Kylpylän huoltotauko
Kylpylässämme on huoltotauko 7.-21.4.2024, jolloin kylpylän allasosasto saunoineen on täysin pois käytöstä. 

Majoittuville asiakkaille lämmitetään päivittäin aamu- ja iltasauna.

Palvelumme toimivat muutoin normaalisti, mm. ravintolan palvelut kuten tanssit ja keikat sekä erilaiset ruokailumahdollisuudet.  Myös kokouspalvelut ja tyhy-päivät toteutuvat normaalisti ilman kylpylää. Liikuntapalvelut kuten ryhmäliikuntatunnit, kuntosali, välinevuokraus sekä keilarata ovat käytössä.

Peurunka Oy

Peurunka – hyvinvoinnin edelläkävijä

Peurunka on kotimainen hyvän olon paikka. Meitä peurunkalaisia on noin 150 ja pidämme huolta noin 300 000 kotimaisesta ja kansainvälisestä vieraasta vuosittain. 

Peurungassa voit rentoutua nauttien luonnon ja veden terveysvaikutuksista. Kylpylän aalloissa unohdat arjen kiireet ja antaudut veden virkistävään syleilyyn. Rauhallisissa luonnonmaisemissa koet raikkaita elämyksiä ja saatat ylittää itsesi lukemattomien liikuntamahdollisuuksien äärellä. Peurunka Areenalla Suomen eturivin artistit saavat ilon virtaamaan ja Live Klubin tanssi-illat kutsuvat hauskanpitoon.

Meidän kanssamme sinun on yksinkertaisesti hyvä olla.

Peurungan tarina

Peurungan kasvutarinan takana on unelma hyvinvoinnista. Peurunka on tänä päivänä Suomessa myös kansainvälisesti merkittävä matkailukohde.

Vastuullisuus

Peurunka luontoloma

Ympäristö on meille tärkeä

Peurungan kaunis ympäristö ja puhdas luonto luovat mahdollisuuksia rentoutumiseen, rauhoittumiseen ja virkistymiseen. Ympäristövastuullisilla teoilla pyrimme säästämään ainutkertaista luontoa ja luonnonvaroja sekä edistämään ihmisten terveyttä ja hyvinvointia. Ympäristönäkökulmat ja kestävä kehitys ohjaavat kaikkea päätöksentekoamme ja toimintaamme. Arvomme kokonaisuudessaan ovat asiakaslähtöisyys, ympäristöarvot ja vastuullinen toiminta.

Asetamme vuosittain tavoitteet mm. veden, sähkön ja energian käytölle sekä jätteiden lajittelulle ja uudelleen hyödyntämiselle. Tavoitteiden toteutumista ja tuloksia seurataan säännöllisesti.

Peurunka menestyy energiatehokkuudessa toimialan keskiarvoa paremmin

Lämmitysjärjestelmä

Uusi Advenin operoima pellettilämpölaitos otettiin käyttöön syksyllä 2019 ja kylpylässä pulikoidaan nyt entistä ilmastoystävällisemmin lämmitetyssä vedessä. Uuden pellettilämpölaitoksen myötä kylpylän, jäähallin ja loma-asuntojen lämmityksestä aiheutuneet hiilidioksidipäästöt putosivat yli 90 prosenttia. Kylpylähotellin päärakennuksen 7500 neliömetrin tilat, 3000-4500 kuutiota allas- ja pesuvettä, jäähalli sekä loma-asunnot lämmitetään kotimaisilla puupelleteillä. Polttoaine eli pelletit hankitaan tällä hetkellä lähialueen puunjalostusteollisuudelta. Myös uuden lämpökeskuksen tekniikka on lähialueelta, reilun sadan kilometrin päästä Kyyjärveltä.

Lapset uima-altaassa.
Nainen ja lapsi tarjoilupöydän äärellä.

Ympäristönäkökulmamme ulottuvat myös hankintoihin

Käytämme mahdollisuuksien mukaan paikallisia tuottajia ja lähiraaka-aineita. Huomioimme ympäristönäkökulmat saneeraus- ja uudisrakentamisessa. Kone-, laite- ja välinehankintojen päätöksenteossa korostuvat energiatehokkuus, ympäristön huomioiminen sekä kestävyys. Vältämme kertakäyttötuotteita ja – pakkauksia.

Kierrätystä ja kestävän kehityksen periaatteita

Lajittelemme ja kierrätämme paperit ja pahvit, lasit, energiajätteet, metallit, biojätteet, pullot ja mahdolliset vaaralliset jätteet. Kierrätämme käytettyä kalusteita ja tekstiilejä sekä luovutamme niitä myös kolmannen sektorin käyttöön. Kylpylän allasosaston vettä puhdistetaan kloorin lisäksi hiekkapuhdistusjärjestelmällä sekä ultraviolettivalon ja entsyymien avulla. Johdamme kaikki jätevedet kunnalliseen verkostoon, jossa ne käsitellään asianmukaisesti.

Asiakkaat voivat vaikuttaa ympäristöön toiminnallaan

Annamme asiakkaillemme mahdollisuuden osallistua ympäristövastuulliseen toimintaan esimerkiksi lajittelemalla jätteet, käyttämällä kellokytkimellä varustettuja autojen lämmityspisteitä ja säätämällä itse huoneen lämpötilaa ja ilmastointia.

Ympäristöarvot ja paikallisuus ohjaavat yhteistyötä

Edellytämme palveluiden tai tuotteiden toimittajiltamme ympäristövastuullista toimintamallia ja soveltuvia ympäristöasioiden hallintajärjestelmiä. Palveluntuottajiksemme olemme valinneet toimijat, jotka toimivat paikallisesti ja joiden ympäristönäkökulmat sopivat arvomaailmaamme, esim. Ilveslahden siivous Oy, Comforta Oy (tekstiilipalveluiden vuosittainen Vastuuraportti) ja Wihuri Oy Aarnio (vastuullinen ja perinteikäs paikallinen tukkuri lähellä asiakasta). Hankimme kiinteistömme lämpöenergian Adven Oy:n ylläpitämästä alueellamme sijaitsevasta lämpölaitoksesta, jossa energia tuotetaan ympäristöystävällisellä keskisuomalaisella puupelletillä.

Hereillä ympäristöä kuunnellen

Seuraamme tiivisti ympäristöasioiden kehitystä Suomessa ja maailmalla. Olemme mukana kehittämässä talotekniikkaa, säätöjärjestelmiä, lämmön talteenottoa jne. Koulutamme omaa ja yhteistyökumppaneidemme henkilökuntaa vastuullisessa liiketoiminnassa.

Peurungan matkailualue kasvaa

 

Peurunka on paljon muutakin kuin rakennuksia ja tiloja. Yhdessä kauniin ympäristönsä kanssa Peurunka muodostaa monipuolisen matkailualueen, joka on vain noin 20 minuutin ajomatkan päässä Jyväskylästä. Alueella on yhteensä yli 20 toimijaa, jotka tarjoavat palveluja niin matkailijoille kuin paikallisille toimijoille. Ulottuvillasi on myös koko Jyväskylän seudun laaja matkailupalveluiden tarjonta. 

Tutustu koko Jyväskylän seudun matkailutarjontaan: