Talviuinnin SM-kilpailut 2024 kokoavat Peurunkaan lähes 700 talviuinnin harrastajaa

19.1.2024

Talviuinnin SM-kilpailut 2024 kokoavat Laukaan Peurunkaan lähes 700 talviuinnin harrastajaa

Talviuinnin SM-kilpailut järjestetään Laukaan Spa&Resort Peurungassa 2.-4. helmikuuta 2024. Tapahtuma kokoaa yhteen lähes 700 talviuinnin harrastajaa. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Suomen Latu, Peurunka ja Laukaan kunta.

Talviuinnin SM-kilpailut on Suomen suurin talviuintitapahtuma. Kilpailijat haastavat itsensä ja toisensa jäisissä vesissä. Kilpailuun osallistumiseen ei tarvita aiempaa kokemusta tai kisanäyttöjä, vaan kuka tahansa lajista kiinnostunut voi ilmoittautua haluamaansa sarjaan.

Kilpailuun on lisätty uusia ikäsarjoja nuorimmille sekä vanhemmille ikäluokille. Kilpailuissa tulee olemaan mukana niin ensikertalaisia kuin kokeneita kilpailijoita. Kylmästä vedestä huolimatta tapahtumassa on läsnä lämmin ilmapiiri, Suomen Ladun asiantuntija Oona Järvinen kertoo.

Talviuinnin SM-kilpailun sarjat
▪ Rintauinti 25 m ikäluokittain
▪ Rintauinti 50 m ikäluokittain
▪ Vapaauinti 25 m ikäluokittain
▪ Viesti 4 x 25 m sekajoukkueille
▪ Norppa-sarja 25 m ilman ajanottoa
▪ Kuutti-sarja (pulahdus avannossa)

Kilpailun tuloksia voi seurata reaaliaikaisesti paikan päällä kisa-alueella Peurunkajärven rannassa sekä Peurungan sisätiloissa.

Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita tapahtumaan

Median edustajat ovat tervetulleita tapahtumaan. Median ilmoittautuminen, haastattelupyynnöt ja kuvausmahdollisuudet voi osoittaa Peurungan markkinointipäällikkö Tanja Kalisteelle sähköpostiosoitteeseen tanja.kaliste@peurunka.fi.

Peurunka isännöi jo neljännet Talviuinnin SM-kilpailut

Talviuinnin SM-kilpailut on järjestetty vuodesta 1989 alkaen ja aiemmin Peurungassa vuosina 2008, 2013 ja 2023.

Ilolla järjestämme kisat jo neljättä kertaa ja toivotamme kaikki talviuinnin harrastajat tervetulleeksi tähän yhteisölliseen ja karnevalistiseen urheilutapahtumaan. Kisajärjestelyt ovat jo hyvällä mallilla ja vankka kokemus tapahtumajärjestäjänä auttaa meitä toteuttamaan tapahtuman. Toivomme myös yleisöä paikalle runsaasti seuraamaan tätä totista, mutta hauskaa kilpailua, kertoo kilpailunjohtaja Tiina Mäntyharju Peurungasta.

Lisätietoja kilpailuista ja aikataulusta löytyy Talviuinnin SM-kilpailujen verkkosivuilta.

Suomen Latu kehittää talviuintia Suomessa.

Suomen Latu on Suomen suurin ulkoilujärjestö, joka edistää kaikenikäisten ulkoilua kaikkina vuodenaikoina. Järjestö on ollut alusta asti kehittämässä talviuintia lajina muun muassa kouluttamalla eri tahoja talviuinnista ja järjestämällä talviuinnin SM-kilpailua. Parhaillaan Suomen Ladulla on käynnissä talviuintihanke, jonka tavoitteena on edistää talviuinnin turvallisia olosuhteita. Hanketta rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö.
Luonnonvarakeskuksen LVVI3 (2020) tutkimuksen mukaan noin 12 prosenttia aikuisväestöstä harrastaa talviuintia.

Lisätietoja

  • Suomen Latu Asiantuntija Oona Järvinen oona.jarvinen@suomenlatu.fi puhelin 045 1384928
  • Peurunka Kilpailunjohtaja Tiina Mäntyharju tiina.mantyharju@peurunka.fi puhelin 020 751 6660
  • Peurunka Markkinointipäällikkö Tanja Kaliste, tanja.kaliste@peurunka.fi puhelin 020 751 6698

Lue lisää