Kesäloma lasten kanssa – 11 syytä valita perhelomakohteeksi Peurunka

Edessä kesäloma lasten kanssa, mutta perheesi suunnitelmat ovat vielä auki?

Hienoa, olet nyt oikeassa paikassa!

Kesäloma lasten kanssa on monelle perheelle tärkeä hengähdystauko, jolloin toiveena on nauttia yhteisestä ajasta ja luoda ikimuistoisia kokemuksia. Tässä blogikirjoituksessa pureudumme syvemmälle siihen, millaisen ohjelman ympärille suunnittelet energisoivan ja helpon loman lasten kanssa, niin että hauskaa kesälomatekemistä on ihan kaikille perheenjäsenille.

Kaikkein vaivattominta tässä aktiviteettilistassa on, että löydät nämä kaikki kesälomatekemiset yhdestä paikasta – Peurungasta.

11 syytä valita Peurunka, kun suunnittelet kesälomaa lasten kanssa

Kun selaat listan loppuun, löydät myös kesäloman majoitustarjouksemme!

 1. Vesipuisto

 2. Rantamaailma

 3. Kylpylä

 4. Frisbeegolfrata

 5. eFatbiket vuokrattavana

 6. Sup-laudat vuokrattavana

 7. Kanootti- ja soutuvenevuokraus

 8. Keilahalli – tekemistä myös sisällä

 9. Saunamaailma: Tynnyrisaunat ja porealtaat

 10. Lasten leikkipaikat sisällä ja ulkona

 11. Helppoa ja mukavaa majoitus hotellissa tai huoneistoissa

 

1. Vesipuisto

Suurimmassa osassa perheitä kesäloma lasten kanssa sisältää paljon uimista ja vesileikkejä.

Peurungan suuressa ulkovesipuistossa uit, kiipeilet, tasapainoilet ja ylität erilaisia esteitä. Vesipuisto sisältää kaksi osiota: Vauhtisaari uimataitoisille sekä Pikkupoukama pienille lapsille. Korkeimpana elementtinä 4 metriä korkea ”jäävuori”, josta voit hypätä järveen!

Uutta! Kesälle 2024 avataan pienten lasten oma vesipuisto: Pikkupoukama. Tämä on turvallinen vesipuisto, vaikka uimataito ei ole vielä täysin hallussa.

Tutustu Vesipuistoon

2. Rantamaailma

Peurungan Rantamaailma on täydellinen paikka kesäpäivän viettoon.

Peurungan rantamaailma sisältää:

Rantamme sopii hyvin esimerkiksi perheen pienimpien polskimisharjoituksiin tai heille, jotka eivät erityisesti halua riekkua vesipuistossa. Rannassa on myös lastenleikkipaikka ja vesileluja, sekä tietenkin Peurungan Kesäterassi palvelee nälän ja janon taltuttamiseksi.

3. Kylpylä

Peurungan kylpylä on uudistettu ja avattu entistäkin viihtyisämpänä ja monipuolisempana.

Varmasti lämmintä vettä ja vauhdikasta tekemistä kehnonkin lomakelin sattuessa. Kylpylässämme on 3 erilaista liukumäkeä:

 • 130 metrin liukumäki on yksi Pohjoismaiden pisimmistä
 • 40 m liukumäki ajanotolla
 • Lasten vauhdikas oranssi liukumäki lasten altaassa

Lisäksi kylpylässä on mm. Wibit-temppurata, suihkumaailma, jossa uusia elämyssuihkuja, porealtaita, lastenallas, Baby Bungee -pienten lasten allas, 100 m pitkä jokiallas sekä hemmotteluallas. Siis jokaiselle uimarille jotakin.

Peurungan kylpylän saunat täydentyivät, kun uudistuksen yhteydessä avasimme uuden teemasaunan: Saraakallio-saunan. Lisäksi käytössä on tilava infrapunasauna, höyrysauna sekä tavalliset saunat miehille ja naisille. Allasbarissa voi nauttia kylpylätemmellyksen lomassa jäätelöä, pientä suolaista purtavaa sekä virvokkeita.

Tutustu kylpylään 

4. Frisbeegolf-rata

20-väyläinen, ranta-alueella ja lähimetsissä kiertelevä frisbeegolf-ratamme soveltuu hyvin aloittelijoille ja harrastelijoille – eli nimenomaan erilaisille ja eri-ikäisille perheille. Jos et ole vielä frisbee-golfia kokeillut, lähde nyt rohkeasti testaamaan. Tätä lajia ei tarvitse jännittää!

5. eFatbikevuokraus

Efatbiket rullaavat kevyesti kaikilla alustoilla, mutta parhaimmillaan ne ovat vaihtelevassa maastossa. Henkilökuntamme opastaa mielellään teidän taitotasollenne sopivimman reitin valinnassa.

Efatbiket

6. Sup-lautavuokraus

Kiinnostaako vesi elementtinä, vaikka päivän uintikiintiö olisi jo täynnä? Vuokraa sup-lauta ja liplattele kevyesti auringosta nauttien. Tässä puuhassa ei edes viileä järvivesi häiritse – kunhan vaan pysyt laudan päällä!

Sup-laudat ovat kesäisin vuokrattavana rantakioskilla, joka löytyy Vesipuiston vierestä rannasta.

Sup-laudat

7. Kanootti- ja soutuvenevuokraus

Vietä yhteistä aikaa perheen kanssa järvellä kanootti- tai souturetkellä. Mukaan saat aina liivit.  Pakkaa eväät mukaan ja vie perhe retkelle lähelle Peurunkajärven vedenpintaa. Miltä keskisuomalainen kesäluonto näyttää järveltä päin katsottuna?

 

8. Keilahalli

Vaikka kesäsää ei ihan joka päivä hellisi, Peurungasta löydät myös monenlaista sisäpuuhaa. Yksi suosituimmista aktiviteeteista on keilaaminen, jossa jokaisella perheenjäsenellä on mahdollisuus innostua ja onnistua! Keilaradassamme on neljä rataa ja tarvittaessa voit käyttää lisälaitoja ja heittokouruakin. Kisajuomat voit ostaa Bistro Nemosta ja nauttia ne keilahallissa.

Keilahalli

9. Saunamaailma: Tynnyrisaunat ja porealtaat

Nautitko saunomisesta ja rentoutumisesta mieluiten omassa rauhassa? Nauti upeasta järvimaisemasta, rentoudu poreissa ja sauno rauhassa. Meiltä vuokrattavana tynnyrisauna järvinäköalalla sekä poreallas oman perheen tai ystäväporukan käyttöön. Ihana mahdollisuus nauttia ja rentoutua saunassa ja porealtaissa oman porukan kesken!

Tynnyrisaunat

 

10. Lasten leikkipaikat sisällä ja ulkoalueella

Myös lomalla lasten on tarpeen latautua ihan vain leikkimällä, ilman sen suurempaa ohjelmaa. Peurungassa lasten kivoja leikkipaikkoja löytyy niin sisältä kuin ulkoakin.

11. Helppoa ja mukavaa kesälomamajoitusta hotellihuoneissa tai huoneistohotellissa

Kaiken kesätouhun ja uimisen välissä parasta on kellahtaa täyden vatsan kanssa puhtaiden lakanoiden väliin. Valitse mieluisin majoitusmuoto kesäreissuseurasi osallistujamäärän mukaan ja varaa loma netistä!

Tutustu majoitusvaihtoehtoihin

 

Kysy lisää ja varaa lomasi Peurunkaan!

Säästä lomallasi!
Rahanarvoinen vinkki kesälle 2024!

Saat majoitusvarauksestasi -20 % alennuksen, kun varaat vähintään 2 yön majoituksen.

Lue kesäajan tapahtumista ja palveluistamme lisää tästä::