Turvallinen matkustaminen ja lomailu Peurungassa

Artikkeli päivitetty 2.3.2022: ravintolarajoitukset purettu

Artikkeli päivitetty 16.2.2022: kokoontumisrajoitukset purettu

Olemme suunnitelleet palveluidemme saatavuuden valtionhallinnon linjaukset, THL:n suositukset sekä aluehallintoviraston ohjeistukset huomioiden asiakkaidemme sekä henkilöstömme turvallisuuden varmistamiseksi. Peurungan terveyspalvelualan ammattilaiset ovat ottaneet osaa suunnitelmien toteuttamiseen ja kuntoutuspalveluidemme vastuulääkäri seuraa aktiivisesti THL:n tiedotusta varautumisesta.

Yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia koskevat rajoitukset on purettu 15.2.2022

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on tänään 15.2.2022 tehnyt päätöksen, jolla se kumoaa 3.2.2022 annetun, Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kuntien alueella voimassa olleen tartuntatautilain (58 §) mukaisen yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia koskevan rajoituspäätöksen. Aluehallintovirasto kumoaa määräyksen, koska Keski-Suomen sairaanhoitopiirin antaman asiantuntija-arvion perusteella tartuntatautilain mukaiset edellytykset rajoitukselle eivät tällä hetkellä täyty. Päätös kumoamisesta astuu voimaan välittömästi.

Ravintolarajoitukset on purettu 1.3.2022

Valtioneuvosto on kumonnut asetuksen, jolla rajoitetaan ravintoloiden toimintaa koronaepidemian vuoksi. Tämä tarkoittaa sitä, että anniskelua, aukioloaikaa, asiakasmäärää sekä istumapaikkoja koskevat ravintolarajoitukset ovat poistuneet käytöstä.

Ravintoloita koskevia rajoitteita harkitaan uudelleen, mikäli tautitilanne muuttuu ja sairaalakuormitus nousee merkittävästi.

Yleiset hygieniavelvoitteet

Nämä ravintoloita koskevat yleiset hygienia- ja etäisyydenpitovelvoitteet ovat voimassa kaikilla alueilla maaliskuun loppuun asti:

  • Ravintoloiden on ilmoitettava asiakkaikseen saapuville näkyvästi, ettei henkilö, jolla on koronavirustartuntaan sopivia oireita, saa tulla ravintolaan.
  • Ravintoloiden on huolehdittava siitä, ettei sen tiloissa synny tarpeetonta tungosta.
  • Ravintoloiden on huolehdittava tilojen ja pintojen puhdistamisesta, sekä siitä että asiakkaat saavat mahdollisuuden käsien puhdistamiseen.
  • Ravintoloiden on laadittava kirjallinen suunnitelma siitä, miten se toteuttaa sen toimintaan säädetyt velvollisuudet ja rajoitukset.

Matkustamisesta yleisesti

Meiltä Peurungasta löydät palvelut turvalliseen matkustamiseen kun haluat pitää välimatkaa. Voit majoittua omatoimisesti huoneistohotellissa tai mökissä, tilata aamiaisen tai annokset ravintolasta huoneeseesi. Välineet voit varata verkosta ja liikkua voit kauniissa luontoympäristössämme omatoimisesti.

Puhtaus ja hygienia

Siivoamme tehostetusti yleisiä tilojamme, mm. painikkeet, kahvat, kaiteet, tiskit sekä saniteettitilat pyyhitään useasti päivässä. Lisäksi olemme lisänneet desinfiointilaitteet sisääntuloauloihin sekä asiakastiloihimme.

Maskit

Maskien käytössä noudamme yleistä suositusta. Niitä on ostettavissa hotellin aulassa sijaitsevasta Puodista vierailusi ajaksi.

Vastaanotto ja majoitus

Pidäthän vastaanottotiskillä välimatkan sekä henkilökuntaamme että muihin asiakkaisiin. Jos joudut odottamaan, aulassa on runsaasti tilaa. Vältäthän turhaa pintojen koskettelua. Vastaanotto sekä muut asiakaspalvelupisteemme on varusteltu suojapleksein.

Huoneet siivotaan tehostetusti ja pesulapalvelut ovat sertifioitu (ISO 9001:2015 ja 14001:2015), joka takaa tekstiilien korkean hygienian vaatimukset.

Huoneiden tarpeetonta välisiivousta pyritään välttämään, jolla varmistamme turhat ylimääräiset kontaktit huoneessa. Desinfioiva puhdistusaine on majoittujien omassa käytössä tarvittaessa.

Kuntosali, keilaus ja pelikentät

Pidäthän myös kuntosalilla kuten peliradoilla suositellun etäisyyden toisiin. Pesethän kätesi ennen saapumista sekä lähtiessäsi ja pyyhit välineiden kahvat käyttösi jälkeen tilassa olevalla desinfiointisuihkeella. Välineet desinfioidaan tehostetusti päivittäin.

Liikuntapalvelut, välinevuokraus ja ohjatut ryhmät

Tilat siivotaan tehostetusti päivittäin. Liikuntavälinevuokrauksen osalta palvelupisteissä desinfioidaan vuokrattavia välineitä. Pidäthän etäisyyttä  muihin käyttäjiin, pesethän kädet ennen saapumista sekä tiloista poistumisen jälkeen. Pyyhithän välineiden tartuntapinnat käytön jälkeen. Ryhmäaktiviteetteihin ilmoittaudutaan etukäteen, jolloin asiakasmäärää voidaan tarpeen mukaan rajoittaa.

Kylpylä ja saunatilat

Huomioithan erityisesti suihku- ja saunatiloissa turvavälien säilyttämisen ja vältät turhien ruuhkatilanteiden synnyttämistä. Myös allastiloissa on hyvä huomioida turvavälit mm. pienemmissä hemmottelualtaissa.

Kylpylässämme on poikkeuksellisen puhdas vedenlaatu nykyaikaisen ja juuri huolletun vedenpuhdistustekniikan ansiosta. Kemikaalein käsitelty kloorivesi estää yleisesti virusten ja bakteerien leviämisen.

Voit varata Panorama saunakabinetin yksityiskäyttöösi mikäli haluat varmistaa välimatkan muihin asiakkaisiin. Panorama soveltuu parhaiten n. 4-10 hlön seurueelle, lisätietoja Panoraman varauksesta tästä.

Ravintolat ja kokouspalvelut

Jo valmiiksi tarkoin viranomaisohjeistuksin määritellyissä ravintolapalveluissa olemme huomioineet aluehallintoviraston epidemian aikaiset ohjeistukset väljentämällä asiakaspaikkoja sekä ottamalla lisätiloja käyttöön turvavälien toteutumiseksi. Ravintolapalvelut tarjoillaan kaikissa ravintoloissamme valtion määräyksiä ja aluehallintoviraston ohjeita noudattaen.

Kokoustilat varataan siten että turvavälit toteutuvat.

Meiltä löydät ulkoalueelta laavun, ranta- ja savusaunan sekä täysin varusteltuja mökkejä, jotka soveltuvat loistavasti kokoustamiseen omalla porukalla.

Tapahtumat

Tapahtumat järjestämme turvallisesti aluehallintoviraston linjauksia noudattaen. Tapahtumien henkilömäärät ja väljyys mitoitetaan viranomaismääräykset huomioiden konserteissa istuma- ja pöytäpaikoin. Lisäksi jonotettaessa välimatkat on huomioitu turvavälimerkinnöin ja käsidesipisteitä sekä käsienpesupaikkoja löytyy sisäänkäynnin välittömästä yhteydestä.

Maksaminen ja varausehdot

Maksathan varauksesi etukäteen verkossa tai suosit etämaksamista kortilla käteisen sijaan.

Noudatamme normaaleja varaus- ja peruutusehtojamme. Koronapassi on otettu Suomessa käyttöön siksi, että liiketoiminta voi pyöriä ja palvelut voidaan normaalisti sekä turvallisesti tarjotaPoikkeuksellisten olosuhteiden vuoksi (Mikäli viranomaiset rajoittavat matkustusta meille Peurunkaan ja ympäristöön tai tietyiltä lähtöalueilta) ehtoja arvioidaan tapauskohtaisesti ja viranomaisohjeistuksen (WHO, ECDC, THL, Ulkoministeriön matkustustiedotteet) perusteella.

Tehokkain tapa välttää epidemian leviämistä on saapua meille vain terveenä, myös lähipiiri huomioiden. Pesethän/puhdistathan kätesi saapuessasi ja jätät mm. mahdollisissa jonotustilanteissa turvavälit muut asiakkaat ja henkilöstömme huomioiden.

Laukaan kunnan epidemiatilanteen voit tarkistaa täältä.

Turvallista vierailua, nähdään pian!