Pidä itsestäsi huolta. Kuntoutuksesta voit saada apua.

Pidä itsestäsi ja kunnostasi huolta. Koskaan ei ole myöhäistä aloittaa!

Ikääntymisen myötä arkeemme tulevat väistämättä mukaan sairaudet, oireet sekä jossain määrin toimintakyvyn heikkeneminen ja arjessa selviytyminen. Siksi onkin tärkeää muistaa pitää itsestään ja omasta kunnostaa huolta.

Liikuntaa ei ole milloinkaan myöhäistä aloittaa, mutta sen lopettaminen on aina liian aikaistaKun liikut ja olet aktiivinen, niiden pienetkin vaikutukset voivat olla aivan ratkaisevia toimintakyvyn ja elämänlaadun kannalta.

Kuntoutuskurssista apua arjessa selviytymiseen

Kuntoutuskurssi voi olla sopiva silloin, kun kaipaat apua toimintakyvyn parantamiseen ja aktiivisuuden lisäämiseen arjen toiminnoissa. Kuntoutuksen tavoitteena on, että kurssin jälkeen löydät uusi mahdollisuuksia suoriutua arjesta.

Peurunka on Laukaassa sijaitseva suosittu lomakohde ja kuntoutuskeskus. Peurungassa on lähes 50 v. kokemus kuntoutustoiminnasta. Tänä päivänä toteutamme työikäisille kuin ikääntyneille suunnattua kuntoutusta.

 

Miten kuntoutukseen pääsee?

Jos mietit, voisiko kuntoutus olla sopiva sinulle, varaa aika lääkäriin.

Kuntoutukseen pääsemiseksi tarvitset kuntoutushakemuksen lisäksi lääkärin b-lausunnon. Nämä toimitetaan Kelaan, jossa päätös kuntoutuksen myöntämisestä tehdään. Kuntoutuksen maksaa Kela.

Omaishoitajan kursseille ilman lääkärin lähetettä

Oletko omaishoitaja ja kaipaatko tukea arkeen? Peurungassa järjestetään omaishoitajille suunnattuja kuntoutusmuotoja, joihin hakeutumiseen ei tarvita lääkärin lausuntoa. Riittää, kun täytät hakemuksen ja toimitat sen Kelalle (hakemus KU302).

Peurungassa järjestetään myös omaishoitajan parikursseja, jolloin kuntoutuskurssille tulee myös omainen mukaan. Myöskään tälle kurssille et tarvitse lääkärin lähetettä, vaan sinun oma hakemus Kelalle riittää.

Kuntoutukseen ilman lääkärin lähetettä

Kuntoutukseen voi tulla myös omalla kustannuksella ilman lääkärin lähetettä

Mikäli kuntoutuskursseista ei löydy sopivaa vaihto­ehtoa ja koet, että olet kuntoutuksen tarpeessa, voit ostaa Peurungasta  henkilökohtaisen kuntoutusjakson itsellesi.  Se sisältää mm. lääkärin tutkimuksen sekä päivittäin 2 tuntia terapiaa toiveenne mukaan. Valittavanasi on fysio-, toiminta- ja ravintoterapeuttiaa sekä sairaanhoitajan vastaanotto. Peurunka tarjoaa lisäksi virkistystä ja aktiviteetteja, ja sa­malla nautit täysihoitoasiakkaana ravintolan palveluista.

Omakustanteinen kuntoutusjakso Peurungassa, tule ilman lähetettä

Sis. täysihoidon, lääkärin tapaamisen, 10 tuntia kuntoutusta oman tarpeesi mukaan.

Kysy lisää kuntoutustoimistosta,
puh. 020 751 6712, kuntoutus@peurunka.fi

Omakustanteinen kuntoutusjakso

 

  • Artikkeli julkaistu Hyvä ikä -liitelehdessä 4/2023.

Lue lisää eri kuntoutuskursseista

Voit hakeutua kuntoutuskurssille omalla kustannuksella ilman lääkärin lähetettä. Mikäli olet omaishoitaja, löydät juuri teille suunnatut omaishoitajien kuntoutuskurssit sekä myös omaishoitajien parikursseja, jolloin läheinen tulee mukaan. Myös näille kursseille pääset ilman lääkärin lähetettä.