Paras vesipuisto Suomessa? Viisi syytä, miksi Peurungan vesipuisto on perheiden ykköslomakohde 

Etsitkö parasta vesipuistoa Suomessa? Keski-Suomessa sijaitseva Peurungan vesipuisto on perheiden suosikkikohde, sillä se tarjoaa sekä jännittäviä aktiviteetteja että turvallisia leikkipaikkoja kaikenikäisille.  

Tässä artikkelissa kerromme tarkemmin, miksi Peurungan vesipuisto Suomessa houkuttelee niin monia – lue eteenpäin ja tule testaamaan! 

Viisi syytä valita vesipuistokohteeksi Peurunka

1. Vesipuiston Vauhtisaari seikkailijoille:
Monipuolinen alue uimataitoisille, jossa voit kiipeillä, tasapainoilla ja ylittää erilaisia esteitä. Vauhtisaaren suosituin aktiviteetti lienee neljä metriä korkea jäävuori, josta hurjapäisimmät voivat hypätä järveen! Varaa uintivuoro » 

 

2. Vesipuiston Pikkupoukama perheen pienille uimareille:
Pikkupoukama on vesipuiston turvallinen alue pienemmille lapsille sekä uimataidottomille. Pikkupoukama sisältää kaksi liukumäkeä, kiipeilyesteitä ja trampoliinin, ja vesipuiston palojen väleissä on turvaverkot, joten lapsi ei pääse tippumaan palojen väleihin.         Varaa uintivuoro » 

 

3. Turvallisuus ja perheystävällisyys:
Peurungan vesipuistossa paikalla on uinninvalvoja ja puistossa seikkailevien on käytettävä kelluntaliivejä. Vanhemmat myös pääsevät ilmaiseksi mukaan pienempien lasten alueelle. Erityisesti lapsiperheen vesipuistopäivästä tulee välittömästi rennompi, kun eri ikäisten lasten tarpeet on huomioitu eri tavoin. 

 

4. Monipuoliset palvelut rannassa:
Ranta-alueella on vesipuiston lisäksi uimaranta, leikkipaikka sekä esimerkiksi kylmän sään mahdollisuus vuokrata märkäpukuja. Myös Peurungan kesäterassi palvelee vesipuiston lähellä. Kesäterassilla nautit niin ruuasta kuin kesän juomista ja virvokkeista – kyseessä on oikea koko perheen terassi ja viihtymisalue. Kesäterassin ylimpään kerrokseen on myös esteetön kulku. Tutustu kesäterassiin ja katso aukioloajat » 

 

5. Kesälomaretken kaikki puuhat samassa paikassa:
Peurungasta löydät monipuolisen kesäloman aktiviteetit ja majoituksen yhdestä paikasta. Kehnon sään sattuessa pääset kylpylän lämpöön, liukumäkiin ja saunoihin. Suosittelemme varaamaan majoituksen, sillä tällöin pääsette kylpylään maksutta! Uimisen rinnalla myös muu aktiviteettivalikoima on laaja, sillä voit kokeilla keilausta, kuntosalia, frisbeegolfia, melontaa, kalastusta ja pyöräilyä. Peurungan ympäristö tarjoaa lisäksi upeat puitteet ulkoiluun ja retkeilyyn keskisuomalaisessa luonnossa. Tutustu Peurungan monipuolisiin aktiviteetteihin » 

 

Katso vesipuiston aukioloajat ja tarkemmat tiedot  

Lue lasten top 3 -suosikeista Peurungan kylpylässä  

Parhaat vinkit vesipuistopäivään Peurungassa

1. Varaa uintivuoro vesipuistoon: varaa ennakkoon 50min uintivuoro vesipuistoon joko Vauhtisaareen tai Pikkupoukamaan, jotta varmistat pääsynne haluamaasi aikaan.  

2. Varusteet: pakkaa mukaan uima-asut, pyyhkeet ja aurinkovoiteet. Ranta-alueelta löytyy pukukoppi vaatteiden vaihtoa varten, ja alueelta voit myös vuokrata 2 € hintaisen säilytyslaatikon vesipuistokäyntisi ajaksi.  

3. Käytä kelluntaliivejä: vesipuistokävijöiden tulee turvallisuuden vuoksi käyttää kelluntaliivejä. Liivit sisältyvät uintivuoron hintaan! 

4. Nauti eväitä tai ruokailkaa terassilla: rannassa on nurmialue, jossa voit napostella pieniä omia eväitä. Lähellä sijaitsevalla Peurungan kesäterassilla on tarjolla monipuolista ruokaa ja juomia viimeistään siihen hetkeen, kun isompi nälkä yllättää! 

5. Huomioi turvallisuus: Vesipuistossa on uinninvalvojia, mutta jokaisella aikuisella on vastuu seurassaan saapuvista lapsista.  

6. Fiilistele ja nauti kesäpäivästä <3 

Vinkki! Peurungan vesipuiston varaat myös yksityiskäyttöön! Järjestä kesän hauskimmat ja isoimmat kaverisynttärit vesileikkien äärellä.   

Lue tarkemmat tiedot vesipuistosta » 

Vanhemmat sen tietävät – vesileikkien jälkeen iskee usein nälkä ja väsy

Vesipuiston lähellä sijaitsevan kesäterassin lisäksi Peurungasta löydät myös muita ravintoloita – vaihtoehtoja on aina kotiruokalounaasta hampurilaisiin. Uintipuuhissa energiavarastonsa kuluttaneen pikkuväen uudelleenlataaminen onnistuu siis aivan kätevästi! Katso lisää Peurungan ravintoloista tästä  

Tiesitkö, että Peurungassa alle 4-vuotiaat majoittuvat ja ruokailevat ilmaiseksi vanhempien seurassa? Veloituksettoman ruokailun lapset saavat noutopöydistämme, ja ilmaisen majoituksen silloin, kun heille ei ole varattu erikseen omaa sänkyä. Matkasängyn toimitamme toki lisämaksusta huoneeseenne.  

Lue lisätietoja Peurungan kesälomasta  

Peurungan vesipuisto vaivattomasti keskellä Suomea – tervetuloa lomalle!

Olit sitten kesäisellä ohikulkumatkalla tai suunnittelemassa useamman päivän lomamatkaa meille – Peurungan vesipuistossa hauskanpitoa ja haastetta riittää perheen kaikenikäisille vesipedoille. 

Kesäloman majoitustarjouksena Peurungassa on 20 % alennus päivän majoitushinnasta, kun varaat vähintään 2 yön mittaisen kesäloman. Tarjous on voimassa ajalle 3.6.-11.8.2024 saatavuuden mukaan ja koskee Kylpylähotellia, Peurunkapihaa sekä Peurantähti-huoneistohotellia. 

Varmista oman lomasi huippuhetket ja varaa kesälomamatka täältä:

Kesäloma kylpylässä

Lue lisää