Valmis joulu houkuttelee perheitä

Onko se klisee vai voiko se olla totta, että joulun voi viettää kiireettömästi ja helposti, joulurauhaan oikeasti laskeutumalla.  Ja läheisen tai perheen kanssa vielä yhdessä.  Kyllä se on totta ja mahdollista.

Peurungassa, kuten monessa lomakohteessa, on valmis joulu järjestetty perinteitä kunnioittaen ja erilaisia joulutoiveita toteuttaen.

Peurungan jouluohjelmassa on tarjolla mm.

  • Joulupukki vierailee
  • joululaulut soivat
  • jouluaskartelupajassa valmistetaan oma jouluinen tuikkulyhty
  • joulukuusi koristellaan
  • joulusaunan rauhasta iloitaan

Kaikki nämä toteutuvat Peurungassa jouluna!

Kun valitset valmiin joulun, kannattaa tutustua lomakohteen joulutarjontaan, jotta se on varmasti tasokasta ja itselle sopiva.  Joku voi haluta vesijumppaa jouluaaton aamulla, joku perhe mieluusti keilailee joulun pyhinä ja joku haluaa vuokrata fatbiket yhteiseen ulkoiluretkeen.   Kaikkialla nämä ei onnistu, mutta meillä Peurungassa onneksi on paljon vaihtoehtoja!  Suomessa on paljon ihania lomakohteita joulun viettoon, niistä jokainen löytää omansa!

Joulu on myös monelle oleilua, hyvää ruokaa, nautiskelua,  lautapelejä perheen kanssa ja joululaulujen laulamista.  Myös nämä elementit löytyy Peurungan valmiista joulusta.

Jouluna ulkoillaan

Joulu on usein monelle ulkoilua monella tapaa.  Ulkona vietetään yhdessä perheen kanssa aikaa pulkkamäessä, hiihtäen, lasketellen rinteillä, kävellen talvimaisemissa, fatbikellä pyöräilyä ja jopa frisbeegolfia pelaten.

Jouluna myös lasketellaan!

Vaikkei meillä omaa laskettelurinnettä olekaan, on Peurungasta vain 20-60 minuutin ajomatkan päässä useampikin laskettelukeskus:

  • Riihivuoren laskettelukeskus
  • Himos, Jämsä
  • Häkärinteet, Hankasalmi
  • lähimpänä Laajavuori Jyväskylässä

Jouluun on siis helppo yhdistää myös laskettelua, joten jouluna ei tylsää hetkeä tule.

Peurungan Talvimaa avataan pian!

Mutta parasta Peurungassa on Talvimaailma, johon luonnon lumen lisäksi tykitetään lunta isoon pulkkamäkeen ja tuubimäkeen.  On pienille erilaisia lumileikkejä, hiihtolatuja ja kaikkea kivaa talven rientoihin.  Peurungan Talvimaa on avoinna viikonloppuisin pe-su ja tietenkin hiihtolomaviikoilla koko viikon.  Tavoitteena on, että Talvimaa on avoinna jo jouluna – tarvitaan vain vähän pakkasta, niin lumitykit lunta tekee kinoksittain Talvimaahamme. Seuraa ilmoittelua Talvimaan osalta!

Joulun herkut valmiista pöydästä

Jouluun kuuluu herkuttelu ja ihanat noutopöydät.  Joulun notkuvasta pöydästä Peurunka on kuuluisa – edelleen.  Juhlapöydät on katettu jouluaattona sekä joulupäivänä ja ne sisältyvät valmiiseen joulupakettiimme.

Katso joulunajan noutopöytien sisällöt tarkemmin tästä.

Muutakin kuin kinkkua?

Mutta kaikki eivät koko joulua halua perinteistä jouluruokaa, joten tietenkin meillä on tarjolla joulun ajan myös Bistro Nemon hampurilaiset, salaatteja sekä pizzat.  Kuka on sanonut, että jouluna on aina syötävä vain jouluruokaa – kukin senkin tekee itselleen sopivaksi ja omanlaisekseen. Onneksi Peurungasssa on vaihtoehtoja!

Joulu on yhdessäoloa

Joulu on useille myös ison perheen kokoontuminen.  Se luo omat toiveet ja haasteet tehdä joulu, jossa kaikki viihtyvät.  Sen vuoksi on hyvä, jos joulun vietossa on monipuolinen tarjonta jokaiselle – näin varmasti koko perhe ja suku saavat parhaan joulumuiston itselleen, kun jokainen saa tehdä joulustaan omanlaisen joululauluineen, joulutorttuineen tai kuntosaleineen ja hiihtolenkkeineen – ei ole yhtä oikeaa joulun viettotapaa, joten on hyvä valita kohteesta, jossa on monipuolinen tarjonta jokaiselle ja toisaalta ihanat yhteiset hetket nauttia sovituista jouluohjelmista.

Helppo joulu on valmis joulu

Voiko helppo joulu olla meidän joulu?  Kyllä varmasti voi olla, ainakin joskus.  Joulun ei kai tarvitse olla joka vuosi samanlainen, vaan elämämme erilaiset tilanteet asettavat joulullemme vuosittain omanlaiset tarpeet ja haasteet.  Joulu on joka vuosi, joten varmasti sen voi joku vuosi nauttia hieman eri tavalla, kunhan se on omanlainen ja itselleen paras mahdollinen sinä vuotena.

Joulu on hengähdystauko monille – joten ei tehdä siitä mitenkään painetta ja suorittamista vaan tehdään siitä omanlainen ja nautittava – jossa viihtyy koko perhe kaikkine toiveineen.

Hyvää Joulua kaikille, vietit sen missä ja miten vain

Terveisin

Peurungan henkilökunta