Tyhy-päiväideoita

Tyhy-päiväideoita: nämä tiimiyttävät ja yhteishenkeä tukevat tyhy-aktiviteetit ovat kaikkein suosituimpia

Tyhy-päiväideoita etsiessä suunnittelun keskiöön on tärkeää nostaa kaksi asiaa: henkilöstön viihtyminen itse tapahtumassa sekä taustalla ohjaavat organisaation tavoitteet.

Henkilöstön viihtymiseen vaikuttavat luonnollisesti tyhy-päivään valittu ohjelma sekä tarjoilut, ja lisäksi päivän toimiva aikataulutus. Vaikka tyhy-päivän tausta-ajatuksena on tyypillisesti tarjota virkistävä tauko arjesta, on päivän agenda hyvä sitoa organisaation laajempiin tavoitteisiin. Mihin suuntaan henkilöstösi ajatuksia on aika herätellä? Tavoitteletteko yhteisöllisempää tunnelmaa tai ehkä tavoitteellisempaa hyvinvoinnin kehittämistä?

Tässä blogissa annamme konkreettisia tyhy-päiväideoita, jotka ovat muokattavissa eri kokoisten ryhmien tarpeeseen. Mikä näistä sopisi sinun henkilöstösi tyhy-päivään?

Suosituimpia tyhy-päiväideoita Peurungassa

 1. Peurungan tiimikarkelot ovat helposti räätälöitävä, erilaisia ryhmiä luontevalla tavalla tiimiyttävä suosikkiaktiviteetti. Jaa henkilöstö sekaryhmiin ja haasta heidät kisaamaan heittäytymistä, ongelmanratkaisutaitoa tai fyysistä kuntoa vaativissa tehtävissä! Tiimikarkelot synnyttävät usein paljon naurua sekä leikkimielistä kilpatunnelmaa, mutta samalla opitte lisää henkilöstöstänne. Ryhmädynamiikkaa havainnoimalla ja yhdessä purkamalla ymmärrätte paremmin, miten kukin henkilö toimii ryhmässä. Löydättekö havaintoja, joita olisi hyvä viedä arkeen myös omassa työympäristössänne? Tiimikarkeloiden lajivaihtoehtoja on lukuisia, joten pääset valitsemaan omalle ryhmällesi sopivimmat itse.
 2. E-fatbiket ovat loistava keino viedä ryhmäsi luontoon kaikkina vuodenaikoina. Sähköavusteisilla pyörillä samassa ryhmässä liikkuvat vaivattomasti eri ikäiset ja kokoiset ihmiset kuntotasosta riippumatta. Pyöräretken pituutta on helppo räätälöidä käytettävissä olevan ajan mukaan. Vaikka polkeminen itsessään onkin yksilösuoritus, pyöräretkellä ryhmässä toimitaan luontaisesti huomioimalla toiset osallistujat, auttamalla ja tsemppaamalla epävarmempaa sekä fiilistelemällä onnistumisia. Luonnossa eväät maistuvat aina paremmalta, joten pyöräretki Peurungassa sisältää ilman muuta evästauon. Laavulla vietettävän hetken voi käyttää myös esimerkiksi ryhmähaasteiden tai vaikkapa lyhyen palaverin muodossa. Tutustu eFatbikeihin »
 3. Maanpuolustusteemainen tyhy-haaste on Peurungan valikoiman tuoreimpia lisäyksiä, mutta se on jo lunastanut paikkansa suosituimpien aktiviteettiemme joukossa. Peurungan korsumuseon ja juoksuhaudan ympäristön erilaisissa maasto-olosuhteissa tyhy-ryhmäsi kohtaa teemaan sopivia rastitehtäviä. Kaveria ei jätetä, kun kisailussa haastetaan osallistujien kestävyyttä, voimaa ja ongelmanratkaisukykyä. Myös tähän aktiviteettiin on mahdollista osallistua eri kuntotasoilla, sillä toimintaa voidaan helposti räätälöidä. Meiltä vuokraat myös teemaan sopivat maastopuvut, jos haluatte heittäytyä maanpuolustustunnelmaan oikein kunnolla! Tutustu aktiviteettiin »
 4. Jousiammunta on jo pitkään ollut yksi suosituimmista tyhy-päivän ideoista, sillä se sopii hyvin monenlaisille ja -kokoisille ryhmille. Laji voidaan toteuttaa niin kilpailuna kuin matalan kynnyksen kokeilunakin. Jousiammunta kiinnostaa usein nimenomaan sen vuoksi, että harva on päässyt kokeilemaan tai varsinkaan harrastamaan sitä. Lajissa viehättää myös yllätyksellisyys, sillä napakympin saattaakin ampua joku sellainen, joka ei osaa odottaa sitä itsekään!

Lue lisää Peurungan aktiviteeteista ryhmille »

 

Tyhy-päivän ideointi pienelle porukalle (alle 50 hlöä)

Tyhy-päivän ideointi muutamalle kymmenelle hengelle on usein suoraviivaista, sillä tällöin koko ryhmä on mahdollista osallista samanaikaisesti yhteen aktiviteettiin, mikä muodostaa yhdessä jaetun kokemuksen.

Suosittelemme, että rakennat tyhy-päivän kokonaisuuden organisaatiosi ajankohtaisia tavoitteita tukevan teeman ympärille. Mikä on sinun organisaatiossasi nyt tarpeellisinta? Rento ja vapaa yhdessä oleminen, sykettä nostava liikunta ja hiukan vauhdikkaampi meno, vai kenties työntekijöiden henkistä hyvinvointia tukeva luento?

Myyntipalvelumme osaa ohjata sinua päivän suunnittelussa, kun kerrot, millaiseen tarpeeseen ja tilanteeseen tyhy-päivä osuu. Aktiviteettivalikoimamme on hyvin laaja!

Tyhy-päiväideoita ison ryhmän yhteisöllisyyden tukemiseen (50 – jopa yli 500 hlöä)

Jos ideoit tyhy-päivää isolle, esimerkiksi 50–500 hengen ryhmälle, suosittelemme valitsemaan tarjolle useita aktiviteetteja, joihin kukin osallistuja voi oman mielenkiintonsa mukaan ilmoittautua.

Hyviä rinnakkaisia ohjelmavaihtoehtoja isolle ryhmälle ovat esimerkiksi spinning, allasjumppa, venyttelyt, tanssi ja jooga. Ulkoaktiviteeteista suosituimpia ovat jo aiemmin mainittujen lisäksi omatoimiset hiihto-, pyöräily- tai kävelyretket. Luonnollisesti myös kylpylä- tai saunamahdollisuudet meillä Peurungassa ovat helposti sisällytettävissä tyhy-päivän ohjelmatarjottimeen.

Vaikka iso ryhmä jakautuukin pienempiin ryhmiin ja useisiin aktiviteetteihin, on asiakkaidemme kokemus yhteisestä tyhy-päivästä silti yhteisöllinen, kun esimerkiksi eri paikkakunnilta tai yksiköistä samaan paikkaan kokoontunut henkilöstö pääsee tapaamaan toisiaan rennoissa merkeissä.

Lukuvinkki!

”Peurunka on toimiva tyhy-kohde erityisesti isolle organisaatiolle” – POKE palaa Peurunkaan kerta toisensa jälkeen

”Peurunka on meidän kokemuksemme mukaan toimiva tyhy-kohde erityisesti isolle organisaatiolle. Heidän työhyvinvointipalvelunsa ovat uudistushakuisia ja aktiviteettitarjonta ajan hermolla, lisäksi heillä on tarvittava ketteryys tulla asiakasryhmän tarpeita vastaan. Peurungan keskeinen sijainti ja hyvät kulkuyhteydet tekevät saapumisen helpoksi, ja erinomaisen vaivaton ilmoittautumisjärjestelmä vähentää meidän tyhy-organisaattoreiden työtä merkittävästi.”

Raili Paavonen, kasvatus- ja yhteiskunnallisten aineiden lehtori, Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto

Lue tästä: POKE palaa Peurunkaan tyhy-päiville kerta toisensa jälkeen

Oletko tyhy-päivän ideointi- ja järjestelyvastuussa? Näin onnistut omassa organisaatiossasi

Onnistuneiden tyhy-päivien ytimessä on lähes poikkeuksetta hyvä tiedonkulku organisaation sisällä. On siis ensiarvoisen tärkeää, että tyhy-päivän ideoinut ja varannut taho varmistaa, että päivään osallistuvat henkilöt ovat ymmärtäneet tapahtuman aikataulun, ohjelman sekä tavoitteet, ja osaavat varustautua päivään oikealla tavalla.

Harmillisen usein näemme, että esimerkiksi ulkoaktiviteettiin saapuva ryhmä ei ole varautunut säähän sopivalla vaatetuksella tai kengillä. Hauskasta aktiviteetista on vaikea nauttia, jos palelee tai vaatteet kastuvat läpi asti sateen vuoksi.

Jos tyhy-päivään on suunniteltu tiimityöskentelyä vaativia aktiviteetteja, missä henkilöstö jaetaan sekoitettuihin joukkueisiin, on hyvä pohtia, tarvitseeko oman yrityksen henkilöstö tästä ennakkovaroitusta. Toisille on aivan luontaista heittäytyä aktiviteetteihin aivan vieraidenkin – vaikka kokonaan toisella paikkakunnalla työskentelevien – henkilöiden kanssa, kun taas toisille yllättäen eteen heitetty haaste voi olla kynnyskysymys. Pohdi siis, onko oman organisaatiosi henkilöstöä hyvä tiedottaa jo ennakkoon, että luvassa on tiimityöskentelyä mahdollisesti muidenkin kuin ihan lähimpien kollegoiden kanssa.

Muista tiedottaa ainakin näistä:

 • päivän aikataulu ja kuljetukset
 • aktiviteetteihin vaadittavat varusteet (esim. lämpimät ulkovaatteet, sisäliikuntavarusteet, uimapuku ja pyyhe)
 • päivän tavoite, jos esimerkiksi toivot osallistujien pohtivan ohjelmaa tai keskustelunaiheita tietystä näkökulmasta
 • organisaation odotukset tapahtumaan osallistujille (esim. leikkimielisyys, ennakkoluulottomuus tai rento suhtautuminen uusiin kokemuksiin)

Näin me Peurungassa varmistamme tyhy-päivänne onnistumisen

Meillä on jo 50 vuoden kokemus hyvinvoinnin tukemisesta, joten olemme taitavia räätälöimään tyhy-päiväideoita ja toimivia kokonaisuuksia jokaiselle ryhmälle sopivaksi.

Räätälöintimme tarkoittaa aina vähintään seuraavien kokonaisuuksien huomioimista suunnittelussa:

 • tyhy-päivään osallistuvan henkilömäärä ja sen vaikutus aktiviteettien valintaan
 • ryhmään kuuluvien henkilöiden kuntotason kokonaiskuva
 • käytettävissä olevan aika
 • tilaajan muut erityistarpeet, toiveet ja tyhy-päivän tavoitteet

Lisäksi Peurungan kaikki palvelut sijaitsevat saman katon alla, jonka vuoksi siirtymisiä esimerkiksi linja-autolla tai yhteiskyydeillä ei tule tyhy-tapahtuman aikana. Järjestämme niin aktiviteetit, ruokailut, saunat kuin majoituksenkin yhdessä sijainnissa!

Tutustu Peurungan työhyvinvointiosaamiseen tarkemmin »

Ota yhteyttä, ideoidaan yhdessä sinun organisaatiollesi sopivin tyhy-päivä!

Tyhy-päivän suunnittelussa on keskeistä tasapaino henkilöstön viihtymisen ja organisaation tavoitteiden välillä. Ota yhteyttä myyntipalveluumme, niin suunnitellaan tyhy-päivä, joka resonoi parhaiten sinun henkilöstösi ja organisaatiosi toiveiden kanssa!

 

Lue lisää tyhy-palveluistamme »

Tai ota yhteyttä myyntipalveluumme:
peurunka@peurunka.fi tai 020 751 6300.