Luonto ja lähiympäristö

Peurungassa sinua ympäröi kaunis, keskisuomalainen luonto. Peurunka-järven rannoilla ja harjumaisemien kupeissa kiemurtelevilla ulkoilureiteillä voit hengittää syvään ja herkutella luonnon omilla äänillä. Alueelta löydät niin kesäteatterin, Suomen kauneimmaksi tituleeratun golfkentän kuin laajat matkailu- ja elämyspalvelut. Oli haaveissasi sitten golf, koskenlasku tai kelkkasafari, meillä on kokemuksia jokaiseen vuodenaikaan.

Hilarius Hiiri asuu Peurungassa

Hilarius Hiiren tapaat Peurungassa loma-aikoina sekä erilaisissa tapahtumissa.

Kanavateatteri – teatterielämyksiä kesällä ja talvella

Kuusan Kanavateatteri on suosittu harrastajateatteri, joka on noussut yhdeksi Keski-Suomen suosituimmista kesäteattereista. Katettu katsomo, hyvät parkkitilat ja iloinen ilmapiiri luovat Kanavateatterissa sitä oikeaa kesäteatteritunnelmaa. Talvinäytöksissä on käytössä  120-paikkainen sisäteatteritila.

Laukaan teatteri

Laukaan Teatteri ry:n Säännöllinen teatteritoiminta sai alkunsa Voionmaan opistolla 1959 olleen kurssin jälkimaininkina. Eila Hammarénin ja Siiri-Elisa Niemisen aloitteesta perustettiin Laukaan opintorahayhdistyksen alainen teatteri, jonka tarkoituksena oli avustaa vähävaraisia opiskelijoita. Ensimmäinen näytelmä oli 1962 Minna Canthin Roinilan talossa.

Teatteri on vuosien saatossa toiminut Kalluntuvan museoalueella, Pölkinahossa, Peurungan rannalla, Rantapuistossa Saraveden rannalla ja vuodesta 1991 vuoteen 2011 teatterimme toimi kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa ympäristössä Viertolassa. Vuodesta 2012 eteenpäin näytelmiä on esitetty Laukaan Nuorisotalolla ja Sydän-Laukaan koulun auditoriossa.

Laukaan Betoni Arena – jääliikunnan iloa

Peurungan jää- ja curlinghallissa koet jääliikunnan riemua monessa muodossa curlingista rusettiluisteluun. Järjestä turnaus tai varaa curling-tuokio virkistämään kokouspäivän ohjelmaa. Viikottain tarjolla on yleisöluisteluvuoroja.

Korsumuseo

Tervetuloa tutustumaan Korsuveljien museoon, jossa on sota-ajan korsu sekä opas kertomassa tarinoita teemaan liittyen.

Laukaan Peurunkagolf

Peurunka on suosittu golfpaikka! Laukaan Peurunkagolf sijaitsee vain 5 minuutin ajomatkan päässä Kylpylähotellista. Suositut golfpaketit ovat varattavissa golfkauden aikana. Saat golfia ja kylpyläyön samassa paketissa.

Varjolan Tila ja Tupaswilla – elämyksiä moneen makuun

Peurungasta vain 5-10 minuutin ajomatkan päässä sijaitsevat Varjolan tila ja Tupaswilla tarjoavat kokous- ja majoituspalveluiden lisäksi mieleenpainuvia elämyksiä, kuten koskenlaskua, mönkkäri- ja kelkkasafareja.

Hitonhauta

Hitonhauta on jylhä jääkauden jäljiltä syntynyt, noin 800 metriä pitkä ja 30-40 metriä leveä rotkolaakso ja upea retkeilykohde. Hitonhauta sijaitsee Valkolan kylässä Laukaassa, 16 km ja n. 25 min ajomatkan päässä Peurungasta.

Etelä-Konneveden kansallispuisto

Etelä-Konneveden kansallispuistossa liikut meloen tai patikoiden. Jylhät maisemat ja veteenputoavat kalliojyrkänteet sekä vanhojen metsien jättiläishaavat ja kirkasvetiset järvet tekevät vaikutuksen retkeilijään. Meiltä vierailet kansallispuistossa päiväretkellä, Konneveden sisäänkäynti sijaitsee n. 30 min ajomatkan päässä.