Äitienpäivälounas 2023, kevään tärkein juhla Peurungassa

Äitienpäivälounas on katettu Peurungassa 14.5.2023 klo 12-16.

”Minä tahtoisin sinulle tuoda

sylin kukkia täytehen,

minä tahtoisin kiitoksin luoda

päivän kauniin ja onnellisen”

Kirjoittaja: tuntematon

Äitienpäivä Peurungassa

Äitienpäivä on yksi kevään suurimmista juhlista

Peurungassa äitienpäivä on myös sesongin suosituimpia päiviä, ravintolamme täyttyy äitiä juhlivista perheistä joka vuosi ääriään myöten. Äitienpäivälounaalle tullaan koko suvun voimin mummosta muksuihin, tai sitten pienemmällä porukalla. Onkin tärkeää että varaat pöydän ajoissa, juhlapäivänä se saattaa olla jo myöhäistä.

Ravintolassa salin henkilökunta aloittaa äitienpäivälounaan valmistelut ajoissa,  tilataan pöytäliinat, juhlaan sopivat servetit ja kukat. Aamulla salin koristelu aloitetaan liinottamalla kaikki pöydät valkoisin liinoin. Koko ravintola muuttuu heti juhlavaksi ja kauniit äitienpäivän servetit kruunaavat kaiken, upeita kukkia unohtamatta. Meistä henkilökunnasta on myös mukavaa laittaa ja koristella salia vieraita varten, itsellekin tulee juhlamieli.

Keittiössä Keittiöpäällikkö Timo henkilökuntineen on aloittanut ruokalistan suunnittelun jo puoli vuotta  aiemmin. Noin kuukautta ennen Timo alkaa tilata tukusta ruokatarvikkeita ja sitä jatkuu lähelle juhlapäivää. Varaudumme äitienpäivälounaalle Peurungassa kaikkiaan n.600 ruokailijaan, joten suunnittelemista ja valmistautumista riittää!

 

Äitienpäivään kuuluu keväiset herkut ja maut

Äitienpäivänä ollaan jo keväässä ja lähellä kesää ja grillaushan kuuluu sesonkiin. Grillin makua löytyy myös Peurungan äitienpäivän menun liharuoista:

Pääruuissa on laavakivigrillissä pariloitua broileria ja myös rotukarjan härän ulkofilee käytetään grillissä, jotta pintaan saadaan grillin makua. Lihat on luonnollisesti kotimaisia ja suosimme lähialueen tuottajia. Paahdettu varhaisperuna tuo jo kesän maun mukanaan.

Lapsia ei ole unohdettu, vaan he ovat tärkeä osa äitienpäivää. Lapsille onkin oma lasten bufee mistä löytyy lasten maun mukaan valittuja herkkuja ja tietenkin myös   jälkiruokaa. Lapset voivat tietenkin ruokailla myös aikuisten pöydästä, oman mieltymyksensä mukaan.

Ja tietenkin juhlan kuningatar on jälkiruokapöytä.  Täytekakku on äitienpäivän ehdoton must, tänä vuonna se on kinuskikermakakku. Jälkiruokapöydästä löytyy toki muutakin, vai miltä kuulostaisi mango-passion mousse jossa on  päällä  marenkia ja paahdettua valkosuklaata tai Aura Gold talon mustikkahillolla? Ja Aura Gold on tietenkin lähiruokaa  Äänekoskelta.

Ravintolan ikkunoista avautuu upea maisema Peurunka-järvelle, jää nähtäväksi onko Peurunkajärvestä jäät jo lähteneet?

 

Äitienpäivälounas on katettu Peurungassa 14.5.2023 klo 12-16.

Varaa pöytä ajoissa!

Myyntipalvelu, puh. 020 751 6300, peurunka@peurunka.fi

Tervetuloa herkuttelemaan ja nauttimaan Peurungan äitienpäivästä!