Tyhy-päivä, josta on oikeasti hyötyä

Tyhy-päivästä yrityksen voimavara: Näin muutat työhyvinvointipäivän koko organisaation menestyksen avaimiksi

Nykyisessä työelämässä työhyvinvoinnin merkitys korostuu entisestään, sillä se on suoraan yhteydessä yrityksen menestymiseen. Työhyvinvointipäivän, eli Tyhy-päivän, tarkoituksena on tarjota henkilöstölle mahdollisuus irrottautua päivittäisistä työrutiineista, mikä luo pohjan kestävämmälle työyhteisölle ja paremmalle työsuoritukselle.

Mutta miten varmistetaan, että Tyhy-päivä ei vain riko arkea, vaan luo konkreettisia tuloksia organisaation yhteishengen, tuloksen parantamisen ja henkilöstön viihtyvyyden kannalta? Jotta tyhy-päivästä olisi todellista hyötyä, on tärkeää asettaa sille selkeät tavoitteet.

Tässä artikkelissa käymme läpi, kuinka suunnittelet Tyhy-päivälle strategiset tavoitteet, jotka muuttavat sen voimavaraksi koko yritykselle.

1. Tiimiytyminen ja yhteisöllisyyden syventäminen

Tiimiytyminen on Tyhy-päivän ydintavoitteita. Yhteisöllisyyden myötä henkilöstö tuntee olonsa kuulluksi ja arvostetuksi, mikä puolestaan lisää motivaatiota ja tuottavuutta. Suosittelemme järjestämään Tyhy-päivänä yhteistyötä vaativia aktiviteetteja, kuten Tiimikisailuja tai luovia ryhmätöitä, jotka rohkaisevat avoimeen kommunikaatioon ja ideoiden jakamiseen. Näin henkilöstö oppii arvostamaan toistensa erilaisia taitoja ja näkemyksiä. Työkaverin tunteminen paremmin edistää hyvää tiimityötä myös tulevaisuudessa ja työn arkisessa kommunikoinnissa.

ESIMERKKI

Voit asettaa tyhy-päivälle tavoitteen, että päivän aikana tiimiläiset osallistuvat erilaisiin ryhmäaktiviteetteihin, kuten tiimikarkeloihin tai yhteiseen peliin, esim. frisbeegolfiin. Tärkeää on valita aktiviteetti, joka vaatii yhteistyötä ja vuorovaikutusta. Näin varmistetaan, että tiimiläiset oppivat tuntemaan toisensa myös työympäristön ulkopuolella.

2. Yrityksen tavoitteiden jakaminen ja keskustelu

Toinen tärkeä tavoite tyhy-päivälle voi olla yrityksen strategian ja tavoitteiden selkiyttäminen ja niistä keskusteleminen työntekijöiden kanssa. Tyhy-päivä tarjoaa erinomaisen tilaisuuden avoimeen dialogiin yrityksen tulevaisuudesta. Tämä ei ainoastaan selkeytä työntekijöiden käsitystä yrityksen päämääristä, vaan myös vahvistaa heidän sitoutumistaan näiden tavoitteiden saavuttamiseen. Hyödyntäkää tämä mahdollisuus järjestämällä keskustelutilaisuuksia, joissa johto ja työntekijät voivat vaihtaa ajatuksia ja ratkaista mahdollisia epäselvyyksiä. Tällainen läpinäkyvyys luo luottamusta ja yhteenkuuluvuuden tunnetta.

ESIMERKKI

Toteuta tyhy-päivän yhteydessä ytimekäs paneelikeskustelu, jossa yrityksen johdon edustajat käyvät läpi organisaation tavoitteita ja vastaavat työntekijöiden kysymyksiin. Tämä luo avoimen ilmapiirin, jossa työntekijät voivat ilmaista ajatuksiaan, lisätä ymmärrystä yrityksen toiminnasta ja tuntea osallisuutta yrityksen tulevaisuuteen. Halutessanne, voitte pyytää henkilöstöltä kysymykset etukäteen.

3. Rentoutumisen ja virkistyksen merkitys

Muista, että Tyhy-päivän ei tarvitse olla pelkästään työntäyteinen tai urheilullinen. Työntekijöiden rentoutuminen ja virkistyminen ovat yhtä lailla tärkeitä työhyvinvoinnin näkökulmasta. Järjestäkää rentoa ja mielekästä ohjelmaa, jotka mahdollistavat työntekijöiden välisen vuorovaikutuksen vapaamuotoisessa ympäristössä, kuten illanvieton merkeissä. Tämä ei ainoastaan vähennä työstressiä, vaan myös parantaa työyhteisön ilmapiiriä ja edistää työntekijöiden keskinäistä ymmärrystä.

ESIMERKKI

Järjestä tyhy-päivän päätteeksi tai erillisinä tapahtumana henkilöstöjuhla. Rennon ruokailun ja viihdeohjelman lomassa työntekijät voivat keskustella rennosti ja nauttia toistensa seurasta.  Peurunka tarjoaa esimerkiksi erinomaisia vaihtoehtoja tähän, kuten bileiltojen huippuesiintyjät Peurunka Areenalla tai viikottaiset tanssi-illat ravintolassa. voit tuoda myös oman ohjelman ja järjestää yksityistilaisuuden henkilöstöllesi.

4. Yksilöllisen hyvinvoinnin huomioiminen

Ota huomioon myös henkilöstön yksilölliset toiveet, rajoitteet ja tarpeet. Tarjoamalla monipuolisia, eri kuntoisille osallistujille sopivia hyvinvointiaktiviteetteja, annat työntekijöille mahdollisuuden keskittyä omaan hyvinvointiinsa ja oppia uusia keinoja sen ylläpitämiseksi. Tällaisia lajeja ovat esim. joogaa, kehonhuoltotunti, rauhallinen kävelylenkki lähiympäristössä tai vaikkapa tietoisku stressinhallinnasta. Kun työntekijät voivat hyvin, heidän työtehonsa ja luovuutensa kukoistavat.

ESIMERKKI

Varaa tyhy-päivään erilaisia aktiviteettipisteistä, kuten joogaa, keilausta, kuntosali- tai spinning-tunti tai teemaluentoja/tietoiskuja terveyteen, liikunta tai ravitsemukseen liittyen. Näin työntekijät voivat valita aktiviteettipisteen, joka parhaiten sopii heille ja on mieleinen vaihtoehto.  Erilaisten lajien kokeilusta tai tietoiskuista työntekijä voi saada inspiraation jatkaa liikuntaharrastusta jatkossakin, jolloin työkyky ja työssäjaksaminen paranee.

Kuva: Laukaan kunta

5. Palaute ja jatkuvan parantamisen kulttuuri

On tärkeää, että tyhy-päivän jälkeen kerätään palaute osallistujilta. Se ei ainoastaan auta mittaamaan päivän vaikuttavuutta, vaan myös osoittaa työntekijöille, että heidän mielipiteensä ovat tärkeitä. Hyödynnä tämä mahdollisuus vahvistamaan jatkuvan parantamisen kulttuuria yrityksessäsi. Kerätty palaute auttaa myös suunnittelemaan vielä tehokkaampia ja inspiroivampia Tyhy-päiviä tulevaisuudessa.

ESIMERKKI

Kerää työntekijöiltä palaute pikimmiten tyhy-päivän jälkeen. Kysy, mitkä osa-alueet olivat heille hyödyllisiä ja mitkä kaipaavat parannusta. Voit kysyä palautetta myös tyhy-päivän järjestelyistä: paikasta, ruoasta sekä sijainnista. Palaute auttaa tyhy-päivän järjestäjää hienosäätämään ja suunnittelemaan tulevia tyhy-päiviä sekä varmistamaan, että ne vastaavat työntekijöiden tarpeita.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä ja suunnitellaan teille sopiva tyhy-päivä

Vahvistaaksesi organisaationne yhteishenkeä, parantaaksesi tuloksellisuutta ja lisätäksesi henkilöstön viihtyvyyttä, Tyhy-päivän on oltava enemmän kuin vain tauko arjesta. Sen on oltava strategisesti suunniteltu, koko henkilöstön hyvinvointia edistävä tapahtuma. Me Peurungassa olemme valmiita auttamaan sinua luomaan unohtumattoman ja merkityksellisen Tyhy-päivän. Ota yhteyttä, niin suunnitellaan yhdessä!

Lue lisää työhyvinvointipalveluistamme ja ota rohkeasti yhteyttä myyntipalveluumme. Aloitetaan matka kohti tehokkaampaa ja hyvinvoivaa työyhteisöä jo tänään!

Ota yhteyttä!

Peurunka
Myyntipalvelu, puh 020 751 6200
Peurunka@peurunka.fi