Suomen Ladulla oli tarkoitus järjestää helmikuussa 2021 historian ensimmäiset Talviuinnin EM-kilpailut. Euroopassa pahenevan Korona pandemian vuoksi kilpailu EM-tittelillä on päätetty perua. Samassa yhteydessä järjestettävät Talviuinnin SM-kilpailut kuitenkin järjestetään suunnitelmien mukaisesti.

“Talviuinti on lajina sellainen, ettei kontakteja juuri synny, koska uinti on kokonaisuudessaan ulkona omilla radoilla tehtävä suoritus” Suomen Ladun talviuinnin lajivastaava Hanna Okkonen toteaa.

Erityistoimenpiteitä vallitseva tilanne kuitenkin vaatii ja kilpailun järjestäjänä toimiva Peurunka vakuuttaa järjestävänsä turvallisen kilpailutapahtuman.

“Uimareiden kulku kisa-altaalle porrastetaan niin, että kohtaamisia muiden uimareiden kanssa tulee mahdollisimman vähän ja välimatkat säilyvät” kilpailunjohtaja Riitta Flink Peurungasta vakuuttaa. “Olemme tapahtuma-alan ammattilaisia ja tämän vuoden teemana ovat olleet terveys ja turvalliset tapahtumat, joten talviuintikisoissa pääsemme hyödyntämään tätä kokemusta.”

Talviuintikisojen yhtenä kohokohtana perinteisesti vietetty iltagaala tulee muun muassa muuttamaan muotoaan siten, että gaala vietetään pienemmissä porukoissa joukkueiden kesken ja pienemmissä tiloissa ympäri Peurunkaa, ison Areena tapahtuman sijaan.

”Näin vältetään ison massan kokoontuminen yhteen tilaan, mutta toisaalta tarjotaan osallistujille mahdollisuus yhteiseen illanviettoon tapahtumassa” Riitta Flink lisää.

Talviuinnin SM-kilpailuissa uidaan 25 ja 50 metrin matkoilla rintauintia, vapaauintia ja viestejä. Kilpailuissa on mahdollista uida 25 metrin matka myös ilman aikaa tai käydä vain pulahtamassa. Tapahtuma on iloinen karnevaali, jossa myös uinnissa velvoitettava päähine näyttelee omaa osaansa.

Lisäksi tänä vuonna Peurungassa järjestettävässä tapahtumassa on oma haasteuintisarjansa yrityksille, pulahdus- tai 25 m ratauinti sarjoissa, jonka osallistumismaksut hyvitetään lyhentämättömänä luonnonsuojelutyöhön. Yrityshaasteen voittaa yritys, joka on onnistunut haastamaan eniten uimareita hyvän asian puolesta, jotta jatkossakin voisimme jatkaa talviuintia puhtaissa vesissä.

Talviuinnin SM-kilpailujen ilmoittautuminen avautuu 2.12. tapahtuman verkkosivuilla.

www.talviuinninsm.fi

Lisätietoja