Peurunka 50-vuotta : Peurunka nyt ja tulevaisuudessa

50-vuotisjuhlaansa viettävä Peurunka on paikka, jossa sotaveteraanien perinteet ovat edelleen läsnä. Perustajaveteraanien arvot ohjaavat yhä tänäkin päivänä Peurunkaa, jonka toiminnan keskiössä ovat kuntoutus, hyvinvointi ja yhteisöllisyys.

Artikkeli on julkaistu Peurungan 50.v juhlajulkaisussa. Kirjoittaja Timo Kaisla on Peurungan toimitusjohtaja.

Peurunka 50-vuotta : Peurunka nyt ja tulevaisuudessa

Mitä mahtaisivat joukko sisukkaita sissejä, Kollaan kestäneitä ja Tali-Ihantalan nähneitä ajatella tämän päivän Peurungasta? Ne keväällä 1967 kokoontuneet veteraanit, joilla oli syvä huoli veteraanien ja kansamme terveydestä. Nämä ajatukset tulevat ensimmäisenä mieleen, kun tartun nöyränä toimeen kirjoittaakseni toimitusjohtajan terveiset Peurungan 50-vuotisesitteeseen. Perheessämme maanpuolustus on aina ollut iso asia. Molemmat isoisäni osallistuivat talvi- ja jatkosotaan. Pekka-vaari ensin lentäjänä ja myöhemmin osastopäällikkönä ilmavoimien esikunnassa. Keskustelimme usein veteraaneista.

Perustajaveteraanien arvot ja juuret ovat edelleen vahvasti läsnä Peurungassa. Niistä meitä muistuttaa veteraaniaula. Seuraan suurella ilolla sitä pöhinää, kun kymmenet uudet kuntoutettavat saapuvat maanantaisin henkilökuntamme palveltavaksi. Palautteet kuntoutuksesta ovat poikkeuksellisen hyviä. Yli miljoona toteutettua kuntoutusvuorokautta luo toimintaamme varmuutta. Se ammattitaito ja lämpö, miten kuntoutuksen asiantuntijamme ja muu henkilökunta kohtelee enää kourallista määrää veteraaneja ja muita kuntoutettavia, on minulle suuri ylpeyden aihe.

”Seuraan suurella ilolla sitä pöhinää, kun kymmenet uudet kuntoutettavat saapuvat maanantaisin henkilökuntamme palveltavaksi.”

Peurunka on tänä päivänä paljon muutakin kuin kuntoutusta, ja hyvinvointi on kiinteä osa Peurungan DNA:ta. Lähellä asuvan laukaalaisen kohtaa usein uudistetulla kuntosalilla. Keskisuomalaisen perheen taas kylpylässä. Perheen-isiä tulee jututettua saunan lauteilla. Ravinto on luonnollinen osa hyvinvointia. Neljässä erilaista tunnelmaa tarjoavassa ravintolassamme tapaa viikoittain yrityksiä läheltä ja kaukaa. Viikonloppujen iloiset kymmenvuotisjuhlat, tunteikkaat äitienpäivät tai bileiltojen iloiset kaveriporukat piirtävät seiniemme sisään tarinoita ja luovat muistoja, jotka kannustavat palaamaan meille. Lomasesonkeina tapaamme pääasiassa muualta Suomesta tulevia. Silloin Peurunka täyttyy murteista: tuolla on pariskunta Itä-Suomesta vuokraamassa sähkömaastopyöriä, vastaanotossa jututan pääkaupunkiseudulta lähtenyttä perhettä – lapsilla sylissään kylpytakki ja kiire kylpylään. Tätä on Peurunka parhaimmillaan!

Tulevaisuudessa näen Peurungan entistä monipuolisempana – alueensa ekosysteemiä vahvasti hyödyntävänä – Suomen aktiivisimpana resorttina. Paikkana, jossa on vaivatonta ja hauskaa kohottaa oman ja läheistensä hyvinvointia perinteisin sekä uusin ja innovatiivisin keinoin. Uskon, että ensimmäisen kerran himmeään torppaan 60-luvun lopulla kokoontuneet Peurungan puuhamiehet olisivat ylpeitä, jos nyt astuisivat Peurunkaan. Tämä juhlavuosi on omistettu erityisesti teille – sekä niille tuhansille työntekijöille, jotka olette palvelleet asiakkaitamme 50 vuoden ajan. Yritämme jatkossakin kulkea ylpeästi eteenpäin ja olla yhtä rohkeita kuin te perustaveteraanit, kun viemme Peurunkaa kohti sen toista 50-vuotiskautta!

”Tulevaisuudessa näen Peurungan entistä monipuolisempana – alueensa ekosysteemiä vahvasti hyödyntävänä – Suomen aktiivisimpana resorttina.”