Peurungan ulkoilureitit

Peurungasta lähtee paljon ulkoilureittejä

Multamäen luontopolku

Multamäen luontopolulla nautit suomalaisesta metsäluonnon kauneudesta ja monimuotoisuudesta jylhissä harju- ja järvimaisemissa. Multamäen luontopolku kiertää Peurunkajärven koillisrannalla jylhän Multamäen rinteillä nousten 210 m korkean mäen päälle. Maaston vaihtelevuus, jääkauden jäljet maisemassa, hienot näkymät Peurunkajärvelle, marja- ja sienimaastot ja hyvät taukopaikat ovat tehneet Multamäestä suositun retkipaikan.

Metsoreitti

50 km mittaista reittiä myöten päässee kulkemaan Jyväskylästä Suolahteen Keitele hotelliin tai Äijälään. Reitti kulkee Leppäveden, Vihtavuoren, Laukaan, Peurungan, Kuusaan ja Haapalan kylien kautta. Matkan varrella on 15 kotaa tai laavua. Talvella Metsoreitti on hiihtäjien käytössä ja sulanmaan aikaan kävelijöiden ja pyöräilijöiden. Reitti on merkitty sinisin merkein maastoon.

Oitinmäki 

Oitinmäen päällä kasvaa valoisaa kuivahkonkankaan mäntymetsää, jossa on miellyttävä kävellä polkua myöten. Polku on osa vanhaa luontopolkua, joka on merkitty maaston puihin punaisilla merkeillä. Reittivalinnoista riippuen voit tehdä Oitinmäelle 1–2 km kävelylenkin. Polulle pääsee Peurungan suuntaan menevältä Metsoreitiltä. Oitinmäen kodalla on puuvarasto, puucee ja roskis sekä opaste Oitinmäen päällä olevalle näköalapaikalle.

Peurungan laavu ja lähialueen kodat ja laavut

Peurungan laavu

Peurungan rannassa, n. 400 m päärakennuksesta on laavu, joka on asiakkaiden käytettävissä.

  • Varaa vastaanotosta laavu ja puut käyttöösi hintaan 10 €.
  • Saat vastaanotosta koodin puulaatikkoon.

Kota

Peurungan alueelle tultaessa, yläparkkialueen vieressä on myös Laukaan kunnan ylläpitämä kota. Kota on myös asiakkaittemme vapaasti käytettävissä.

  • Kodan luota lähtee » Metsoreitti., jonka varrella on 15 kota-/laavupaikkaa.

 

Peurungan lähiympäristön ulkoilualueet ja reitit

Tutustu lähiympäristömme reitteihin ja ulkoilualueisiin Laukaan karttapalvelun avulla. Karttapalvelusta näet mm. laavujen, reittien ja uimarantojen sijainnit.

VisitLaukaa -sivustolla on koottu Laukaan retki- ja ulkoilureittejä. Hyvin hoidetut retkeilyreitit ja 30 laavua ja kotaa nuotiopaikkoineen tekevät Laukaasta retkeilijän unelman. Vaihtelevalla reitistöllä voit patikoida, pyöräillä ja hiihtää.

Kysy heti saatavuus

020 751 601

Jaa sivu: