Talviuinnin SM-kilpailuissa jaettiin kaikkiaan 186 mitalia. Myös ensi vuonna kisataan Peurungassa.

Laukaan Peurungassa nähtiin iloista karnevaalitunnelmaa sekä tiukkaa kisailua Suomen mestaruusmitaleista Talviuinnin SM-kilpailuissa 3.-5.2.2023. Kilpailuja on jouduttu siirtämään koronan vuoksi kaksi kertaa vuosilta 2021 ja 2022, mutta tänä vuonna kilpailut päästiin järjestämään. Kisajärjestäjinä toimivat Suomen Latu yhteistyössä Spa&Resort Peurungan ja Laukaan kunnan kanssa.

Suomen mestaruuksista oli kamppailemassa kaikkiaan lähes 700 talviuinnin harrastajaa yksilöuinneissa ja viestijoukkueita oli mukana 46 kpl. Kisojen päämatka oli 25 m rintauinti. Lisäksi Suomen mestaruudesta kisattiin 50 m rintauinnissa ja 25 m vapaauinnissa. Kaikkien ei tarvinnut kilpailla aikaa vastaan. Norppa-sarjassa uitiin 25 m ilman ajanottoa ja Kuutti-sarjalaiset vain kastautuivat hyisessä vedessä. Yhteensä viikonlopun aikana jaettiin 186 mitalia.

Kilpailuihin kokoontuu yhteen kaiken ikäisiä, nuorin osallistuja vain 8 -vuotias ja vanhin 88 -vuotias.

Talviuinnin SM-kilpailut houkuttelevat paikalle monen ikäisiä kisaajia ja talviuinnin harrastajia yhteen. Kisojen nuorin osallistuja oli v 2015 syntynyt 8-vuotias Emma Saanlahti Tampereen Talviuimareista ja vanhin vuonna v. 1935 syntynyt Sirkku Liusvaara 88 v. Enäjärven Jäähileet-seurasta.

Peurungassa järjestetyt 32. talviuinnin SM-kilpailut osoittivat jälleen yhteisöllisyyden voiman. Iloiset talviuimarit ympäri Suomen kerääntyivät yhteen ja nauttivat toistensa seurasta sekä kannustivat toinen toisiaan uimaan 25 ja 50 metrin uintipyrähdyksiä.” Kommentoi Suomen Ladun toiminnanjohtaja Eki Karlsson

Talviuinnin Sm-kilpailujen lopuksi palkittiin vielä kisojen aktiivisin talviuintiseura Laurin Malja -kiertopalkinnolla. Tänä vuonna Laurin Malja lähti Tampereen suuntaan. Tampereen talviuimarit -seura oli kisan aktiivisin, seurasta osallistuttiin kaikkiaan 49:ään sarjaan.

 

Kisojen nopein 25 m vapaauinti uitiin ajassa 13,13

Kisojen nopein 25 m vapaauinnin sarjassa oli Ville Laine (sarja: miehet, 20-29 v). Kisojen päämatkassa, eli 25 m:n rintauinnissa nopein oli Joensuun Jääkarhut-seuraa edustava Tero Matkaniemi ajalla 16,71 (sarja: miehet 50-54 v).

Vuoden 2023 Talviuintipaikka Tuusulassa

uintipaikka. Suomen Ladun talviuintityöryhmä valitsi vuoden 2023 Talviuintipaikasi Tuusulan Rusutjärven talviuintipaikan, jota ylläpitää Rusutjärvi-seura. Perusteluina valintaan oli mm. iso parkkipaikka, hyvin huolletut kulkureitit, lämmin pukukoppi, avoinna joka päivä ja se on maksuton. Talviuintipaikan hyvä yhteishenki huomioitiin valinnassa myös.

Talkoovoimin Rusutjärvi-seura tekee huikeaa työtä ja mahdollistaa kaikille kävijöille avantonautinnon täysin veloituksetta. Kaikki on upeasti hoidettu.”  Suomen Ladusta kommentoidaan valintaa.

Myös ensi vuonna Talviuinnin SM-kilpailut uidaan Peurungassa

 Suomen Latu on myöntänyt myös vuoden 2024 Talviuinnin SM-kilpailut Peurungalle.

On hienoa, että saimme kisat järjestettäväksi ensi vuonnakin. Peurunka on tehnyt merkittäviä investointeja ja panostuksia tämän vuoden kilpailuun, joten fasiliteetit tämän kaltaisten tapahtumien järjestämiseksi on Peurungassa todella loistavat. Pyydämme osallistujilta heti kilpailun jälkeen myös palautetta tämän vuoden tapahtumasta, jotta voimme kehittää tapahtumaa ensi vuodelle vielä tätäkin vuotta paremmaksi.” kertoo kilpailunjohtaja, Peurungan myynti- ja markkinointijohtaja Tiina Mäntyharju.

Vuoden 2024 Talviuinnin kilpailuihin ilmoittautuminen avautuu syksyn 2023 aikana. Varmaa on, että iloinen karnevaalitunnelma ja iloiset talviuimarit kokoontuvat jälleen yhteen ympäri Suomen.

Kilpailutulokset:

https://resultfellows.com/2023_peurunka/