Kylpylän huoltotauko
Kylpylässämme on huoltotauko 7.-21.4.2024, jolloin kylpylän allasosasto saunoineen on täysin pois käytöstä. 

Majoittuville asiakkaille lämmitetään päivittäin aamu- ja iltasauna.

Palvelumme toimivat muutoin normaalisti, mm. ravintolan palvelut kuten tanssit ja keikat sekä erilaiset ruokailumahdollisuudet.  Myös kokouspalvelut ja tyhy-päivät toteutuvat normaalisti ilman kylpylää. Liikuntapalvelut kuten ryhmäliikuntatunnit, kuntosali, välinevuokraus sekä keilarata ovat käytössä.

Peurungan keilahalli, vain 30 min. Jyväskylästä

Peurungan keilahallissa on neljä rataa. Keilahallissa voit keilata perinteisesti tai kokea elämyksellisen hohtokeilauksen mukaansa tempaavan musiikin tahtiin.

Hohtokeilaus on pääsääntöisesti klo 17 alkaen päivittäin.

Keilahallissa on keilailukengät ja keilapallot, halutessasi voit tietysti tuoda omasikin.

APUVÄLINEET

  • Pyydettäessä keilaradalle saat ränniesteet eli laidat radoille, jolloin esim. lasten keilailu on helpompaa ja hauskempaa.
  • Keilahallista löytyy myös keilakouru.

Keilahallissamme on anniskeluoikeudet, eli voit tilata keilailun lomaan virvoitusjuomia Bistro Nemosta.

Keilahalli, hinnasto

Ma-to klo 9-20  sekä pe 9-16
hinta 15 € / rata / 55 min.

Pe 16-21, la-su 9-21 sekä sesonkiajat
hinta 25 € / rata / 55 min

Keilahallin varaukset

Varaa kätevästi verkkokaupastamme tai soita Bistro Nemoon, puh 020 751 6802.

» Varaa keilahalli

Sesonkiaika = arki- ja juhlapyhät sekä koulujen loma-ajat (Joululoma, vkot 42 ja 9) (pl. kesäloma).

 

Vinkit ja ohjeet keilailuun

Pukeutuminen, kengät

Keilailu on harrastajille rento laji, joten rento pukeutuminen sopii hyvin keilaradalle.

Keilailua varten vaihdetaan jalkaa erikoisvalmisteiset keilailukengät. Peurungan keilahallissa kengät sisältyy ratavuokran hintaan. Vaihda keilakengät jalkaasi heti halliin saapuessasi.

Keilarata on liukas!

Huomaathan, että keilarata on hyvin liukas. Raskas keilapallo liukuu sen pinnalla pyörimisen sijaan. Keilaradan etuosassa on yliastumisviiva, jota ei saa ylittää eli liukkaalle keilaradalle ei tule astua.

Radan reunoilla on noin 10 senttiä syvä ja parikymmentä senttiä leveä kouru eli ränni. Reunaan ajautuessaan pallo ajautuu ränniin, mikä tarkoittaa epäonnistunutta heittoa. Ränneistä pallot kulkeutuvat keilapallojen ohi kaatamatta niistä ainuttakaan. Pallo kulkeutuu laitteiston ansiosta uudelleen käytettäväksi radan etuosaan.

 

Keilailu on tekniikkalaji – ei voimailulaji

Keilapallo on suuri ja melko painava pallo, jossa on reiät peukalolle, keskisormelle ja nimettömälle. Pallon enimmäispaino on 7,25 kiloa, mutta se voi olla miten kevyt tahansa. Harrastajat voivat käyttää juuri itselleen sopivan painoista palloa. Älä silti valitse kaikista kevyintä palloa – sen heittäminen kouruun on helpompaa kuin painavaan.

Liukkaan lattian ansiosta keilapallon heittämiseen ei vaadita juuri voimaa, vaan pallo liukuu eteenpäin melko vaivattomasti, kyseessä on tekniikkalaji.

Laidat avuksi

Peurungan keilahallissa on pyynnöstä mahdollista saada käyttöön niin sanottu bumper-järjestelmä eli keilaradan sivuille nostettavat turvalaidat, jotka estävät pallon putoamisen ränniin. Tämän järjestelmän ansiosta esimerkiksi aloittelijat, pienet lapset ja erityisryhmät voivat nauttia keilailun hauskuudesta.