Kylpylähotelli Peurunkaan sähköautojen latauspisteet elokuussa

Kylpylähotelli Peurungan sähköautoilevat asiakkaat voivat loppukesästä alkaen ladata ajoneuvonsa Peurungan Kylpylähotellin alueelle rakennettavassa sähköautojen latauspisteessä. Latausratkaisun Peurunka Oy:lle toimittaa ikaalislainen Leppäkoski Group Oy.

Peurunka Oy:n yläparkkipaikalle rakennettava latauskenttä sisältää 4 kpl max. 22 kW:n type 2 -latauspistettä. Latauksen voi maksaa kätevästi lähimaksulla tai selainpohjaisella käyttöliittymällä. Tavoitteena on, että ensimmäiset latauspisteet ovat sähköautoilevien asiakkaiden käytettävissä jo elokuussa. Kysynnän kasvaessa latauspisteiden määrää voidaan myöhemmin lisätä ja toteuttaa myös pääoven läheisyyteen.

”Sähköautojen latauspalvelu tulee tarpeeseen, sillä yhä useampi Peurungassa majoittuva tai päivävierailulla käyvä asiakas ajaa hybridi- tai sähköautolla ja palvelua kysytään meiltä viikoittain”, toteaa Peurunka Oy:n myynti- ja markkinointijohtaja Tiina Mäntyharju. ”Koska Laukaan ympäristössä julkisia latausmahdollisuuksia ei vielä juurikaan ole, tulevat varmasti myös lähialueen sähköautoilevat asukkaat sekä Peurungan työntekijät hyödyntämään latauspalveluita”, Mäntyharju jatkaa.

Suunnitteilla myös pikalatausta

”Tavoitteemme on hakea loppuvuodesta Energiaviraston myöntämää infratukea. Jos tuki myönnetään, toteutamme vuoden 2024 alussa Peurunka Oy:n yläparkkipaikalle vielä huomattavasti nopeamman 80 kW:n pikalatauspisteen, joka mahdollistaa kahden sähköauton latauksen yhtä aikaa”, kertoo Leppäkoski Group Oy:n sähköisen liikenteen asiantuntija Mika Laatu. Pikalatauspisteen tehoa on tarpeen mukaan mahdollista kasvattaa myöhemmin.

Leppäkoski Group Oy tarjoaa kokonaisvaltaisen latauspaketin yrityksille

Leppäkoski Group investoi laitteen ja auttaa prosessin teknisissä- ja käytännön järjestelyissä. Osapuolet sopivat määräaikaisen 5–7 vuoden palvelusopimuksen. Leppäkoski Group hakee pikalatausjärjestelmille Energiaviraston myöntämää infratukea, jolloin yrityksen maksama palvelumaksu laitteistosta ja sen palveluista on kohtuullinen. ”Yritykselle Leppäkoski Groupin tarjoama palvelu on pieniriskistä, turvallista ja vaivatonta”, Tiina Mäntyharju sanoo.

”Sähköautoilun asiantuntijapalveluidemme toimittama kokonaisvaltainen latauspaketti säästää asiakasyrityksiltä aikaa ja vaivaa, jolloin ne voivat keskittyä omaan liiketoimintaansa omilla vahvuuksillaan”, Mika Laatu toteaa.

 

Leppäkoski-konserni on paikallinen, monipuolinen ja kilpailukykyinen Pirkanmaalla toimiva energia-alan huippuosaaja. Päätuotteita ovat sähkö, kaukolämpö ja maakaasu; asiakkaiden määrä on yli 30000. Konsernin liikevaihto vuonna 2022 oli noin 46.4 M€ ja henkilöstön määrä 67. Leppäkoski-konserniin kuuluvat emoyhtiö Leppäkoski Group Oy sekä Leppäkosken Sähkö Oy, Leppäkosken Lämpö Oy, Ulvilan Lämpö Oy ja Grid.vc Oy.

Leppäkoski Group Oy tarjoaa sähköautojen pikalatauspalvelua valtakunnallisesti. Latauspisteet toimitetaan asiakkaan tarvetta vastaavana kokonaispalveluna. Palvelukonsepti perustuu älykkääseen DC-pikalatausteknologiaan. Latauspalvelun tyypillinen loppuasiakas on kunta-, majoitus-, matkailu- tai kaupan alan toimija, jolla on yksi tai useampi toimipiste. Helposti asennettava, skaalautuva ja nopeasti käyttöönotettava pikalatauskenttä toimitetaan tarvittaessa ”avaimet käteen” -periaatteella.

Spa & Resort Peurunka sijaitsee Peurunkajärven rannalla, ja on yksi suurimmista suomalaisista yksityisistä matkailualan toimijoista sekä johtavista kuntoutuspalveluiden tuottajista. Peurungassa vierailee vuosittain noin 300 000 asiakasta ja meillä työskentelee yli 100 eri alojen ammattilaista. Kaunis keskisuomalainen luontoympäristö ja monipuoliset palvelut tarjoavat upeat puitteet rentoon tai aktiiviseen lomailuun sekä erilaisiin kokouksiin ja tapahtumiin. Peurungassa on luonnostaan hyvä olla!