Sesongin raaka-aineita ja klassikoita
Peurungan keittiö on suunnitellut ravintoloihimme tarjolle uuden syysmenun. Se on saanut inspiraationsa luonnon antimista ja asiakkaiden toiveista. Syysmenu on tarjolla Peurungassa kahdessa ravintolassa: Apollo Barissa sekä Ravintola Peurankellossa. Syysmenu tarjoaa asiakkaille rennon, mutta laadukkaan ruokailukokemuksen, jossa klassikkoruoat saavat seurakseen myös hienostuneempia makuvaihtoehtoja.
Lue lisää ja tutustu syysmenun tarinaan tarkemmin!
Syysmenun sisällön ydin – laadukkaat raaka-aineet
Peurankellon syysmenu sisältää tarkkaan valittuja raaka-aineita, jotka nostavat annosten maut uudelle tasolle. Esimerkiksi klassiset makkaraperunat on valmistettu HK Maakarit-sarjan artesaanimakkaroista ja Lapin puikularanskalaisista. Kala-annokset vaihtelevat kauden saatavuuden mukaan, tarjoten tuoretta siikaa, kuhaa ja merilohta. Erityisesti pihvin ystäville listalta löytyy yön yli matalassa lämmössä kypsytetty Black Angus tri tip -pihvi, joka tunnetaan myös nimellä maminha. Tämä murea liha saa täydellisen makuparin yrtti- ja chilivoista, jota kutsutaan cowboy butteriksi.
Paikallisuus osana menua
Ravintolamme korostavat paikallisuutta ja käsityötä menunsa annoksissa. Esimerkiksi sienirisotossa käytetyt metsäsienet ovat ravintolahenkilökunnan itsensä keräämiä lähialueen metsistä. Tämä tuo annoksiin aitoa paikallista makua ja ekologisuutta! Moni keittiössämme onkin innostunut sienestämisestä oikein kunnolla ja suosittelee tätä harrastusta lämpimästi kaikille.
Keittiön oma suosikki ovat hapanjuuripizzat vaihtuvilla täytteillä. Pizzat valmistetaan hapanjuuripohjaan, ja täytteinä käytetään lähituottajien laadukkaita juustoja, savuporoa, kylmäsavustettua lohta ja käsin kuorittuja katkarapuja. Suosituin pizza on lohipizza, joka sisältää Martinmäen kylmäsavustettua lohta, creme fraichea, käsinkuorittuja katkarapuja sekä pikkelöityä punasipulia.
Jälkiruokana keittiön oma suklaakakku
Ruokailuelämys kruunataan Peurungan keittiön valmistamalla konjakki-suklaakakulla. Tämä suussa sulava kakku tarjoillaan keittiön kuningatarhillolla, mascarponevaahdolla ja paahdetulla valkosuklaalla.
Lapsetkin on huomiotu
Lapset eivät jää ilman herkkuja, sillä heille on oma lista, josta löytyy laadukkaista raaka-aineista valmistettuja annoksia. Rapea kana, päivän kala tai klassiset makkaraperunat maistuvat varmasti perheen pienimmillekin. Jälkiruoaksi jäätelöpallo kastikkeella, niin ravintolakokemus on varmasti onnistunut koko perheen mielestä.
Syysmenu kutsuu nautiskelemaan
Syysmenu tarjoaa jokaiselle jotain – niin perinteisten makujen ystäville kuin kulinaristeillekin. Listalta löytyy tuttuja suosikkeja, mutta myös uusia yllättäviä makukokonaisuuksia, mitkä kannattaa tulla kokeilemaan. Sesongin mukaiset raaka-aineet ja paikallisuus tekevät tästä syysmenusta elämyksen, jota ei kannata jättää väliin.
Valmis kolmen ruokalajin kokonaisuus
Syysmenu tarjoaa mahdollisuuden nauttia myös huolella kootusta kolmen ruokalajin kokonaisuudesta, joka ilahduttaa niin arjen keskellä kuin erityistilanteissakin.
Ateria alkaa raikkaalla Caesar-salaatilla, jossa rapea salaattipohja yhdistyy täyteläiseen caesar-kastikkeeseen. Pääruokana tarjoillaan päivän tuorekalaa, joka tarjoillaan tillivoilla maustettujen puikulaperunoiden kera. Jälkiruoaksi nautitaan keittiön oma suklaakakku. Tämä kolmen ruokalajin kokonaisuus tarjoaa täydellisen tasapainon kevyen alkuruuan, maukkaan pääruoan ja makean lopetuksen välillä.
Menu on tarjolla Ravintola Peurankellossa perjantaisin ja lauantaisin.
Varaa pöytä ja tule nautiskelemaan!
Syysmenu on tarjolla Apollo Barissa ja ravintola Peurankellossa. Suosittelemme pöytävarausta viikonloppuisin Peurankellon puolelle.