Miksi perheen kanssa kannattaa lomailla erityisesti Keski-Suomessa?

Keski-Suomi on erinomainen kohde perhelomalle.

Alueella on runsaasti erilaisia aktiviteetteja ja nähtävyyksiä, jotka sopivat niin lapsille kuin aikuisillekin. Kaipasi sitten aktiivista lomailua tai kulttuuria, kaunista luontoa tai järviristeilyjä – Keski-Suomi täyttää nämä odotukset.

Alueella on myös useita upeita luontokohteita, kuten Leivonmäen kansallispuisto ja Pyhä-Häkin kansallispuisto, jotka tarjoavat mahdollisuuden patikointiin, marjastukseen ja sienestämiseen. Lisäksi alueella on useita uimarantoja ja vesipuistoja, kuten Peurungan kylpylä.

Kaiken kaikkiaan Keski-Suomi tarjoaa runsaasti aktiviteetteja ja nähtävyyksiä perheille ympäri vuoden, joten alueella kannattaa ehdottomasti lomailla perheen kanssa.

Perheen kanssa kannattaa matkustaa Peurunka Spa & Resorttiin, vuodenajasta riippumatta. Peurunka tarjoaa lomalaiselle ja perheelle tekemistä monipuolisesti; Peurungassa viihtyy helposti muutaman päivän ajan.

Peurungan asiakaskyselyn tulos kertoo mitkä 5 syytä valita Peurunka lomakohteeksi:

  1. Kylpylä, jossa on yksi pohjoismaiden pisimpiä vesiliukumäki, saunoja ja useita erilaisia altaita.
  2. Kesällä vesipuisto ja monipuolinen Rantamaailma aktivititeeteineen, saunoineen ja terasseineen.
  3. Sisätiloissa tekemistä hemmottelevista hoidoista liikuntatunneille ja keilailuun.
  4. Herkuttelua ravintoloissamme, useita ravintoloja joista voi valita ja ruoka on hyvää.
  5. Upea luonto ympärillä, eripituisia patikointi- ja pyöräilyreittejä selkeästi merkittynä.

Parhaat matkailuvinkit lomalle Keski-Suomeen

Keski-Suomi on upea alue täynnä luontoa, kulttuuria ja mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Tässä joitakin parhaita matkailuvinkkejä Keski-Suomeen:

Jyväskylä: Tutustu Jyväskylän kaupunkiin, joka on tunnettu Alvar Aallon suunnittelemista rakennuksistaan. Voit käydä esimerkiksi Alvar Aalto -museossa, Jyväskylän yliopistolla tai vaikkapa kävelykadulla. Kaupunki tarjoaa monipuolisesti esittelykierroksia, niin lapsiperheille kuin asiasta vahvasti kiinnostuneille.

Järvimaisemat: Keski-Suomi tunnetaan lukuisista järvistään, joista kuuluisin on Jyväsjärvi. Nauti keskisuomalaisista järvimaisemista veneillen, uiden tai meloen. Alueella on erilaisia risteilyjä tarjoavia yrityksiä.

Kulttuuri: Keski-Suomessa on paljon kulttuuria tarjolla, kuten esimerkiksi Keski-Suomen museo, Alvar Aalto museo, Jyväskylän taidemuseo tai vaikkapa Jyväskylän kaupunginteatteri.

Kesäfestarit: Keski-Suomi on kesäisin täynnä erilaisia musiikkifestivaaleja, kuten esimerkiksi Jyväskylän Kesä, Peurungassa rock festivaali John Smith Rock Festival ja uusi upea Puistossa -festivaali aikuiseen makuun

Aktiviteetit: Jos haluat aktiivista tekemistä, alueelta löytyy esimerkiksi Pyhä-Häkin kansallispuiston patikointireittejä.

Risteilyt: Keski-Suomen järvimaisemia kannattaa ihailla myös risteilyllä, jotka lähtevät Jyväskylän Satamasta.

Kesäteatterit: Keski-Suomessa on useita kesäteattereita

Nämä ovat vain muutamia vinkkejä Keski-Suomeen matkaavalle. Alueelta löytyy paljon muutakin nähtävää ja koettavaa, joten suosittelen tutustumaan tarkemmin Visit Jyväskylä Regionin matkailusivustoihin ja oppaisiin ennen matkaa.