Infrapunasaunassa rentoudutaan!

Rentoudutaan ja nautitaan saunomisesta!

Onko sauna sinulle paikka, jossa käyt nopeasti vain lämmittelemässä vai oletko nautiskelija, joka haluaa rentoutua rauhassa ilman kiirettä? Peurungan kylpylän allasalueelta löytyvä infrapunasauna on ehkä yllätyksellisin kylpylän saunoista. Se ei välttämättä hurmaa lämmöllään heti astuessasi sisään ja moni yllättyykin, miten hiki alkaa nousta pintaan, kun jatkaa oleskelua. Peurungassa on monia mahdollisuuksia nauttia saunomisesta ja jokaiselle saunan ystävälle löytyy varmasti mieleinen saunomismuoto.

Tiesitkö muuten, että meillä Peurungassa jo pelkästään kylpylästä löytyy neljä erilaista saunaa?   

Perinteinen suomalainen sauna tarjoaa kunnon löylyt, missä kiireinenkin saunoja lämpenee. Jos et kuitenkaan pidä perinteisen saunan kuumista löylyistä ja viihdyt mieluummin pitkään rentoutuen tai seurustellen muiden saunojien kanssa, on infrapunasauna tai höyrysauna ehkä enemmän sinun juttusi. Perinteisessä suomalaisessa saunassa saa varmasti hien virtaamaan. Höyrysauna puolestaan hyväilee hengitysteitä ja rentouttaa lempeällä lämmöllä kehoa. Entä kuulostaisiko hyvältä saunoa rauhassa vain oman perheen tai kaveriporukan kesken ja kuitenkin nauttia allasalueen palveluista kylpyläkäynnilläsi. Siihen mahdollisuuden tarjoaa Panoramasauna, jonka upeat sauna- ja oleskelutilat voi varata omien toiveiden mukaan juhlistamaan jotakin erityistä päivää tai luomaan seurueelleen yksityisen saunahetken. Panoramasauna on suosittu esimerkiksi polttariseurueiden illanvietossa, sillä sinne on mahdollista tilata pientä purtavaa sekä virvokkeita laadukkaiden löylyjen lisäksi.

Peurungan saunat kylpylässä:

 • Perinteiset suomalaiset saunat miehille ja naisille
 • Höyrysauna
 • Infrapunasauna
 • Panoramasauna (vuokrattavissa erikseen)

Tässä artikkelissa keskitymme kylpylämme infrapunasaunaan, sen tuomiin hyötyihin ja kerromme myös muutamia vinkkejä infrapunasaunan menijälle. 

 

Infrapunasauna, yllätyksellinen ja hyödyllinen!

Tutustumisen arvoinen on allasalueeltanne löytyvä infrapunasauna, ehkä yllätyksellisin Peurungan kylpylämme saunoista. Se ei välttämättä hurmaa lämmöllään heti astuessasi sisään ja moni yllättyykin, miten hiki alkaa nousta pintaan, kun jatkaa oleskelua.

Peurungan poikkeuksellisen tilavaan infrapunasaunaan sopi hyvin kymmenenkin ihmistä rentoutumaan ja venyttelemään. Yksi Suomen suurimmista infrapunasaunoista mahdollistaa myös apuvälineitä käyttäviä nauttimaan vaivattomasti rentouttavista hetkistä. Peurungan infrapunasauna on helmi niille, jotka hakevat kylpylästä rentoa hyvää oloa, kannattaa rohkeasti kokeilla!

Tuntuuko lihakset kireältä? Painaako kiire ja stressi mieltä? Infrapunasauna auttaa!

Jos vastasit kyllä, silloin tämä monille vielä vähän tuntematon ja ehkä vähän mystinen infrapunasauna on juuri sinua varten, sillä sen lempeä lämpö hyväilee kehoa sekä mieltä.

Infrapunasaunan lämpötila pysyttelee koko ajan noin 50 asteessa, mikä mahdollista pitkän rauhallisen oleskelun, jolloin saavutetaan paras mahdollinen vaikutus. Jopa 45 minuuttia kestävät saunayoga tuokiot ovat infrapunasaunassa mahdollisia.

Infrapunasaunan lämpö vaikuttaa syvemmälle kehoon kuin tavallisen saunan lämpö ja siten rentouttaa lihaksia sekä tekee kehon elastisemmaksi. Tämän vuoksi esimerkiksi saunayoga sopii loistavasti sinne. Puolentunnin tuokio, jonka aikana teet vielä venyttäviä liikkeitä infrapunasaunassa on tehokas tapa edistää palautumista pitkän urheilusuorituksen jälkeen tai vetristää näyttöpäätepäätetyön jumittamia hartioita.

 

Infrapunasauna saa kehon nesteet liikkeelle

Sen seurauksena, että infrapunasäteily lämmittää kehoa syvältä, vilkastuu myös aineenvaihdunta, mikä näkyy runsaana hikoiluna.

Infrapunasaunaan onkin hyvä varata juomista, jotta nestehukka ei pääse yllättämään ja siten tee saunatuokiosta epämiellyttävää kokemusta. Myös ennen ja jälkeen saunatuokion olisi hyvä juoda runsaasti. Runsaan hikoilun vuoksi on hyvä varata mukaan myös hikipyyhe, jolla voi kuivata enintä hikeä, jolloin olo pysyy miellyttävämpänä.

Hikoilu pehmentää ihoa ja avaa ihohuokosia tehokkaasti.

Saunomisen jälkeen kannattaakin iho puhdistaa kevyesti kuorivilla aineilla, niin ihokin hehkuu! Jos oikein haluat hemmotella itseäsi saunomisen jälkeen, vartalonkuorinta ja kevyt hieronta aromaattisella öljyllä Peurungan Day Span kosmetologin suorittamana on aivan huippua!

Ja se mieli!

Oletko muuten miettinyt, että sauna, infrapunasauna on nykyään yksi harvoja paikkoja, jossa ei viestit piippaile ja kännykät pirise. Saunassa voit pysähtyä nauttimaan hiljaisuudesta ja ennen kaikkea itsestäsi!

Unohda kiire, varaa reilusti aikaa infrapunasaunaan niin voit nauttia rauhassa saunatuokion tuomasta hyvän olon tunteesta. Jos todella haluat maksimoida hyvää tekevän vaikutuksen, vaatii se noin 30 minuutin oleskelua, mutta minimissään 15 minuuttia.

Tee näin infrapunasaunassa:

 1. Ota mukava asento infrapunasaunan hämäryydessä.
 2. Sulje silmät, huokaise pari kertaa syvään ja puhalla ulos kaikki mielessä pyörivät asiat.
 3. Keskity kuuntelemaan omaa hengitystä tai anna rauhoittavan musiikin viedä pois ajatukset arjen kiireistä.
 4. Anna lempeän lämmön hyväillä kehoa ja mieltä, rentoudu!
 5. Kun hetken rentoutumisen jälkeen avaat silmät ja palaat ”tähän hetkeen”, tunnet, miten mieli ja keho ovat rentoutuneet, olo on virkistynyt, jopa energinen! Unikin tulee illalla ilman lampaiden laskemista!

 

Sopiiko infrapunasauna kaikille?

Koska infrapaunasaunan lämpö vaikuttaa syvemmälle kehoon kuin tavallisen saunan lämpö, on muutamia tilanteita, jolloin infrapunasaunaa ei suositella. Näitä tilanteita käydään läpi tässä kappaleessa.

 • Jos sinulla on metallia kehossa, esimerkiksi luunmurtumia on korjattu metallisilla kiskoilla, tai metallia sisältäviä keinoniveliä niin infrapunasaunaa ei suositella, sillä metalli voi lämmetä ja aiheuttaa ympäröivässä kudoksessa turvotusta ja sen seurauksena kipua. Amalgaamipaikat tai muut vastaavat eivät ole este, eivätkä myöskään korut.
 • Henkilöille, joilla on sydämentahdistin ei myöskään suositella infrapunasaunaa. Jos olet epävarma tilanteestasi, kannattaa asiasta keskustella hoitavan lääkärin kanssa.
 • Pitkää oleskelua infrapunasaunassa ei myöskään suositella henkilöille, joilla on silikoni implantteja. Toki pienen hetken, maksimissaan noin 15 minuuttia voi oleskella, mutta pidempi oleskelu saattaa aiheuttaa implantin liiallista lämpenemistä ja mahdollista vaurioitumista sekä ei toivottua vaikutusta ympäröivään kudokseen.
 • Pienille lapsille ei pitkää oleskelua suositella kehon liiallisen kuumenemisen ja mahdollisen nestehukan vuoksi.

Jos sinulla on jotain, joka mietityttää, että voitko saunoa infrapunasaunassa, kysy hoitavalta lääkäriltä tai kylpylän henkilökunnalta.

Nyt siis vain pakkaamaan saunakassi ja suuntaa nauttimaan Peurungan saunoista!

Niin ja onhan meillä rantamaailmassa upea savusauna, rantasauna sekä kaksi tynnyrisaunaa ripauksella luksusta, niistä lisää myöhemmin.

Tutustu kylpylöihin ja saunoihin

Tutustu vuokrattaviin saunoihin