”POKE palaa Peurunkaan tyhy-päiville kerta toisensa jälkeen”

”Peurunka on toimiva tyhy-kohde erityisesti isolle organisaatiolle” – POKE palaa Peurunkaan kerta toisensa jälkeen

”Peurunka on meidän kokemuksemme mukaan toimiva tyhy-kohde erityisesti isolle organisaatiolle. Heidän työhyvinvointipalvelunsa ovat uudistushakuisia ja aktiviteettitarjonta ajan hermolla, lisäksi heillä on tarvittava ketteryys tulla asiakasryhmän tarpeita vastaan. Peurungan keskeinen sijainti ja hyvät kulkuyhteydet tekevät saapumisen helpoksi, ja erinomaisen vaivaton ilmoittautumisjärjestelmä vähentää meidän tyhy-organisaattoreiden työtä merkittävästi.”

Raili Paavonen, kasvatus- ja yhteiskunnallisten aineiden lehtori, Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto

POKEn työhyvinvointipanostuksilla on pitkä historia – Peurunka vastaa tarpeeseen

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopistolla eli POKElla on pitkät perinteet työhyvinvoinnin edistämisessä. Vuosittain kaksi kertaa järjestettävien tyhy-päivien tavoitteena on yhteisöllisyyden tukeminen sekä hyvän olon lisääminen arjessa. Yli 200 henkilöä työllistävällä POKElla on toimipaikat Äänekoskella, Saarijärvellä, Viitasaarella ja Laukaassa, joten tyhy-tapahtumat ovat arvokkaita myös henkilöstön välisten kohtaamisten näkökulmasta.

– Olen itse ollut mukana järjestämässä POKEn työhyvinvointitapahtumia jo 15 vuotta, ja sinä aikana yhteistyötä on tehty erilaisten palveluntarjoajien kanssa. Peurungassa olemme nyt kokoontuneet jo viitenä peräkkäisenä vuonna sekä keväisin että syksyisin, kertoo POKEn kasvatus- ja yhteiskunnallisten aineiden lehtori Raili Paavonen.

Peurunka on valikoitunut POKElaisten tyhy-kohteeksi kerta toisensa jälkeen laajan aktiviteettitarjonnan, monipuolisten yrityspalveluiden sekä hyvän sijaintinsa vuoksi.

– Peurungan tuotteet uusiutuvat koko ajan ja se on näin asiakkaan näkökulmasta todella hyvä laatutekijä. Aina kun pyydämme tarjousta heiltä, niin he ovat löytäneet jonkun uuden jutun meille ehdotettavaksi. Myös Peurungan keskeinen sijainti vaikuttaa, sillä se sijaitsee meidän toiminta-alueellamme – meillähän on Laukaassakin oma kampus. Meille itsellemme on tärkeää myös samalla alueella toimivien yritysten tukeminen, kuvailee Paavonen tekijöitä, joiden vuoksi he ovat kokoontuneet Peurungassa jo monta kertaa.

Uusia lajikokeiluja ja tuttuja kestosuosikkeja, liikunnan iloa sekä ajatuksia arkeen

POKEn tyhy-päivät ovat usein noudattaneet samaa, hyväksi havaittua aikataulua. Ohjelma alkaa aamuyhdeksältä ja kotimatkalle lähdetään iltapäivällä, usein puoli neljän aikoihin. Tälle aikavälille osallistujat saavat valita itselleen mieluisimman ohjelman tapahtumaan valituista aktiviteeteista: aamupäivään mahtuu kaksi 45 minuutin mittaista aktiviteettia, samoin kuin iltapäivään.

­– Olemme kokeilleet useita erilaisia liikuntamuotoja – niin ohjattuja salitoimintoja kuin omaehtoistakin liikuntaa. Mukana on ollut muun muassa keilausta, kuntosalia, spinningiä, läskipyöräilyä ja hiihtämistä. Monet nauttivat kylpylässä olemisesta ja lisäksi olemme varanneet työntekijöidemme käyttöön erilaisia saunoja. Infrapunasauna on yksi kestosuosikeista, mutta toisaalta meidän tämän syksyn tyhy-päivälle osui aivan upean kesäinen keli, joten olihan meillä myös rantasaunalla ihan huippua, muistelee Paavonen.

Monipuolisen aktiviteettitarjottimen kokoamalla POKE varmistaa sen, että jokaiselle löytyy jotain.

– Osa henkilökunnasta haluaa aina mennä samoihin aktiviteetteihin, ja se sopii meille oikein hyvin. Toisaalta osa punnitsee omaa valintaansa tarkemmin senhetkisen toimintakykynsä ja tuntemustensa mukaan, ja päättää niiden pohjalta, mitä haluaa kyseisellä kerralla tyhy-päivässä tehdä. Joskus olemme sisällyttäneet ohjelmaan myös asiantuntijaluentoja tarjoamaan tietoa sopivaksi katsomastamme aiheesta.

POKEn tyhy-toiminnan taustalla on idea jatkuvuudesta, sillä kertapanostus hyvinvointiin ei arjessa kanna pitkälle.

– Tyhy-päivät herättävät useissa osallistujissa ajatuksia omasta liikunnallisuudesta samalla kun ne antavat matalan kynnyksen mahdollisuuksia tutustua uusiin lajeihin. Näissä tapahtumissa on mahdollista kokea liikkumisen iloa, jonka kautta saattaa huomata myös, millaisia tapoja ja hyvinvointia tukevia käytänteitä voisi viedä omaan arkeensa, pohtii Paavonen tyhy-päivän vaikutuksia POKEn henkilöstöön.

Myös iso organisaatio ilmoittautuu näppärästi Peurungan työhyvinvointipäivään

POKEn näkökulmasta Peurunka on tehnyt hyvää työtä myös tyhy-päivään liittyvien käytännön asioiden sujuvoittamiseksi.

– Haluaisin erityisesti korostaa Peurungan tarjoamaa tyhy-päivän ilmoittautumisohjelmaa. Peurunka on tarjonnut tapahtumaan erinomaisen Lyyti-järjestelmän, jonka kautta jokainen meidän työntekijämme käy itse ilmoittautumassa tapahtumaan, valitsee itselleen mieluisimmat tyhy-aktiviteetit, sekä ilmoittaa erikoisruokavalionsa ja kyytitarpeensa. Osallistujatietojen keräämiseen ei siis meillä mene aikaa, kehuu Paavonen Peurungan vaivatonta tapaa kerätä osallistujien tiedot.

Ilmoittautumisen jälkeen jokainen saa koosteen omista valinnoistaan sähköpostiinsa, joten esimerkiksi päivän aikatauluun ja omiin aktiviteettivalintoihin on helppo palata tapahtuman lähestyessä. Lyyti-järjestelmän käyttö on lisämaksullinen palvelu.

– Mielestäni Peurunka on toimiva tyhy-kohde erityisesti isolle organisaatiolle. Heidän työhyvinvointipalvelunsa ovat uudistushakuisia ja aktiviteettitarjonta aina ajan hermolla, sen lisäksi heillä on tarvittava ketteryys tulla asiakasryhmän tarpeita vastaan. Peurugan keskeinen sijainti ja hyvät kulkuyhteydet tekevät saapumisen helpoksi, ja lisäksi vielä erinomaisen vaivaton ilmoittautumisjärjestelmä vähentää meidän tyhy-organisaattoreiden työtä merkittävästi.

POKEn tyhy-ryhmä kokoaa eri toimipisteiden toiveet yhteen – tapahtumien ohjelma rakentuu yhdessä suunnittelemalla

– Tyhy-toiminnan moottorina meillä POKElla toimii tyhy-ryhmä. Säännöllisesti kokoontuva ryhmä koostuu eri yksiköiden työntekijöistä, ja yhteisissä ideointipäivissä jokainen voi tuoda esiin omasta yksiköstään nousseita ideoita ja toiveita. Me aikataulutamme tulevat tyhy-päivät todella hyvissä ajoin, jotta myös kaikki opettajat saavat ne varattua omista kalentereistaan riittävän aikaisin, kertoo Paavonen POKEn tyhy-toiminnan käytänteistä.

Ideoinnin lisäksi tyhy-ryhmä huolehtii tulevien tapahtumien markkinoinnista organisaation sisällä. Koska POKEn toimipaikat sijaitsevat eri paikkakunnilla, on tyhy-toimintaa koskeva tiedottaminen tärkeässä roolissa tapahtumien onnistumisessa.

– Meille on tärkeää, että jokainen POKEn työntekijä kokee tulleensa kutsutuksi. Me järjestämme näitä tpahtumia meitä kaikkia varten, joten Peurungan Lyyti-järjestelmän kautta lähtevä henkilökohtainen ilmoittautumislinkki on huomattu todella hyväksi tavaksi toivottaa kaikki työntekijät tervetulleiksi mukaan. Myös intraa käytämme aktiivisesti tyhy-viestinnän välineenä.

– Meillä henkilöstö on aina ollut hyvin innokasta tyhyilemään ja nämä yhteiset päivät koetaan todella tärkeiksi. Olemme myös erittäin iloisia siitä, miten arvokkaana ja tärkeänä organisaatiomme johto pitää yhteistä työhyvinvointitoimintaamme, ja että tähän panostetaan myös taloudellisesti. Kyllä nämä tapahtumat tuovat paljon positiivisia ja odottavaisia tunteita kaikkiin yksiköihimme, kun työntekijät keskenään suunnittelevat omia aktiviteettivalintojaan ja muistelevat edellisiä reissuja. Tyhy-päivien vaikutus siis näkyy positiivisena pöhinänä läpi työyhteisön, kiteyttää Paavonen työhyvinvointityön roolin ammattiopistolla.

Onko tyhy-päivän järjestäminen pian ajankohtaista?

Ota yhteyttä myyntipalveluumme, niin suunnitellaan yhdessä sinun organisaatiosi tarpeisiin sopiva tyhy-päivä!

Lue lisää tyhy-palveluistamme »

Ota yhteyttä! Suunnitellaan yhdessä teille sopiva tyhy-päivä!

TYÖHYVINVOINTI

Lue myös nämä

Neljä erinomaista syytä järjestää tyhy-päivä – mikä näistä on sinun organisaatiollesi ajankohtaisin?

Lue lisää

7 ja puoli vinkkiä parempaan jaksamiseen arjessa

Lue lisää

Tehokasta ja unohtumatonta: Kokouspäivä, johon voit yhdistää yhteistä aktiviteettia ja illanviettoa

Lue lisää