Vahvempi ja hyvinvoivempi minä- kuntosaliharjoittelun hyödyt

Vahvempi ja hyvinvoivempi minä- kuntosaliharjoittelun hyödyt

Oletko valmis panostamaan itseesi? Haluatko elää terveellisempää ja aktiivisempaa arkea? Jos vastaus on kyllä, niin kuntosaliharjoittelu voisi olla juuri sopiva harjoittelumuoto sinulle.

Tässä blogikirjoituksessa jaamme muutamia syitä, miksi kuntosaliharrastuksen aloittaminen Peurungan uudella ja monipuolisella kuntosalilla on loistava päätös.

Kuntosaliharjoittelun hyötyjä

Tiedämme jokainen, että kaikenlainen aktiivinen ja liikunnallinen elämä parantaa terveyttämme ja oloamme.

 • Esimerkiksi säännöllinen kuntosaliharjoittelu auttaa parantamaan lihasten voimaa ja kestävyyttä. Kuntosaliharjoittelu vahvistaa myös luustoa ja niveliä, mikä voi auttaa ehkäisemään vammoja ja parantamaan päivittäistä liikkuvuutta. Voimaharjoittelu on erityisen tärkeää ikääntyessä, kun luuston tiheys ja lihasmassa voivat vähentyä.
 • Aineenvaihdunta tehostuu ja tehokas aineenvaihdunta voi puolestaan auttaa painonhallinnassa ja painonpudotuksessa. Lisäksi lihaskuntoharjoittelu voi polttaa kaloreita myös harjoittelun jälkeen, mikä tukee painonhallintaa pitkällä aikavälillä.
 • Säännöllisen liikunnan harrastaminen on yhdistetty parempaan mielialaan ja henkiseen hyvinvointiin. Kuntosaliharjoittelu tarjoaa myös mahdollisuuden irrottautua arjen stressitekijöistä ja keskittyä hetkeen vain sinua itseäsi varten.
 • Säännöllinen liikunta, kuten kuntosaliharjoittelu on yhdistetty monien sairauksien riskin vähenemiseen, kuten sydän- ja verisuonitauteihin, tyypin 2 diabetekseen ja osteoporoosiin. Liikunta tukee verenkiertoa ja vähentää verenpainetta.. Nämä tekijät yhdessä voivat auttaa ehkäisemään monia terveysongelmia.

Peurungan kuntosali jakautuu kahteen alueeseen: Toiminnallinen harjoittelualue sekä aerobinen alue.

Huippuluokan laitteet ja varustus

Peurungan kuntosalilla et tule pettymään laitteiden ja varusteiden suhteen. Tämä uudistettu ja laajennettu kuntosali on varustettu viimeisimmillä ja uusimmilla kuntosalilaitteilla, jotka mahdollistavat tehokkaan ja monipuolisen harjoittelun.

Olipa tavoitteenasi sitten lihaskunnon kasvattaminen, painonpudotus tai yleinen kunnon kohottaminen, Peurungan kuntosalilta löytyvät välineet tavoitteidesi saavuttamiseksi.

Kuntosalin toiminnallinen harjoittelualue

Toiminnallinen harjoittelu on nykyaikainen lähestymistapa kuntoiluun, joka keskittyy liikkeiden monipuolisuuteen ja arkitaitojen parantamiseen.

Peurungan kuntosalilla on toiminnallinen harjoitusalue, jossa voit haastaa itsesi erilaisilla harjoituksilla, kuten:

 • vapailla painoilla
 • kuminauhoilla
 • boxeilla
 • häkkialueen eri toiminnoilla
 • omalla kehonpainollasi.

Toiminnallisen harjoittelun avulla saat harjoitteluun vaihtelua, monipuolisuutta ja haastetta. Se auttaa myös kehittämään samanaikaisesti tasapainoa, voimaa ja liikkuvuutta, näin voit saavuttaa tavoitteesi nopeasti.  Toiminnalliseen harjoitteluun saat tarvittaessa neuvoja valmentajiltamme, jotka mielellään opastavat oikeissa suoritus tekniikoissa ja auttavat alkuun toiminnallinen harjoittelun saloihin.

Tutustu Peurunka Valmennuksiin tästä: Kuntoilijan Peurunka Valmennukset

Kuntosalin aerobinen harjoitusalue

Sydän- ja verisuonijärjestelmän kunto on yhtä tärkeä kuin lihaskunto.

Peurungan kuntosalilla on myös erinomainen aerobinen harjoitusalue, jossa voit polttaa kaloreita ja parantaa kestävyyttäsi.

Voit valita aerobiseen harjoitteluun kuntosalillamme:

 • kuntopyörän
 • juoksumaton
 • crosstrainerin
 • hiihtoergon
 • tai askella tehokkasti porraskoneella

Sydämesikin kiittää tästä treenistä!

Tukea harjoittelun aloittamiseen tai treenin tueksi

Kaipaatko tukea kuntosaliharjoittelun aloittamiseen tai haluatko tietoa kunnostasi treenien tueksi?

Peurungassa on ammattitaitoinen henkilökunta, joka on valmis auttamaan sinua matkallasi kohti parempaa terveyttä ja kuntoa. He voivat laatia sinulle henkilökohtaisen harjoitusohjelman ja antaa arvokkaita neuvoja ravitsemuksesta ja harjoittelusta.  Kuntoilijan Peurunka Valmennukset tarjoaa käyttöösi henkilökohtaisen valmentajan! Valmennuksen alussa kartoitetaan lähtötilanne sekä omat tavoitteesi. Peurunka Valmennus sisältää mm. henkilökohtaisia kuntoiluohjelmia ja ravinto-ohjeistusta.

Jos olet jo pitempään treenannut, kestävyyskuntosi, maksimaalista hapenottokykysi sekä harjoitussykealueesi voidaan arvioida submaksimaalisella polkupyöräergometritestillä, jolloin saat harjoittelusta vielä enemmän irti.

Tammikuussa 2024 alkaa myös Pienryhmävalmennukset kahdella teemalla: Voimaa ja Kestävyyttä 9.1.24 alkaen sekä Aikuisten aloittelijoiden pienryhmävalmennus 10.1.24 alkaen. Pienryhmässä saat treenaamiseen myös ryhmän tuen ja kannustuksen. Tutustu Pienryhmävalmennuksiin tästä. 

 

Miten pääset alkuun?

Voit tulla tutustumaan Peurungan kuntosalille kertamaksulla ja yhdistää mukaan vaikka kylpyläkäynninkin. Jatkossa kannattaa harkita jäsenyyden ostamista (ent. kausikortit), jonka myötä saat etuja palveluihimme. Suosittelemme tutustumaan myös Ryhmäliikuntatunteihin, jolloin saat harjoitteluusi monipuolisuutta eri lajien muodossa. Jäsenyydet sisältävät valintasi mukaan kuntosalit / kylpylän / ryhmäliikuntatunnit.

Tutustu Peurungan jäsenyyksiin tästä. 

Kevään 2024 Liikuntaryhmät alkavat 8.1.24. Katso kalenteri tästä!

Satsaa omaan hyvinvointiisi

Kuntosaliharrastuksen aloittaminen Peurungalla on investointi omaan hyvinvointiin ja terveyteen. Se on askel kohti vahvempaa, energisempää ja itsevarmempaa sinua.

Kun astut Peurungan uuden kuntosalin ovista sisään, astut samalla matkalle kohti parempaa terveyttä ja hyvinvointia. Muista, että kaikki suuret saavutukset alkavat ensimmäisestä askeleesta. Joten, miksi et aloittaisi tätä matkaa juuri nyt? Peurungan kuntosalilla olet hyvissä käsissä, ja sinusta tulee paras versio itsestäsi!

Laita treenivaatteet päälle, ota mukaan vesipullo ja tule kuntosalille Peurunkaan. 

Tervetuloa!