Peurunka - Kuntoutus - Ylläpitö

Kelan järjestämän ammatillisen kuntoutuksen tarkoituksena on tukea kuntoutujan työelämässä jatkamista, työllistymistä tai työelämään pääsyä.

  • Ammatillinen kuntoutuskurssi on suunnattu vajaakuntoisille 18-60 -vuotiaille, joilla on sairaus, vamma, hankala elämäntilanne tai elämänhallinnan haasteita, jotka vaikeuttavat työn tai opiskelupaikan hankkimista.
  • Kuntoutus on tarkoitettu hakijoille, jotka eivät ole muun ammatillisen kuntoutuksen piirissä, joiden opinnot ovat keskeytyneet, tai joiden on vaikea työllistyä. Kuntoutus on suunnattu myös sairauden vuoksi ammattia vaihtaville, sairauspäivärahansaajille, kuntoutustuella tai työkyvyttömyyseläkkeellä oleville, sekä motivoituneille työelämään palaaville.
  • Kurssi toteutetaan avomuotoisena kuntoutuksena. Kuntoutus sisältää ryhmämuotoista kuntoutusta, työharjoittelua sekä yksilöllisiä käyntikertoja Peurungassa.
  • Katso esite
  • Kuntoutus on maksutonta. Kela maksaa kuntoutuksen ajalta kuntoutusrahaa sekä matkakorvauksia.

Näin haet ammatilliseen kuntoutukseen

  1. Hoitavan lääkärin b-lausunto ja kuntoutushakemuslomake KU101 toimitetaan suoraan Peurunkaan tai oman Kelan paikallistoimist on kautta Peurunkaan esivalintaa varten
  2. Esivalinnan jälkeen Kela tekee kuntoutuspäätöksen

Kysy lisää:

Anu Salpakoski

Tutkimus- ja kehittämispäällikkö

Kysy lisää Peurungan Kuntoutustoimistosta: puh. 020 751 6712 tai kuntoutus (a) peurunka.fi.