Kuntoutuspalvelut

Peurunka osaa kuntoutustoiminnan

Peurungan kuntoutustoiminta perustuu vuosikymmenten kokemukseen, tieteellisen tutkimuksen soveltamiseen sekä omaan, aktiiviseen tutkimustoimintaan. Peurunka toimii edelläkävijänä ja luo uusia toimintamalleja kuntoutukseen.

Peurunka on yksi Suomen johtavista kuntoutuspalveluiden tuottajista. Meille voit ohjata kuntoutumaan niin työikäisiä, ikääntyneitä kuin vaativaa lääkinnällistä kuntoutusta tarvitsevia. Muistathan, että kuntoutusjaksolle osallistuminen on aina osallistujalle ilmainen!

Kuntoutuskurssit

Peurunka on yksi Suomen johtavista kuntoutuspalveluiden tuottajista.

Meille voit ohjata kuntoutumaan niin työikäisiä, ikääntyneitä kuin vaativaa lääkinnällistä kuntoutusta tarvitsevia. Muistathan, että kuntoutusjaksolle osallistuminen on aina osallistujalle ilmainen!

Hae kuntoutukseen

Voit etsiä kuntoutuskurssien ajankohtia Kelan sivuilta (laita hakusanaksi ”Peurunka” niin näet Peurungassa järjestettävät kurssit sekä muut hakukriteerit). Sieltä löydät myös kurssikohtaiset hakuohjeet ja lisätietoja kursseista.

Yleisimpiä kuntoutukseen liittyviä kysymyksiä

Miten toimin kuntoutuspäätöksen saatuani?
Kuntoutuspäätös maksajalta tulee meille sekä sinulle kotiin. Noin 3- 4 viikkoa ennen kuntoutuskurssin alkua lähetämme sinulle kutsukirjeen sekä ennakkokyselylomakkeen. Kutsukirjeessä ovat tiedot kuntoutuksen käynnistämiseksi.
Mikäli tulet yksilökuntoutukseen otamme sinuun yhteyttä puhelimitse kuntoutusjakson ajankohdan sopimiseksi.
Miten kurssilla majoitutaan?
Kuntoutukseen saapuvat majoitetaan kahden hengen huoneissa. Sinun on mahdollista varata myös yhden hengen huone halutessasi, mikäli hotellissamme on tilaa. Yhden hengen huoneesta veloitamme päärakennuksessa 32 € / vrk ja rivitaloissa 20 € / vrk. Hotellissamme on saatavilla myös lemmikkihuoneita.
Mikäli saavut jo edellisenä iltana, varaathan majoituksen etukäteen. Majoituksen hinta on 50 € / 2 hh, sisältäen aamiaisen, kuntosalin ja kylpylän käytön.
Lisäyö sekä yhden hengen huoneen hinta maksetaan hotelliin kirjautuessa.
Mikäli olet Kelan järjestämässä kuntoutuksessa, lisäyöstä sinun on mahdollista hakea Kelalta korvausta (20,18 €) kuittia vastaan.
Miten saavun Peurunkaan ja korvataanko matkakulut?
Peurunkaan pääset julkisilla liikennevälineillä. Lähin rautatieasema on Jyväskylässä, josta lähiliikenteen bussilla ( no 41) pääset Peurungan hotellin pääovelle. Vuoroja rajoitetusti. Varmista aikataulut https://linkki.jyvaskyla.fi/
Kuntoutuksen matkakustannuksista voit hakea korvausta Kelalta osallistumistodistusta vastaan. Matkakorvauksen omavastuu on 25 €/suunta.
Mitä tarvitsen mukaani?
• lääkärin lausunnot sekä viimeiset tutkimustulokset
• henkilökohtaiset hygieniavälineet ja lääkkeet sekä hoitotarvikkeet ja välttämättömät apuvälineet
• vuodenaikaan sopivat ulkoiluvaatteet
• sisäliikuntaan vapaa-ajan asu, sisäkengät sekä uimapuku kylpylään
• riittävästi vaihtovaatteita
Mitä palveluita kuntoutuskurssiin sisältyy?
Kuntoutusjaksoihin kuuluu pääsääntöisesti täysihoito (aamiainen, lounas, välipala, päivällinen, iltapalahedelmä). Ravintoloistamme voit ostaa täysihoidon lisäksi haluamasi lisäpalvelut, kuten päiväkahvit tai vaihtaa ruokailusi kotiruokaruokailusta á la carteen edulliseen lisähintaan. Lääkärin toteamat erityisruokavaliot tulee ilmoittaa etukäteen ennakkokyselyn yhteydessä.

Kuntoutus ei sisällä passiivisia yksilöhoitoja. Halutessasi sinulla on mahdollisuus varata yksilöhoitoja ja hemmotteluhoitoja, kuten kosmetologin tai parturin palvelut omakustanteisesti.

Kuntoutusohjelma ajoittuu pääsääntöisesti klo 8-18 väliselle ajalle. Meillä on monipuoliset mahdollisuudet vapaa-ajan viettämiseen niin ulkona kuin sisällä. Kuntosalin käyttö on kuntoutuja-asiakkaille veloitukseton aukioloaikojen puitteissa. Kylpylän käyttö sisältyy kuntoutusjaksoon klo 8-16 välisenä aikana. Iltakylpylälipun voit lunastaa kylpylän kassalta tai vastaanotosta edulliseen omakustannehintaan. Lisäksi voit osallistua halutessasi omakustanteisesti ryhmäliikuntatunneille. Ravintolat tarjoavat kattavasti viihdepalveluja, niistä näet lisää tapahtumakalenteristamme.
Tarvitsenko matkalleni vakuutuksen?
Meillä on lakisääteinen potilasvahinko- ja vastuuvahinkovakuutus. Vapaaehtoista tapaturmavakuutusta meillä ei ole. Suosittelemme ottamaan kuntoutuksen ajaksi matka- tai tapaturmavakuutuksen. Useimpien matkavakuutusten yhteydessä on ns. vapaa-ajan vakuutus.