Peurunka 50-vuotta

PEURUNKA

50 vuotta hyvää oloa

Peurungan tarina alkoi 50 vuotta sitten, kun se perustettiin sotaveteraanien kuntoutuslaitokseksi.

Viidenkymmenen vuoden aikana Peurungasta on kehittynyt monipuolinen kuntoutus- ja hyvinvointimatkailun keskus. Meitä peurunkalaisia on tänä päivänä noin 150 ja pidämme huolta noin 300 000 vieraasta vuosittain kuntoutuksen, lomien ja tapahtumien merkeissä.

PEURUNKA 50-VUOTTA

Juhlavuoden tarjouksia ja tapahtumia

Juhlamenu

Juhlamenu on tarjolla Ravintola Peurankellossa.

ALKUUN
Kermaista lohikeittoa, talon leipää ja voita

PÄÄRUOKANA
Grillattua kotimaista naudan ulkofileetä, viski-bearnaisea, savujuustoperunaa ja juureksia

JÄLKIRUOKANA
Talon kakkua, vaniljajäätelöä, marjakastiketta ja marenkia

49,00 €

Varaa pöytä Ravintola Peurankelloon ja tule nauttimaan upea juhlavuoden menumme.

Tervetuloa!

Ravintola Peurankello

Peurunka goes 70 ’s! Virve Rosti, Freeman ja Menneisyyden vangit

Peurungan 50 v. synttäri- ja 70-luvun teemabileet Peurunka Areenalla lauantaina 27.4.2024.

Pukeuduthan teeman mukaan! Parhaat asut palkitaan!
Hyvät palkinnot!

Liput:
Ennakkoliput 27,50 €
Ovelta 29 €
Sis. bileet ja Grill Roomin burgerit

20 alkaen Grill Roomin burgerit tarjolla Bistro Nemossa
21.30 Ovet auki Peurunka Areenalle
22.00 Synttäriohjelmaa
22.30 Showtime: Virve Rosti, Freeman ja Menneisyyden vangit

Burgerit sisältyy bilelipun hintaan ja ne tarjoilee Hankasalmelainen Grill Room, joka on v. 2023 valittu Suomen toiseksi parhaaksi burgerravintolaksi. Burgerit on tarjolla klo 20 alkaen Bistro Nemossa pitkin iltaa, joten voit nauttia ne joustavasti oman aikataulun mukaan.

Vaihtoehdot:

  • TUPLACHEDDAR BURGER: sis. kaksi smash pihviä, cheddar juustoa, käsin leivottu sämpylä, paprikamajoneesi, maustekurkku, punasipuli (mahdollisuus ostaa ranskalaiset + 2 €)
  • PIKKUPEKONI + RANSKALAISET: yksi pihvi, pekoni, cheddar juusto, tomaatti, salaatti, paprikamajoneesi ja ranskalaiset ja 2 dip-vaihtoehtoa
  • Kummatkin annokset saa vegaanisena, lihattomina, gluteenittomana, maidottomana. Ilmoita erityisruokavalio ilmoittautumisen yhteydessä.

Peurungan tarina

Kuntoutumis- ja liikuntasäätiö Peurungan tarina alkoi 50 vuotta sitten, kun Peurunka perustettiin erityisesti veteraanien kuntoutuslaitokseksi. Vuonna 1968 rekisteröidyn Korsuveljesten kuntouttamislaitoksen kannatusyhdistyksen tavoitteena oli rakentaa kuntouttamis- ja kylpylähoitolaitos sekä työklinikkakeskus Peurunkajärven rantaan.

Kesäkuussa 1974 haaveet vihdoin toteutuivat, kun Keski-Suomen Kuntoutumislaitos aloitti toimintansa. Seuraavana keväänä nimi muutettiin muotoon Kuntoutumis- ja liikuntakeskus Peurunka. Peurunkaa ympäröivä luonto, sijainti sekä monimuotoisuutta suosivat toiminta-ajatus loivat erinomaiset edellytykset toiminnan kehittämiseksi ja laajentamiseksi. Jos varhaisessa vaiheessa luotiin pohjaa vastata kuntoutustoiminnan lisäksi myös matkailutoiminnan tarpeisiin.

Tänään, vuonna 2024, Peurunka on elämyksiä tarjoava hyvän olon keskus, jossa voi nauttia kylpylän, hemmottelun, kuntoutus- ja hyvinvointipalvelujen ja aktiviteettien lisäksi erilaisista tapahtumista sekä useiden ravintoloiden tarjonnasta.

  • Peurungan rakentaminen aloitettiin maaliskuussa 1973 kupolista, joka hallitsi majesteetillisesti aluetta. Vuonna 1975 se nimettiin UKK-Kupoliksi.

     

  • Presidentti Urho Kekkonen toi runsaasti myönteistä julkisuutta Peurungalle, minkä lisäksi hän järjesteli kuliseissa asioita myönteiseen suuntaan. Tasavallan presidentti osallistui kesäkuussa 1974 järjestetylle Peurungan ensimmäiselle koeluntoiselle kuntoutumiskurssille, ja oli siten järjestyksessä Peurungan kuntoutuja numero 1.

  • Kiinteistöt uusittiin perusteellisesti 1993-1997. Uudistus koski sisätiloja, kuten ravintolatilojen sisustusta, kokoustiloja ja kylpylän saunatiloja. Majoitus- ja hotellivastaanottotilojen laajennus- ja perusparannustyö valmistui vuoden 1994 aikana.

  • Uudistettu kylpylä- ja tapahtumakeskus avattiin vuonna 2011. Kylpylässä vierailee vuosittain noin 100 000 asiakasta. Peurunka Areenalla järjestetään vuosittain useita, jopa 1000 henkilön tapahtumia. Tapahtumakeskus kylpylöineen, keilahalleineen ja tiloineen vastaa Peurungan asiakkaiden tarpeisiin.

Kylpylä Peurunka

Kaikki syyt, jotka estävät meitä liikkumasta, ovat tekosyitä.

Urho Kaleva Kekkonen

PEURUNKA 50-VUOTTA

Lue juhlavuoden julkaisumme

Juhlavuoden julkaisusta voit lukea tarkemmin Peurungan historian vaiheista sekä tämän päivän toiminnasta.

PEURUNKA 50 vuotta

Aiheesta lisää:

Tiedote: Veteraanikuntoutus jatkuu Peurungassa

Lue lisää