Vinkit aloittelijalle Peurungan kuntosalille – tule rohkeasti meille treenaamaan! 

Kuntosalitreenin hyödyistä eri-ikäisille

Kuntosalitreenaaminen on erinomainen tapa parantaa fyysistä kuntoa ja edistää terveyttä, ja se tarjoaa monia hyötyjä eri-ikäisille ihmisille.  

Nuorille kuntosalitreeni auttaa kehittämään lihasvoimaa, kestävyyttä ja koordinaatiota, mikä tukee heidän kasvuaan ja antaa eväät aktiiviseen elämäntapaan. 

Aikuisille treeni voi olla avain parempaan stressinhallintaan, yleiseen hyvinvointiin ja työkyvyn ylläpitämiseen.  

Varttuneemmille kuntosaliharjoittelu auttaa ylläpitämään lihasmassaa, parantamaan liikkuvuutta ja ehkäisemään ikääntymiseen liittyviä terveysongelmia.  

Riippumatta iästäsi, kuntosalitreenillä on lukuisia positiivisia vaikutuksia, ja Peurungan kuntosali on erinomainen paikka aloittaa tämä matka. Lihasvoimaa ja massaa voi kehittää minkä ikäisenä tahansa, ja muistathan, että koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa. 

Missä vaatteissa kuntosalille ja mitä mukaan?

Kun suuntaat kuntosalille, on tärkeää varustautua oikein, jotta treenikokemuksesi olisi mahdollisimman mukava ja turvallinen. Tässä muutamia suosituksia siitä, mitä varusteita kannattaa ottaa mukaan: 

  1. Treenivaatteet: Valitse mukavat ja hengittävät vaatteet, jotka mahdollistavat vapaan liikkumisen. Tekninen materiaali auttaa pitämään olosi viileänä ja kuivana treenin aikana. Missään nimessä ei tarvitse olla uusinta uutta, vaan toimivat vaatteet, missä tunnet olosi mukavaksi.  
  2. Treenikengät: Hyvät, tukevat treenikengät ovat suositeltavat kuntosalille. Ne antavat tarvittavaa tukea jaloille ja auttavat ehkäisemään vammoja.  
  3. Juomapullo: On tärkeää pysyä nesteytettynä, joten ota mukaan juomapullo. Kuntosalilla on vesipiste.  
  4. Pyyhe halutessasi 
  5. Puhelin/muu mobiililaite: Kuntosalin laitteissa on QR-koodit, joiden kautta voit katsoa kunkin laitteen käyttöohjevideon. 

Monet myös tykkäävät kuunnella musiikkia treenatessaan, sillä siitä saa mukavasti lisäenergiaa. Voit siis halutessasi ottaa mukaan kuulokkeet. Näillä varusteilla olet valmis aloittamaan tehokkaan ja turvallisen treenaamisen Peurungan kuntosalilla.  

Kuntosalin starttikurssi

Jos olet uusi kuntosalikävijä, tai vasta suunnittelet kuntosalille lähtöä, suosittelemme lämpimästi osallistumaan Peurungan kuntosalin starttikurssille. Tämä kurssi on suunniteltu erityisesti aloittelijoille ja tarjoaa kattavan perehdytyksen kuntosaliharjoittelun perusteisiin. Kurssilla käydään läpi oikeat tekniikat, laitteiden käyttö ja saat käyttöösi kaksijakoisen harjoitteluohjelman, jotta voit aloittaa treenaamisen turvallisesti ja tehokkaasti. Kurssi antaa myös mahdollisuuden kysyä neuvoja ja saada ohjausta asiantuntevilta ohjaajiltamme. Tänne voit huoletta liittyä mukaan ilmaan minkäänlaisia paineita! Lisätietoja kurssista löydät täältä. 

Kertakäynti vai jatkuva harjoittelu? Säännöllisen ja jatkuvan harjoittelun hyödyt

Säännöllinen kuntosaliharjoittelu tuo monia pitkäaikaisia hyötyjä. Se auttaa parantamaan lihasvoimaa, kestävyyttä ja liikkuvuutta, mikä puolestaan voi parantaa arjessa jaksamista ja yleistä elämänlaatua. Lisäksi jatkuva harjoittelu voi edistää painonhallintaa, parantaa unta ja vähentää stressiä. Jotta kuntosalilla käynti ei jää vain yhteen kertaan, suosittelemme hankkimaan jäsenyyden, joka kannustaa säännölliseen kuntosaliharjoitteluun ja oikeuttaa myös moniin lisäetuihin.

Peurungan kuntosalilla on tarjolla erilaisia jäsenyyksiä, jotka tukevat säännöllistä treenaamista. Kuukausijäsenyys on erinomainen tapa sitoutua jatkuvaan harjoitteluun ja hyödyntää kaikkia kuntosalin tarjoamia palveluita. Jäsenenä saat lisäksi monipuolisia etuja, esimerkiksi kehonkoostumuksen mittaus puoleen hintaan. Mittaus on hyvä tapa seurata harjoituksen vaikutuksia ja kehitystä, ja se motivoi jatkamaan säännöllistä harjoittelua. Lisätietoja erilaisista jäsenyyksistä löydät täältä 

Kuntosalin kertahinnaston löydät täältä, huomaa myös yhteislippu kuntosalille ja kylpylään. 

Haluatko henkilökohtaista ohjausta?  

Jos harjoittelun aloittaminen yksin askarruttaa ja haluat yksilölliset ohjeet harjoittelun aloittamiseen, voit varata itsellesi ajan Peurunka valmentajan kanssa täältä. Valmennuksia on tarjolla 9 kuukauden jaksosta aina 45 minuutin kestoiseen yhteen tapaamiskertaan. Valmentaja suunnittelee sinulle tavoitteisiisi sopivan ohjelman, opastaa liikkeiden oikeat suoritustekniikat ja kannustaa sinua saavuttamaan tavoitteesi. Jos et tarvitse ohjelmaa, valmentajan kanssa voi käydä läpi myös yksittäisen liikkeen oikean suoritustekniikan.  

Peurunka Valmennus

Peurungan kuntosalien esittely

Peurungassa on kaksi erilaista kuntosalia, joita voit molempia hyödyntää kuntosalilla käydessäsi. Kuntosalilippu ostetaan kylpylän kassalta, ja saat myös pukuhuoneen käyttöösi. Kuntosalilippu sisältää suihkun ja saunan. Kylpylä + kuntosalilippu on vaihtoehtona myös, tällöin pääset kuntosalitreenin jälkeen rentoutumaan poreisiin tai mikäli virtaa vielä riittää, osallistumaan tehokkaaseen Hydrohex-jumppaan. Infrapunasauna kannattaa testata myös!  

Kuntosali 2 sijaitsee 2. krs:ssa ja se on vastikään avattu täysin uudistettuna. Kuntosali on tilava, hyvin ilmastoitu ja tarjoaa monipuoliset laitteet kaikenlaiseen treenaamiseen. Olitpa kiinnostunut voimaharjoittelusta, kestävyystreenistä tai liikkuvuusharjoittelusta, löydät meiltä juuri sinulle sopivat välineet.  Jokaisessa laitteessa on käyttöohjeet, jotka ovat saatavilla QR-koodin takaa. Se tekee laitteiden käytöstä helppoa ja turvallista.  

Vinkki aloittelijalle! Aloittelevan kuntosalikävijän kannattaa hyödyntää kuntosali 2:n painopakkalaitteita, joita löytyy 13 kpl eri lihasryhmille. Niissä painoa on helpompi säätää ja laitteissa liikkeen oikeanlainen suoritustekniikka on aloittavalle helpompi ja turvallisempi löytää, kuin vapailla painoilla suoritettaessa.  

Kokeneemmalle ja vaativammalle harjoittelijalle löytyy laaja valikoima erikokoisia käsipainoja, levytankoja, kahvakuulia, toiminnallinen häkkialue ja vipuvarsilaitteita, joilla pystyy harjoittelemaan monipuolisesti.   

Kuntosali 1 sijaitsee samassa tasossa kylpylän sisäänkäynnin kanssa. Se on esteetön kuntosali, jossa 10 kpl Hur:n-paineilmalla toimivia laitteita, jotka sopivat helppoutensa ja turvallisuutensa vuoksi kaikille.  Laitteiden vastusta on helppo ja turvallinen säätää laitteen nappuloista juuri itselle sopivaksi. Jos treenaat pyörätuolin kanssa, saat useimmista laitteista siirrettyä penkin pois ja pääset oman tuolin kanssa treenaamaan.  

Tiloissamme on myös viihtyisät pukuhuoneet ja saunat, jotka takaavat mukavan treenikokemuksen. Lisätietoja salista löydät täältä. 

Tule rohkeasti Peurungan kuntosalille ja aloita matkasi kohti parempaa hyvinvointia!

Kuntosaliharjoittelun aloittaminen voi tuntua aluksi hankalalta ja jännittävältäkin, mutta Peurungan kuntosalilla olet hyvissä käsissä. Meidän asiantunteva henkilökuntamme ja monipuoliset palvelumme takaavat, että saat parhaan mahdollisen alun kuntosaliharrastuksellesi.  

Älä epäröi – tule rohkeasti tutustumaan kuntosaliimme ja aloita matka kohti terveempää ja vahvempaa itseäsi jo tänään!