä, missä on selvitetty kuntoutustarve kuntoutussuunnitelmineen.

2. Täytä kuntoutushakemus. Muista liite.

Hakijan tulee täyttää kuntoutushakemus, jonka liitteeksi B-lausunto laitetaan. Kuntoutushakemuksen saat paikallisesta Kelasta tai Kelan sivuilta (alla linkki).

3. Hakemuksen jättäminen

Kuntoutushakemus liitteineen toimitetaan kuntoutuksesta järjestämisvastuussa olevalle taholle: Kelan paikallistoimistoon, vakuutusyhtiöön, valtionkonttoriin tai julkisen terveydenhuollon toimipisteeseen.

 

4. Päätös ja kutsu

Saat kotiin päätöksen kuntoutuksesta.
Joissain kursseissa voit päättää itse kuntoutuskohteesi. Näet kurssijärjestäjät Kelan sivuilta.

Peurunka lähettää kutsun kuntoutuskurssille.

Peurungan kuntoutusasiakkailta loistava arvosana

 

Kela kysyy kuntoutusasiakkailtaan palautetta kuntoutusjaksoista mm. Kaari-kyselyn avulla. Kyselyyn vastaavat lähes kaikki kuntoutusasiakkaamme. Kysely koskee kuntoutuksen asiakaslähtöisyyttä arvosanoin 1 – 5.

V. 2021 kyselyn keskiarvo Peurungan kuntoutuspalveluiden asiakaslähtöisyydestä oli loistava, 4,64.

Tulos kertoo siitä, että kuntoutusasiakkaamme ovat tyytyväisiä kurssiin, sisältöön ja toteutukseen sekä henkilökuntaan.

Kuntoutujan kertomaa:

Olen yllättynyt positiivisesti kuntoutuksen toteutuksesta. Kuntoutus on tavoitteellista ja ottaa huomioon ihmisen kokonaisuutena. Päivät Peurungassa olivat täysipainoisia, koska täyttä asiaa oli koko ajan ja teemat olivat hyvin jaksotettuja. Kiitosta saavat erityisesti onnistuneet asiantuntijaluennot. Sekä asiantuntijaluennoilla että ryhmäkeskusteluilla oli aina tavoite. Asiat esitettiin siten, että ne todella kolahtivat.

Olen löytänyt ihan uusia kuntoiluvälineitä, joita en ole osannut aiemmin hyödyntää. Paras oivallukseni kuntoutuksesta on, että henkilökohtainen hyvinvointi vaikuttaa myös työhyvinvointiin – jos pidän huolta itsestäni, myös ympäristö voi hyvin. Toivon, että saamani hyvinvointipotku kantaa pitkälle eteenpäin!. 

Kuntoutus on ohjausta, tietoa, tukea ja vertaisuutta.

Kuntoutuskurssin ohjelma

Kuntoutuskurssin sisältö määräytyy ja vaihtelee kurssin sekä asetettujen tavoitteiden mukaan. Kuntoutuspäivien sisältöä määrittää myös Kelan kurssikohtaiset palvelukuvaukset.

Kuntoutuskurssin ohjelma jaetaan kun saavut kuntoutukseen Peurunkaan.

 • Kuntoutusohjelma ajoittuu pääsääntöisesti klo 8-18 väliselle ajalle.
 • Kuntoutusohjelman jälkeisen ajan voit viettää haluamallasi tavalla – itseksesi, kuntoutusryhmäläisten kanssa. Voit myös varata aktiviteetteja tai day spa hoitoja erillismaksusta.
 • Kuntoutusjaksoihin kuuluu pääsääntöisesti täysihoito (aamiainen, lounas, välipala, päivällinen, iltapalahedelmä)

Majoitus

 • Kuntoutuskurssilla majoitutaan kahden hengen huoneissa.
 • Voit varata itsellesi yhden hengen huone halutessasi lisämaksusta, mikäli hotellissamme on tilaa.

Kuntoutuksen oheispalvelut Peurungassa

Peurungassa on kuntoutuksen ohella monipuoliset kylpylähotellin palvelut, joita voit hyödyntää kuntoutuskurssillasi: ravintolat, kahvila, tapahtumia, hemmotteluhoitoja, liikunta-aktiviteetteja ym.

KYLPYLÄ JA KUNTOSALIT
Kuntoutusasiakkaillamme on mahdollisuus ostaa jakson ajalle kylpylän ja kuntosalien käyttö oleskelun ajaksi hotellin vastaanotosta.

KUNTOSALIT

Kuntosalimme on täysin uudistettu ja hyvin ilmastoitu, 300 m2 treenitila kylpylän 2. krs:ssa. Kuntosalista löytyvät laitteet ja välineet niin vasta-alkajille kuin kokeneemmallekin treenaajalle.

Kuntosali on jaettu kahteen alueeseen:

 • Vapaapainoalue on monipuolinen toiminnallinen treenialue, joka sopii vaativammallekin treenaajalle. Sieltä löytyvät perusvälineet vapaapainoharjoitteluun ja toiminnalliseen treeniin, vipuvarsilaitteita sekä Eleikon laadukas häkkialue.
 • Salin toisilla puolelta löytyvät maailman suurimman kuntosalivalmistaja Matrixin laadukkaat aerobiset- ja painopakkalaitteet täydennettynä laadukkailla ja kestävillä Gym80 laitteilla.

Keilahallin viereiseltä kuntosalilta (Kuntosali 1) löytyvät ilmanpainevastuksilla varustetut HUR- laitteet, joiden käyttö on helppoa harjoittelu sujuu mukavasti. Laitteet soveltuvat erityisen hyvin myös kuntoutuksen tarpeisiin.

LISÄKSI

Kuntoutuskurssin ajan liikuntavälineitä lainattavissa veloituksetta ja/tai vuokrattavissa maksua vastaan, mm. sauvakävelysauvat, keilaus, ryhmäliikuntatunteja, polkupyöriä ym.  Tarkemmat tiedot saat paikan päällä.

Esteetön Peurunka

Yleiset tilamme ovat pääsääntöisesti kaikki esteettömiä. Pyörätuolilla tai muun apuvälineen kanssa on helppo kulkea käytävillä. Myös yleisiin wc-tiloihin mahtuu hyvin apuvälineiden tai rattaiden kanssa. Kynnyksiä ei ole ja esimerkiksi käytävät ovat leveitä ja hissit tilavia.

 • Aulatilat tilavia, ei kynnyksiä
 • Ulko-ovet avautuvat automaattisesti
 • Käytävät leveät
 • Ravintolatiloissa mahtuu hyvin liikkumaan
 • Aamiaisella ja muista noutopöydästä pystyy hyvin ottamaan pyörätuolissakin istuen
 • Vastaanottotiskillä matalampi palvelupiste
 • Induktiosilmukat Peurunka Areenalla, auditoriossa sekä hotellin vastaanotossa
 • Kokoustiloihin esteetön kulku muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta

Pysäköinti ja ulkoalueet

Pysäköinti

 • Kylpylähotellin edustalla on runsaasti liikkumisesteisen pysäköintitunnuksella varustetut parkkipaikat   ja ne sijaitsevat katoksessa.
 • Lisäksi Kylpylähotellin pääoven edessä sekä kylpylän edustalla on pysäköintitunnuksella varustetut pysäköintipaikat. Näissä on aikarajoitettu  pysäköinti.

Ulkoalueet

 • Alueemme ulkoalueiden kulkuväylät ovat päällystettyjä
 • Ranta-alueella kulkee asfaltoitu reitti

Yleisimpiä kuntoutukseen liittyviä kysymyksiä

Miten toimin kuntoutuspäätöksen saatuani?
Kuntoutuspäätös maksajalta tulee meille sekä sinulle kotiin.

Noin 3- 4 viikkoa ennen kuntoutuskurssin alkua lähetämme sinulle kutsukirjeen sekä ennakkokyselylomakkeen. Kutsukirjeessä ovat tiedot kuntoutuksen käynnistämiseksi.

Mikäli tulet yksilökuntoutukseen otamme sinuun yhteyttä puhelimitse kuntoutusjakson ajankohdan sopimiseksi.
Miten kurssilla majoitutaan?
Kuntoutukseen saapuvat majoitetaan kahden hengen huoneissa.

Sinun on mahdollista varata myös yhden hengen huone halutessasi, mikäli hotellissamme on tilaa. Yhden hengen huoneesta veloitamme päärakennuksessa 35 € / vrk ja rivitaloissa 23 € / vrk. Hotellissamme on saatavilla myös lemmikkihuoneita.

Mikäli saavut jo edellisenä iltana, varaathan majoituksen etukäteen. Majoituksen hinta on 57 € / hlö / 2 hh:ssa, sisältäen aamiaisen, kuntosalin ja kylpylän käytön.

Lisäyö sekä yhden hengen huoneen hinta maksetaan hotelliin kirjautuessa.
Mikäli olet Kelan järjestämässä kuntoutuksessa, lisäyöstä sinun on mahdollista hakea Kelalta korvausta (20,18 €) kuittia vastaan.
Miten saavun Peurunkaan ja korvataanko matkakulut?
Peurunkaan pääset julkisilla liikennevälineillä.

Lähin rautatieasema on Jyväskylässä, josta lähiliikenteen bussilla ( no 41) pääset Peurungan hotellin pääovelle. Vuoroja rajoitetusti. Varmista aikataulut https://linkki.jyvaskyla.fi/

Kuntoutuksen matkakustannuksista voit hakea korvausta Kelalta osallistumistodistusta vastaan. Matkakorvauksen omavastuu on 25 €/suunta
Mitä tarvitsen mukaani?
• lääkärin lausunnot sekä viimeiset tutkimustulokset
• henkilökohtaiset hygieniavälineet ja lääkkeet sekä hoitotarvikkeet ja välttämättömät apuvälineet
• vuodenaikaan sopivat ulkoiluvaatteet
• sisäliikuntaan vapaa-ajan asu, sisäkengät sekä uimapuku kylpylään
• riittävästi vaihtovaatteita
Mitä palveluita kuntoutuskurssiin sisältyy?
Kuntoutusjaksoihin kuuluu pääsääntöisesti täysihoito (aamiainen, lounas, välipala, päivällinen, iltapalahedelmä).

Ravintoloistamme voit ostaa täysihoidon lisäksi haluamasi lisäpalvelut, kuten päiväkahvit tai vaihtaa ruokailusi kotiruokaruokailusta á la carteen edulliseen lisähintaan.

Lääkärin toteamat erityisruokavaliot tulee ilmoittaa etukäteen ennakkokyselyn yhteydessä.

Kuntoutus ei sisällä passiivisia yksilöhoitoja. Halutessasi sinulla on mahdollisuus varata yksilöhoitoja ja hemmotteluhoitoja, kuten kosmetologin tai parturin palvelut omakustanteisesti.

Kuntoutusohjelma ajoittuu pääsääntöisesti klo 8-18 väliselle ajalle.

KYLPYLÄ JA KUNTOSALI
Kuntoutusasiakkaillamme on mahdollisuus ostaa jakson ajalle kylpylän ja kuntosalien käyttö oleskelun ajaksi hotellin vastaanotosta.  
Hinnat: 

Kylpylä ja kuntosali
35 € / kun kuntoutuksen kesto 3 päivää
50 € / kun kuntoutuksen kesto 5-7 päivää
60 € / kun kuntoutuksen kesto 10-15 päivää

Kylpylä tai kuntosali 
25 € / kun kuntoutuksen kesto 3 päivää
35 € / kun kuntoutuksen kesto 5-7 päivää
45 € / kun kuntoutuksen kesto 10-15 päivää
Yksittäinen käynti kerta voimassa olevan hinnaston mukaan, maksu kylpylän kassalle. 

Lisäksi voit osallistua halutessasi omakustanteisesti ryhmäliikuntatunneille. Ravintolat tarjoavat kattavasti viihdepalveluja, niistä näet lisää tapahtumakalenteristamme.
Tarvitsenko matkalleni vakuutuksen?
Meillä on lakisääteinen potilasvahinko- ja vastuuvahinkovakuutus.

Vapaaehtoista tapaturmavakuutusta meillä ei ole. Suosittelemme ottamaan kuntoutuksen ajaksi matka- tai tapaturmavakuutuksen. Useimpien matkavakuutusten yhteydessä on ns. vapaa-ajan vakuutus.

Yhteystiedot

Johanna Helkala

Kuntoutusajanvaraus | Palvelukoordinaattori

 

Peurunka
Peurungantie 85, 41340 Laukaa

Vaihde 020 751 601
Puhelumaksu 8,35 snt/puh + 16,69 snt/min