Peurunka 50-vuotta

PEURUNKA

50 vuotta hyvää oloa

Peurungan tarina alkoi 50 vuotta sitten, kun se perustettiin sotaveteraanien kuntoutuslaitokseksi.

Viidenkymmenen vuoden aikana Peurungasta on kehittynyt monipuolinen kuntoutus- ja hyvinvointimatkailun keskus. Meitä peurunkalaisia on tänä päivänä noin 150 ja pidämme huolta noin 300 000 vieraasta vuosittain kuntoutuksen, lomien ja tapahtumien merkeissä.

PEURUNKA 50-VUOTTA

Juhlavuoden tarjouksia ja tapahtumia

Juhlavuoden Tuplasuklaa Herkku

Herkullista suklaajäätelöä, kermavaahtoa, suklaakastiketta ja pätkiskarkkeja.

7,90 €

Tervetuloa Bistro Nemoon Herkuttelemaan!

Peurungan tarina

Kuntoutumis- ja liikuntasäätiö Peurungan tarina alkoi 50 vuotta sitten, kun Peurunka perustettiin erityisesti veteraanien kuntoutuslaitokseksi. Vuonna 1968 rekisteröidyn Korsuveljesten kuntouttamislaitoksen kannatusyhdistyksen tavoitteena oli rakentaa kuntouttamis- ja kylpylähoitolaitos sekä työklinikkakeskus Peurunkajärven rantaan.

Kesäkuussa 1974 haaveet vihdoin toteutuivat, kun Keski-Suomen Kuntoutumislaitos aloitti toimintansa. Seuraavana keväänä nimi muutettiin muotoon Kuntoutumis- ja liikuntakeskus Peurunka. Peurunkaa ympäröivä luonto, sijainti sekä monimuotoisuutta suosivat toiminta-ajatus loivat erinomaiset edellytykset toiminnan kehittämiseksi ja laajentamiseksi. Jos varhaisessa vaiheessa luotiin pohjaa vastata kuntoutustoiminnan lisäksi myös matkailutoiminnan tarpeisiin.

Tänään, vuonna 2024, Peurunka on elämyksiä tarjoava hyvän olon keskus, jossa voi nauttia kylpylän, hemmottelun, kuntoutus- ja hyvinvointipalvelujen ja aktiviteettien lisäksi erilaisista tapahtumista sekä useiden ravintoloiden tarjonnasta.

  • Peurungan rakentaminen aloitettiin maaliskuussa 1973 kupolista, joka hallitsi majesteetillisesti aluetta. Vuonna 1975 se nimettiin UKK-Kupoliksi.

     

  • Presidentti Urho Kekkonen toi runsaasti myönteistä julkisuutta Peurungalle, minkä lisäksi hän järjesteli kuliseissa asioita myönteiseen suuntaan. Tasavallan presidentti osallistui kesäkuussa 1974 järjestetylle Peurungan ensimmäiselle koeluntoiselle kuntoutumiskurssille, ja oli siten järjestyksessä Peurungan kuntoutuja numero 1.

  • Kiinteistöt uusittiin perusteellisesti 1993-1997. Uudistus koski sisätiloja, kuten ravintolatilojen sisustusta, kokoustiloja ja kylpylän saunatiloja. Majoitus- ja hotellivastaanottotilojen laajennus- ja perusparannustyö valmistui vuoden 1994 aikana.

  • Uudistettu kylpylä- ja tapahtumakeskus avattiin vuonna 2011. Kylpylässä vierailee vuosittain noin 100 000 asiakasta. Peurunka Areenalla järjestetään vuosittain useita, jopa 1000 henkilön tapahtumia. Tapahtumakeskus kylpylöineen, keilahalleineen ja tiloineen vastaa Peurungan asiakkaiden tarpeisiin.

Kylpylä Peurunka

Kaikki syyt, jotka estävät meitä liikkumasta, ovat tekosyitä.

Urho Kaleva Kekkonen

PEURUNKA 50 vuotta

Aiheesta lisää:

Sotaveteraanien työlle suuri kiitos Peurungan 50-vuotisjuhlissa

Lue lisää

Peurunka 50-vuotta : Kuntoutuksella on suuri merkitys – sekä henkisesti että fyysisesti

Lue lisää

Peurunka 50-vuotta : Peurunka – viisi vuosikymmentä kehityksen kärjessä

Lue lisää

Peurunka 50-vuotta : Menestyvän yrityksen takana on hyvinvoiva henkilöstö

Lue lisää

Peurunka 50-vuotta : Peurunka nyt ja tulevaisuudessa

Lue lisää

Tiedote: Veteraanikuntoutus jatkuu Peurungassa

Lue lisää
PEURUNKA 50-VUOTTA

Lue juhlavuoden julkaisumme

Juhlavuoden julkaisusta voit lukea tarkemmin Peurungan historian vaiheista sekä tämän päivän toiminnasta.