Huom! Kylpylässä jokialtaan vasta- ja myötävirtaus toistaiseksi pois käytöstä.  Pahoittelemme tilannetta.

Peurungan ympäristössä on talvisin monipuolinen hiihtoreitistö. Reitit yhdistyvät sekä Laukaan kunnan että maakunnan Metsoreitistöön, jotka jatkuvat aina Jyväskylään saakka. Suurin osa reitistöstä on myös valaistu. Reiteillä on latu-ura perinteisen tekniikan hiihtoon ja leveä ura luisteluhiihtoa varten. Päiväkävijöille Peurungan kylpylämaailma avaa aivan uudenlaisen hiihtoretkipäivän poreltaiden toimiessa lihashuoltona. Ranta-alueella on lasten mieleistä pulkkamäkeä ja rantalatua.

Latutiedot

Reittikuvaukset

Peurungan alueen latuverkoston latukarttoja saa Bistro Nemosta liikuntapalvelupisteeltä.

Valopeura 2,6 km, valaistu, keskitasoinen (pururata)
Soveltuu erityisesti sunnuntaihiihtäjille ja heille, joille muutamat tienylitykset eivät ole hiihtonautintoa estämässä. Pääsee hiihtämään vapaalla ja perinteisellä. Reitin varrella on kaksi ylämäkeä. Ole tarkkana tienylityksissä. Varsinkin hotellille laskeuduttaessa Kangastien ylityksessä noudatettava varovaisuutta, latu vie loivassa laskussa ajotien yli, valmistaudu pysähtymään, noudata varoituskylttejä. Laskussa myös heikompi valaistus 400 m matkalla.

Pikkupeura 2,3 km, osin valaistu, helppo
Valopeuraa helpompi vaihtoehto. Lähtee yläkodalta Isopeuran suuntaan ja haarautuu vasemmalle kohti Peltolenkin peltoa. Laskee pellolla miellyttävän loivasti tietä kohti. Pellolta on lyhyt (20 m) mutta suht reipas nousu takaisin Valopeuralle.

 

Isopeura 8,2 km, valaistu, vaativa (metsälenkki)
Hiihtokaudella valaistu. Pääsee hiihtämään vapaalla ja perinteisellä tyylillä. Noudattaa pääosin Metsoreitin pohjaa.  Matkalla on kaksi reipasta ylämäkeä ja myös alamäet ovat vauhdikkaita. Katso latuprofiili alla olevasta latukarttalinkistä.

Metsoreitti, valaistu
Hiihtokaudella valaistu. Pääsee vapaalla ja perinteisellä. Hiihdä pohjoiseen tai etelään – rakenna oman kunnon mittainen retkipäivä!
Metsoreitti pohjoinen: Peurunka-Laukaa-Kuusaa-Äijälä-Haapala
Metsoreitti eteläinen: Peurunka-Laukaa-Vihtavuori-Tiituspohja-Ampujien maja

Jäälatu 4,5 km/suunta
Hiihtokaudella sään salliessa jäällä. Kelkkaura ja latu-ura kulkee Peurungan rantakodalta Multamäen alle. Keskellä järveä on yleensä kuljettu leveästi moottorikelkoilla, sekin soveltuu hiihtoalustaksi.

Katso latuinfosta ajankohtainen kunnossapitotilanne!

Kysy heti saatavuus

020 751 601

Jaa sivu: