Tiedote: Peurungan Valoviikot toteuttaa valotaiteilija Elisa Hillgen

Peurungassa järjestetään ensimmäistä kertaa Valoviikot. Tapahtumassa kylpylän allasosasto valaistaan erikoisvaloin, jotka tuovat valoa syksyn pimeyteen 1. marraskuuta – 7. joulukuuta 2023 joka päivä klo 16 alkaen.

Tämä lumoava tapahtuma tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden kokea tunnelmallinen erikoisvalaistus ja samalla nauttia kylpylän poreista, uinnista, erilaisista saunoista ja muista kylpylän palveluista. Lisäksi Valoviikkojen aikana järjestetään kylpylän allasosastolla kaksi ainutlaatuista livemusiikki-iltaa, esiintyjinä: panhuilisti Stefan Stanciu ja jazz-trio Timo Lassy Trio.

Kylpylän allasosasto valaistaan värikkäällä erikoisvalaistuksella, joka luo taianomaista tunnelmaa ja kutsuu vierailijoita nauttimaan kylpylästä. Kylpylän erikoisvalaistuksen on suunnitellut ja toteuttanut mikkeliläinen valotaiteilija ja valaistusalan yrittäjä Elisa Hillgen, jolla on pitkä ja vaikuttava ura valaistuksen parissa.

Elisa Hillgen tunnetaan myös työstään Jyväskylän Valon kaupunki -hankkeessa. Elisa on toteuttanut erilaisia sekä pysyviä että väliaikaisia erikoisvalaistuksia kaupunkiympäristöön ja tapahtumiin. Hillgen myös tutkii omassa taiteellisessa työssään erityisesti valon ilmiöitä, värejä ja heijastuksia. Elisa on myös Suomen valotaiteen seura FLASHin varapuheenjohtaja ja aktiivinen valon puolestapuhuja. Elisa Hillgenin erikoisvalaistukset ovat lumonneet yleisönsä ja luoneet unohtumattomia hetkiä valon kautta.

Kylpylän Valoviikoilla allasosastolla kaksi livemusiikki-iltaa

Peurungan valoviikot huipentuvat kahteen ainutlaatuiseen tapahtumailtaan: Kylpylän allasosastolla järjestetään livemusiikki-illat, jolloin voi nauttia sekä erikoisvalaistuksesta, että upeasta livemusiikista.

Livemusiikki-illat kylpylän allasosastolla Valoviikoilla:

 • Lauantaina 11.11. Stefan Stanciu
 • Lauantaina 18.11. Timo Lassy Trio

Panhuilisti Stefan Stanciu on suomalainen muusikko-säveltäjä. Kymmenen julkaistun sooloalbumin lisäksi Stanciu on esiintynyt useissa tv-ohjelmissa. Sadat konsertoinnit sisältävät muun muassa vierailuja klassisissa kamarimusiikkikokoonpanoissa ja sinfoniaorkesterien solistina kuten HKO, Tapiola Sinfonietta ja Tallinna RSO.

Maamme valovoimaisin jazz-artisti Timo Lassy esiintyy uusimman kokoonpanonsa kanssa: Lassy, basisti Ville Herrala ja rumpali Jaska Lukkarinen.  Trio julkaisi ylistystä keränneen debyyttilevynsä 2021. Helsingin Sanomat kehui We Jazz Recordsin julkaiseman Trio-albumin viiden tähden arvoiseksi ja suitsutus jatkui pian kansainvälistä mediaa myöten.

Livemusiikki-illat ovat ainutlaatuinen mahdollisuus kokea sekä musiikkia että valotaidetta elämyksellisellä tavalla.

FAKTAT

Peurungan valoviikot 1.11.-7.12.2023

 • Erikoisvalaistus kylpylän allasosastolla joka päivä klo 16 alkaen
  • Valaistuksen toteuttaa Elisa Hillgen
  • Sisältyy kylpylän pääsymaksuun
 • Ainutlaatuiset livemusiikki-illat kylpylän allasosastolla
 • Klo 21-23, K18, liput 30 €, sis. kylpylälipun, konsertin, pientä suolaista.
  • la 11.11. Stefan Stanciu
  • la 18.11. Timo Lassy Trio