JYPE tutkimusmääräraha myönnetty

Teemana tänä vuonna lapset, nuoret ja hyvinvointi

Kuntoutumis- ja liikuntasäätiö Peurunka ja Jyväskylän yliopisto jakoivat Jyväskylän yliopiston tutkijoille tarkoitettua JYPE tutkimusmäärärahaa tänä vuonna yhteensä 20 000 euroa.

Kuntoutumis- ja liikuntasäätiö Peurunka ja Jyväskylän yliopisto jakavat JYPE-yhteistyön tiimoilta vuosittaista tutkimusmäärärahaa, jonka tavoitteena on syventää alueellista yhteistyötä väestön hyvinvoinnin edistämiseen tähtäävän tutkimuksen toteuttamisessa. Tutkimusmääräraha on tarkoitettu Jyväskylän yliopiston tutkijoille. Tänä vuonna rahoitusteemana oli ajankohtainen Lapset, nuoret ja hyvinvointi.

Hakemuksia tuli määräajassa kymmenen kappaletta. Tutkimussuunnitelmat olivat tasokkaita ja tutkimusaiheet kiinnostavia ja ajankohtaisia. Vuonna 2024 tutkimusmäärärahaa saavat Kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunnan tutkijatohtori FT Ville Heilala tutkimukselle ”Jotta lapseni ei olisi digiheitteillä: Digitaalisen vanhemmuuden yhteys perheiden resilienssiin (DIGIKID)” (5 500 €), Humanistis-yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan yliopistonlehtori, dosentti FT Pilvi Hämeenaho tutkimukselle ”Liikuteltava hyvinvointitila” (4 500 €) ja Kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunnan tohtoriopiskelija MSc Anna-Lotta Lappalainen väitöskirjatutkimukselle ”Tunne-, vuorovaikutus- ja hyvinvointitaitoja kouluun tutkimusperusteisesti” (10 000 €).