Kylpylähotelli Peurunka laajentaa sähköautojen latausmahdollisuuksia uudella pikalatauspisteellä

Kylpylähotelli Peurunka on yhteistyössä ikaalislaisen Leppäkoski Group Oy:n kanssa syyskuusta lähtien tarjonnut sähköautoileville asiakkailleen sähkö- ja hybridiautojen latausmahdollisuuden kahdella peruslatauspisteellä, joissa voi ladata yhteensä neljä autoa kerrallaan. Nyt ympäristötietoisten autoilijoiden latausvalikoimaa täydennetään vielä uudella Leppäkoski Groupin toimittamalla 80 kilowatin pikalatauspisteellä, joka asennetaan kylpylähotellin paikoitusalueelle loppuvuodesta.

Loppuvuoden aikana asennettava 80 kW kotimainen pikalatauslaitteisto lataa autoihin nopeimmillaan n. 400–500 km:n ajomatkan tunnissa, joten latauspiste sopii kylpylävieraiden lisäksi myös sähköistyvälle ammattiliikenteelle, kuten takseille.

”Palveluna toteutettava kokonaisuus on suunniteltu Kylpylähotelli Peurungan ja sen lähialueen ennakoidulle kysynnälle, mutta sitä voidaan tarvittaessa myös laajentaa”, kertoo Leppäkoski Groupin sähköisen liikenteen asiantuntija Mika Laatu.

”Tällä hetkellä käytössä olevat peruslatauspisteet lataavat autoon noin 50–70 km ajomatkan tunnissa, jolloin jo kolmen tunnin latauksella voi saada jopa 200 kilometriä ajoa. Latauksen hinta on kilpailukykyinen; aloitusmaksu on 30 senttiä ja kilowattitunnin hinta 25 senttiä. Aikaveloitusta ei ole, joten auton voi jättää lataukseen, vaikka yöpymisen ajaksi. Peurungan latauspisteillä latauksen voi maksaa kätevästi lähimaksulla tai selainpohjaisella sovelluksella”, kertoo Kylpylähotelli Peurungan myynti- ja markkinointijohtaja Tiina Mäntyharju.

”Olemme iloisia, että nykyisten neljän latauspisteen lisäksi, voimme pian tarjota ympäristötietoisille asiakkaillemme ja lähialueen asukkaille myös kaksi nopeampaa pikalatauspaikkaa”, Mäntyharju jatkaa.

Tulevat parannukset ja vihreämpi tulevaisuus

”Olemme sitoutuneet jatkamaan palveluidemme kehittämistä vihreämmän tulevaisuuden puolesta. Lisäksi autamme sähköautoilijoita löytämään latauspisteemme helpommin tiedottamalla niistä mm. sähköautoilijoiden suosimissa Plugshare- ja Latauskartta-palveluissa. Tehostamme niiden näkyvyyttä myös paikan päällä asentamalla opasteita ja lisäämällä vihreitä asfalttimerkintöjä latauspisteidemme ympärille”, Tiina Mäntyharju kertoo.

Lisätietoja:
Kylpylähotelli Peurunka: myynti ja markkinointijohtaja Tiina Mäntyharju, puh. 020 751 6660, tiina.mantyharju@peurunka.fi
Leppäkoski Group Oy, sähköisen liikenteen asiantuntija Mika Laatu, puh. 044 750 3309, mika.laatu@leppakoski.fi

 

Leppäkoski-konserni on paikallinen, monipuolinen ja kilpailukykyinen Pirkanmaalla toimiva energia-alan huippuosaaja. Päätuotteita ovat sähkö, kaukolämpö ja maakaasu; asiakkaiden määrä on yli 30000. Konsernin liikevaihto vuonna 2022 oli noin 46.4 M€ ja henkilöstön määrä 67. Leppäkoski-konserniin kuuluvat emoyhtiö Leppäkoski Group Oy sekä Leppäkosken Sähkö Oy, Leppäkosken Lämpö Oy, Ulvilan Lämpö Oy ja Grid.vc Oy.
Leppäkoski Group Oy tarjoaa sähköautojen pikalatauspalvelua valtakunnallisesti. Latauspisteet toimitetaan asiakkaan tarvetta vastaavana kokonaispalveluna. Palvelukonsepti perustuu älykkääseen DC-pikalatausteknologiaan. Latauspalvelun tyypillinen loppuasiakas on kunta-, majoitus-, matkailu- tai kaupan alan toimija, jolla on yksi tai useampi toimipiste. Helposti asennettava, skaalautuva ja nopeasti käyttöönotettava pikalatauskenttä toimitetaan tarvittaessa ”avaimet käteen” -periaatteella.

Spa & Resort Peurunka sijaitsee Peurunkajärven rannalla, ja on yksi suurimmista suomalaisista yksityisistä matkailualan toimijoista sekä johtavista kuntoutuspalveluiden tuottajista. Peurungassa vierailee vuosittain noin 300 000 asiakasta ja meillä työskentelee yli 100 eri alojen ammattilaista. Kaunis keskisuomalainen luontoympäristö ja monipuoliset palvelut tarjoavat upeat puitteet rentoon tai aktiiviseen lomailuun sekä erilaisiin kokouksiin ja tapahtumiin. Peurungassa on luonnostaan hyvä olla!