Koronapassi

Leviämisalueen rajoitukset otetaan käyttöön Keski-Suomessa la 4.12.2021 klo 00.00. Perjantain ja lauantain välisenä yönä tarkistamme Apollo baarin asiakkailta koronapassin klo 00.00.

La 4.12.2021 alkaen Peurungan ravintolamaailma on käytössä ilman koronapassia klo 18.00 asti asiakaspaikkarajoituksia noudattaen.

Klo 18.00 alkaen tarkistamme 16 vuotta täyttäneiltä ravintolamaailmamme asiakkailtamme koronapassin. Lisäksi voimme tarkistaa henkilöllisyyden.

Bistro Nemossa ja hotellin aulabaarissa anniskelu päättyy klo 17.00 ja vain 50 % paikoista on käytössä eli koronapassia ei tarvita.

Peurunka Areenan keikoille sekä Apollo baariin tulijoilta tarkistamme koronapassin.

Työhyvinvointi

Peurunka on hyvinvoinnin ammattilainen ja kumppanisi henkilöstön hyvinvoinnissa. Peurungan työhyvinvointipalvelujen avulla työyhteisöön tuodaan kaivattua yhteistä tekemistä, käsitellään hyvinvoinnin teemoja ja kehitetään motivoivaa ilmapiiriä. Henkilöstön terveyteen ja hyvinvointiin panostaminen on parhaita tapoja investoida yrityksen tulevaisuuteen. Kevyimmillään se voi tarkoittaa innostavaa asiantuntijaluentoa kokouspäivän yhteydessä ja laajimmillaan pitkäkestoista hyvinvointivalmennusta koko henkilöstölle. Me autamme sinua vuosikymmenten kokemuksella sopivan kokonaisuuden löytämisessä, haluamassasi mittakaavassa.

5 000

Työikäistä terveyspalvelualan ja työhyvinvoinnin asiakasta vuosittain.

50 vuotta

Kokemusta työikäisten hyvinvoinnin edistämisestä.

65

Terveyspalvelualan ammattilaista edistämässä työhyvinvointiasi.

Tutustu oppaaseemme työhyvinvoinnin vaikuttavuudesta

Työhyvinvoinnin askeleet

Askel 1

DROP-IN HYVINVOINTIA

Hyvinvointiluento tai yksittäinen liikuntatunti

Ensimmäinen askel parempaan vointiin voi sisältää keveimmillään vain yhden hyvinvointiluennon tai yhteisen liikuntatunnin. Jo pienikin yhteisöllinen hetki tuo voimaa työhön ja arkeen!

Askel 2

TYHY-PÄIVÄ

Yhteisöllisyys, virkistäytyminen ja vinkit arkeen

Kokonainen hyvinvointipäivä tiimin kesken antaa virtaa ja energiaa, sekä parantaa yhteishenkeä! Hyvinvointipäivä voi sisältää sopivassa suhteessa mm. liikuntaa, toiminnallisia osioita, yhteisöllisiä tuokioita sekä hyvinvointiin liittyviä luentoja

Askel 3

3-5 PÄIVÄN HYVINVOINTIKOKONAISUUS

Tavoitteellista työhyvinvointia työyhteisölle

Eri teemojen alle rakennetut hyvinvointikokonaisuudet (3-5pv) ovat monipuolinen yhdistelmä hyvinvoinnin osaalueita, joiden pyrkimyksenä on tuoda eri näkökulmia arjessa ja työssä jaksamiseen sekä aktiivisuuden lisäämiseen. Peurungan luonnonkauniit maisemat ja luonnon läheisyys luovat ainutlaatuisen ympäristön yhteisöllisyyden ja uuden energian löytämiseen!

Askel 4

YKSILÖKOHTAISET VALMENNUKSET SEKÄ KUNTOUTUS

Hyvinvointia rakentamassa pitkäjänteisesti

Kokonaisvaltaiset, useampia teemoja sisältävät pidemmät valmennuskokonaisuudet on suunnattu organisaatioille, jotka haluavat kehittää hyvinvointia pitkäjänteisesti. Nämä 6-9kk:n mittaiset valmennukset tarkastelevat hyvinvointia useasta eri näkökulmasta yksilöllisesti. Henkilöstön hyvinvointi kasvaa kohisten, ja organisaation tuottavuus saadaan nousuun! Kuntoutuksen valmennusjaksojen tavoitteena on yksilön työkyvyn edistäminen sekä työelämässä pysyminen. Kuntoutus toteutetaan yhdessä organisaation ja työterveyshuollon kanssa.

Tutustu työhyvinvoinnin asiantuntijamateriaaleihin