Tukea ja lomailua pienellä budjetilla

Tänä päivänä sentinvenytys on mennyt äärimmilleen, kaikki on kallistunut. Monelle loman viettäminen tuottaa pään vaivaa, jo talouspuolella. Ulkomaan kohteet ovat monilla vaihtuneet kotimaan kohteiksi ja miksei, upeita kohteita löytyy omastakin maasta.  Ja lomaahan tarvitaan juuri silloin, kun sille ei olisi aikaa tai siihen ei olisi varaa. Lomailla voi pienemmälläkin budjetilla, yksi vaihtoehto voisi olla tuettu loma Peurungassa. 

 

Kuka voi hakea tuettua lomaa?

Tuettu loma Peurungassa

Tuettua lomaa voi hakea oikeastaan millä kokoonpanolla tahansa: yksin, perheittäin, pariskunnittain.

Lomia löytyy monen ikäisille ja ne on jaoteltu usein lapsiperheille, ikääntyneille, työikäisille ja erityislomat eri kohderyhmään kuuluville henkilöille.  Lomia järjestetään ympäri vuoden, perhelomissa painotus on koululaisten loma-aikoina. Lomatukea voidaan myöntää korkeintaan joka toinen vuosi ja ensikertalaiset hakijat ovat etusijalla valinnoissa. Lomajärjestöt näkevät yhteisestä lomatukirekisteristä, jos hakija on ollut tuetulla lomalla edellisenä vuonna.

Tuettuja lomia on kohdennettu:

  • lapsiperheille
  • ikääntyneille
  • työikäisille
  • erityislomia eri kohderyhmille

Miten haetaan tuetulle lomalle esim. Peurunkaan?

Lomakohteita löytyy ympäri Suomea ja hakeminen käy helposti.  Voit tulostaa lomakkeet suoraan netistä lomajärjestöjensivuilta tai täyttää ne sähköisesti. Tähän lomaan ei tarvita kuin hyvä hakemus! Ja hakemukseen tietysti hyvät perustelut; miksi juuri minut tulisi valita tuetulle lomalle. Valinnat tehdään taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Perustelut lomalle pääsemiseksi kannattaa siis miettiä tarkkaan ja täyttää tiedot sen hetkisen elämäntilanteen mukaan.

Hakuaika on n. kolme kuukautta ennen loman alkua. Tällä hetkellä haussa ovat joulun ajan lomat ja pian vuoden 2024 lomat. Järjestäjätahoja on useita, tässä muutama sähköinen linkki hakemuksiin Solaris-lomille, Hyvinvointilomille sekä Maaseudun terveys- ja lomahuollon järjestämille lomille.

Peurunka on suosittu lomakohde myös tuettujen lomien osalta, joten hae ajoissa lomaa Peurunkaan!

Tuettuja lomia Peurunkaan myöntävät kohteet:

Tutustu myös https://www.lomajarjestot.fi/  -sivustoon, joka kokoaa yhteen kaikki tuettuja lomia myöntävät lomajärjestöt.

Millaisia tuetut lomat ovat?

Lomat kestävät yleensä 5 vrk ja omavastuuosuus on 20-25 €/vrk aikuiselta. Tämä hinta sisältää täysihoitoruokailut ja ohjatun vapaaehtoisen ohjelman.

Perhelomilla lapsille on järjestetty omaa ohjelmaa, mikä mahdollistaa vanhempien osallistumisen aikuisten omiin ohjelmiin. Lomilla löytyy myös yhteistä tekemistä koko perheelle.

Tuetut ryhmälomat toteutetaan myös yhteistyössä järjestöjen, yhdistysten ja yhteisöjen kanssa. Esimerkkejä näistä ovat eläkeläisyhdistykset, vammaisyhdistykset ja potilasyhdistykset.  Lisätietoa ryhmälomista saat lomajärjestöistä tai oman yhdistyksesi kautta.

Tuetut lomat Peurungassa

Myös meillä Peurungassa järjestetään tuettuja lomia sekä ikäihmiselle että lapsiperheille.

Ikäihmisille suunnatut lomat tarjoavat mahdollisuuden rentoutumiseen, virkistäytymiseen ja sosiaaliseen kanssakäymiseen.

Perhelomien tavoitteena on edistää perheiden hyvinvointia ja tarjota heille mahdollisuus rentoon yhdessäoloon rauhallisessa luonnonläheisessä ympäristössä, unohtamatta loma-aktiviteetteja. Lomilla saat myös tietoa terveyteen liittyvistä asioista ja keräät voimavaroja arjen haasteisiin. Peurungassa lomiin sisältyy myös kuntosalien ja kylpylän vapaa käyttö. Pääset myös ruokailemaan valmiiseen pöytään täysihoidon sisältyessä lomaan.